Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η εργατική τάξη θρηνεί τον Δημήτρη Κοτσαρίδη!

Με αφορμή το τραγικό γεγονός το ΠΑΜΕ αποφάσισε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 06:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
   O 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτσαρίδης, συνδικαλιστής μέλος του ΠΑΜΕέχασε σήμερα τη ζωή του κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
    Ο άτυχος αγωνιστής από τον Βύρωνα  ήταν πατέρας δύο παιδιών και εδώ και αρκετό καιρό άνεργος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στην περιφρούρηση της συγκέντρωσης στο σημείο των επεισοδίων στο Σύνταγμα.  Αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 4 το απόγευμα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του...


    Με αφορμή το τραγικό γεγονός το ΠΑΜΕ αποφάσισε συγκέντρωση αύριο (σήμερα) στις 06:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Στην Ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ αναφέρει:
  Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

   Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε. 

Εργαζόμενοι,εργαζόμενες,
    Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
         Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
        Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν...

       Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες. 
        Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. 
      Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία. 
        Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου. 
     Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αύριο (σήμερα) να ενημερώσουν τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.