Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας»


   Το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας» προϋπολογισμού 2.956.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και δικαιούχος είναι ο Δήμος Άκτιου – Βόνιτσας. Με το έργο αυτό επιλύεται βασικό πρόβλημα στο εσωτερικό δίκτυο υδροδότησης της Κατούνας...


   Έντεκα νέα έργα ύδρευσης και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με απόφαση που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
      Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Δυτική Ελλάδα», με δικαιούχους τους οικείους Δήμους ή τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και αφορούν στον εκσυγχρονισμό ή στην αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης.  
      «Σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, χρέος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ν’ απελευθερώσει πόρους, να τονώσει το περιβάλλον ανάπτυξης και ν’ απαντήσει θετικά σε έργα που έρχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να καλύψουν καθημερινές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας εκ νέου τον στόχο της Περιφέρειας για αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση του συνόλου των πόρων που προβλέπει για την Δυτική Ελλάδα το πρόγραμμα.

    Τα έντεκα νέα έργα ύδρευσης που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με την απόφαση του Περιφερειάρχη, κατά σειρά αξιολόγησης, είναι τα εξής:

-                      Σύνδεση υφιστάμενων δεξαμενών Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με το υδραγωγείο Ερύμανθος – Πύργος, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
-                      Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια, και Μεσαία Ζώνη της πόλης του Αγρινίου, με προϋπολογισμό 1.900.350 ευρώ και δικαιούχο την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Αγρινίου.
-                      Επέκταση αγωγού ύδρευσης έως την περιοχή του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου και επέκταση του αγωγού ύδρευσης ανατολικά της εθνικής οδού, έως τον οικισμό Αγίου Ιωάννη Ρηγανά, με προϋπολογισμό 676.500 ευρώ και δικαιούχο την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου.
-                      Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μακρισίων – Καλλικώμου – Σκιλλουντίας, Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.069.000 ευρώ και δικαιούχος ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
-                      Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 στην Κάτω Αχαιά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου και κατασκευή προκατασκευασμένων οικίσκων στα αντλιοστάσια του Δήμου, με προϋπολογισμό 1.254.400 ευρώ.
-                      Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μιχοίου Αχαΐας, με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ.
-                      Γ’ φάση βελτίωση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιίκων, Κάτω Ριζόμυλου και Δερβενακίων, στον Δήμο Αιγιαλείας, με προϋπολογισμό 2.060.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αιγιαλείας.
-                      Αντικατάσταση υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης Ερυμάνθειας, με προϋπολογισμό έργου 404.520 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Ερυμάνθου.
-                      Ύδρευση Τ.Κ. Λεπενούς, στον Δήμο Αγρινίου, με προϋπολογισμό 965.550 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου.

-                      Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας. Ο προυπολογισμός του έργου είναι 2.956.000 ευρώ και δικαιούχος ο Δήμος Άκτιου – Βόνιτσας.

Ύδρευση οικισμού Κουρούτας, με προϋπολογισμό έργου 1.255.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Ήλιδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο