Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο όσο ποτέ άλλοτε (φωτορεπορτάζ)
    Η οργή των Αγρινιωτών για την ακολουθούμενη πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης  οδήγησε το λαό στις δύο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σήμερα το πρωί στη πόλη.
Πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο  δυο απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την κυβερνητική πολιτική...


    ...η μία από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας και η δεύτερη από τα πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίων υπαλλήλων, τους έμπορους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, του σωματείου των ΤΑΧΙ, από τις κινήσεις πολιτών κ.λ.π. στην πλατεία Ειρήνης.


      Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης του Αγρινίου η σημερινή (19-10-2011) απεργιακή συγκέντρωση του συντονιστικού των φορέων (πρωτοβάθμιων σωματείων, ομοσπονδιών) και των κινημάτων πολιτών. 
    Η πλατεία (π. Στράτου) Ειρήνης βούλιαξε από τους 3.000 χιλ. απεργούς που απαίτησαν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης και την έξοδο της χώρα από την κατοχή της τρόικας τώρα!
      Η συγκέντρωση του συντονιστικού των φορέων και των κινημάτων, στην πλατεία Ειρήνης, ήταν σχεδόν διπλάσια από αυτήν του ΠΑΜΕ. Συμμετείχαν σε αυτή τα σωματεία του Δημοσίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πολλούς χώρους εργασίας και υπηρεσίες, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

     Βέβαια οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους φίλους του ΠΑΜΕ, ότι οι πράξεις τους και τα λεγόμενά τους είναι σε αντίθεση με το κεντρικό τους σύνθημα στο πανό τόσο στο βήμα των ομιλητών τους, όσο και στην κεντρική τους διακήρυξη, όπου ενώ μιλούν για «ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ», από την άλλη με έναν ανεξήγητο τρόπο τα τοπικά «στελέχη» τους διαλαλούν την περιχαράκωση και επιλέγουν την αυτοαπομόνωσή τους από τους εργαζόμενους. Καιρός είναι ορισμένοι να ξανακοιτάξουν από το αρχείο του κόμματός τους τις ομιλίες του «Λένιν» περί ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ» και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Και αυτό το λέμε με αγωνία για το μέλλον.
         Συγκεκριμένα αυτή η κομματική εμμονή σε αδιέξοδες οργανωτικά πολιτικές αδιαφορώντας για την αναγκαία κοινή δράση των εργαζομένων σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε, όσο ποτέ άλλοτε, έχουν τις εξηγήσεις τους. Δεν αρκεί να είσαι μόνο κατά τον πλουσίων αλλά πρέπει να είσαι και υπέρ των φτωχών. Αυτό έχει να κάνει όταν η στρατηγική υποτάσσεται στην τακτική, τότε την συσπείρωση από τα κάτω (ως μορφές δράσης) την "μισής" ενώ οι συμμαχίες που επιδιώκεις υποτάσσονται στους εκλογικούς σου σχεδιασμούς και μόνο.
       Σημειωτέον εξάλλου ότι το πρωί το δημαρχείο Αγρινίου τελούσε υπό τη συμβολική κατάληψη δημοτικών υπαλλήλων στα πλαίσια και των δικών τους κινητοποιήσεων.


     Ακολούθησε η μεγάλη πορεία στους δρόμους του Αγρινίου, όπου προπορευόταν το ΕΚΑΒ με επικεφαλής το μπλοκ του συντονιστικού και στο τέλος τα ΤΑΧΙ, με διαδρομή μέσα στη πόλη από την πλατεία Ειρήνης, στην Παπαστράτου, Σουλίου, Πλατεία Χατζοπούλου, Τσαλδάρη, και έφθασε στη πλατεία Δημοκρατίας.
       Όλοι οι ομιλητές καταδίκασαν την πολιτική της εξάρτησης και της οικονομικής εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας με τις καταστροφικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα μέχρι τέλους.

      Η Χρ. Βούλγαρη εκ μέρους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η Μ. Σωτηροπούλου από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Πάνος Μπεσίνης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου ήταν οι κεντρικοί ομιλητές.
       Χαιρέτησαν ο Αρης Τσιρογιάννης, από τους εργαζομένους του δήμου Αγρινίου, ο Γ. Μπαζώρας από τον Σύλλογο δασκάλων, ο Σ. Ζαραβίνας, από τη κίνηση κατά του Μνημονίου, ο Λ. Τηλιγάδας από την «ΚΑΠΑ», ο Β. Μαχαλιώτης από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, ο Γ. Μωσαϊδης από το σωματείο ράδιο ταξί.
      Η ομιλία του Προέδρου του εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου έδωσε το πολιτικό στίγμα της συγκέντρωσης για ΑΝΑΤΡΟΠΗ τώρα .
     Στο τέλος των ομιλιών διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης από την Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου και εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση των απεργών.
        Αρνητική εντύπωση έκαναν οι αιχμές από το ΠΑΜΕ, για την συγκέντρωση των φορέων και των κινημάτων του Αγρινίου στην πλατεία Ειρήνης, μεγαλύτερη σε όγκο (όσο ποτέ άλλοτε) και πλουραλισμό, από ότι αυτή του ΠΑΜΕ.
       Ακούστηκαν εκτός τη συνήθη και ακατάσχετη συκοφάντηση των πάντων-τακτική που έχει να κάνει με το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι ταξικός εχθρός» - αλλά και με παραδοχές που στη Μαρξιστική κουλτούρα δεν πρέπει να υφίστανται.
        Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνέχιση του ακατάσχετου υβρεολόγιου (φανερά εκνευρισμένα τα στελέχη του ΠΑΜΕ όλες αυτές τις ημέρες του συντονισμού των σωματείων), και από τους τρεις ομιλητές με τον κ. Νικάκη μάλιστα, να χαρακτηρίζει ως «συμβιβασμένους» τους διοργανωτές της δεύτερης συγκέντρωσης στο Αγρίνιο μοιράζοντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στη πλατεία. Χάνοντας το δάσος και πελεκώντας το κλαδί του δένδρου που κάθονται και αυτοί επάνω!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στην Πλ. Ειρήνης του ΑΓΡΙΝΙΟΥ 


Αγρίνιο 19 Οκτωβρίου 2011

       Όλοι όσοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα 19 του Οκτώβρη του 2011 στην Πλατεία Ειρήνης του Αγρινίου στην απεργιακή κινητοποίηση, που οργάνωσε το Συντονιστικό των Φορέων και των Κινημάτων του Αγρινίου εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα.
         Ο ελληνικός λαός καθώς και η πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης βρίσκονται σήμερα κάτω από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ του παγκόσμιου κεφαλαίου, που συγκροτημένα και μεθοδικά σχεδίασε, δρομολόγησε και υλοποίησε την εξαθλίωση και την καταστροφή κάθε κοινωνικής και εργασιακής κατάκτησης όλων των προηγούμενων ετών στη χώρα μας. 
   Χρέος μας είναι να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε. 
   Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της χώρας μας και διεκδικούμε μια πολιτεία και μια κοινωνία, της οποία τα μέλη θα είναι περήφανα για την εργασία τους και τη ζωή τους.


Γι’ αυτό:
         Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ανακυκλώσει ως απόβλητα με μηχανισμούς εφεδρείας και να μας στοιβάξει στις χωματερές της ανεργίας.

       Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα μαγαζιά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας σε μηχανές εξόφλησης ενός δημόσιου χρέους, που γιγαντώθηκε με όρους άγνωστους σε μας και εξαντλήθηκε στην ευζωία των ολίγων.
       Δεν θα αποδεχθούμε και θα αντιπαλέψουμε την εξοντωτική επίθεση της σημερινής κυβέρνησης κατά τις ίδιας της ζωής μας, και της ζωής των παιδιών μας με τις περικοπές των εισοδημάτων μας, την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της εκπαίδευσης, της υγείας, των κοινωνικών μας και συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων
Χθες, σήμερα και αύριο, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο για να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα fast track πολυνομοσχέδια που κάθε κυβέρνηση, σημερινή αυριανή ή μελλοντική θα προσπαθήσει να μας επιβάλλει.
         Δεν είναι μόνο το δίκιο με το μέρος μας. Είναι ακόμα ότι εμείς είμαστε η πλειοψηφία και αυτοί είναι η μειοψηφία.
          Σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, από την πλατεία Ταχίρ μέχρι την πλατεία del sol κι από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την κατάληψη της wall street, αναδύεταιαπό τα κάτω ένα εργασιακό και κοινωνικό μέτωπο ρήξης και ελπίδας που γεννιέται στους δημόσιους χώρους και τους τόπους δουλειάς μέσα στη φρίκη ενός καπιταλισμού που σαπίζει καταναλώνοντας ανθρώπους.
          Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια βάλανε τις τράπεζες και τις μπίζνες τους πάνω από τις ζωές μας, ας μην τρέφουν αυταπάτες. Δεν θα τους αφήσουμε να μας εξαφανίσουν. Ας γνωρίζουν ότι οι μέρες της αφθονίας τους έχουν εξαντληθεί.
        Το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα και αύριο στη βουλή έχει ήδη καταψηφιστεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που σήμερα διαδήλωσαν και δήλωσαν τη δυναμική τους αντίθεση σ’ αυτό, εδώ στο Αγρίνιο αλλά και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και αύριο θα το διαδηλώσουν και θα το δηλώσουν ξανά στην Πλατεία Συντάγματος.
       Οι βουλευτές του νομού που θα το υπερψηφίσουν, ας γνωρίζουν ότι είναι εχθροί της τοπικής κοινωνίας και ανεπιθύμητοι στην πόλη του Αγρινίου.
          Δεν χρωστάμε σε κανέναν τις ζωές μας.
          Δεν πουλάμε τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές    
          κατακτήσεις.
          Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.
          Για να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
          και όχι οι δανειστές και οι κερδοσκόποι.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, των πολιτικών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.


Το κείμενο υπογράφουν όλα τα μέλη των παρακάτω φορέων και των κινημάτων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΌ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΘΕΡΜΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΜΔΥΑΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ), ΕΔΟΠ ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο