Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σαμαρά-Κουμανδράκη Ντίνα: Διευκρινίσεις για τις πολιτιστικές επιχορηγήσεις στο Δήμο Ξηρομέρου









   Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξηρομέρου, Σαμαρά - Κουμανδράκη  Ντίνα ανακοίνωσε διευκρινίσεις που αφορούν τις καλοκαιρινές πολιτιστικές επιχορηγήσεις πολιτισμού στο Δήμο Ξηρομέρου.  Η Διευκρινιστική ανακοίνωση-τοποθέτηση έχει ως εξής...


     Αναφορικά με  τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και των αθλητικών σωματείων του δήμου μας, θέμα το οποίο συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ήμουν εισηγήτρια  και σε σχέση με  ανακοινώσεις  που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο επιθυμώ να καταστήσω γνωστά τα παρακάτω:

(1)          Η εισήγηση για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

(2)          Η αντίστοιχη για τους πολιτιστικούς συλλόγους  είχε τη διαφωνία της αντιπολίτευσης λόγω της μη επιχορήγησης συγκεκριμμένου συλλόγου  της δημοτικής ενότητας Φυτειών και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

(3)          Η επιλογή των πολιτιστικών συλλόγων που επιχορηγήθηκαν βασίστηκε στη   διοργάνωση  εκδηλώσεων  την τρέχουσα χρονική περίοδο με τη συνεργασία ή υπό την αιγίδα του Δήμου.

(4)          Σύλλογοι οι οποίοι λόγω των παραπάνω κριτηρίων δεν συμπεριλήφθησαν στην απόφαση αυτή θα κριθούν στα πλαίσια έκτακτης επιχορήγησης η οποία θα γίνει από το αρμόδιο  για τα πολιτιστικά θέματα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου τον επόμενο μήνα.

      Η σχέση  με τους συνδημότες μου επιθυμώ  να βασίζεται σε γερές βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και ξεκάθαρου λόγου  και η παροχή των πιό πάνω διευκρινήσεων  σκοπεύει σε αυτήν τη κατεύθυνση, άλλωστε η Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν κάθισε στην καρέκλα  ούτε για να εκδικηθεί, ούτε για να αποκλείσει, ούτε για να τιμωρήσει κάποιους, προσφέρει τις υπηρεσίες της για να κάνει την καθημερινότητα καλύτερη, να βοηθήσει τους Συλλόγους να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και στο μέτρο των δυνατοτήτων της να αναδείξει την Πολιτιστική της κληρονομιά.

Σας ευχαριστώ
Σαμαρά-Κουμανδράκη  Κων/να
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο