Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πυροσβεστικά Αιτ/νίας: Τους έστειλε λάστιχα ο δήμος Ξηρομέρου!




     Έντονα είναι τα παράπονα των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού σχετικά με την ενίσχυση που δεν είχαν, ειδικότερα από την περιφέρεια, αλλά και κάποιους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κάποιοι δήμοι δεν βοηθούσαν...


    ...πολλά πυροσβεστικά οχήματα ή θα ήταν ακινητοποιημένα ή δεν θα είχαν επιχειρησιακή δυνατότητα. 
    Για παράδειγμα ο δήμος Ξηρομέρου φέτος «έντυσε» εφτά πυροσβεστικά οχήματα ενώ σημαντικά ποσά για την ενίσχυση της ΠΥ Αγρινίου έδωσαν οι δήμοι Αγρινίου και Θέρμου.
      Δεν συνέβη όμως το ίδιο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που φέτος δεν ενίσχυσε τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ούτε με ένα ευρώ. Και όλα αυτά την στιγμή που φέτος ο νομός είχε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, αφού σημειώθηκαν παραπάνω από 600 ενάρξεις πυρκαγιών!
       Τα παράπονα αυτά μετέφερε στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο, ο διοικητής της πυροσβεστικής του νομού Πάνος Γιαννακόπουλος, που εξήγησε πως αν δεν υπήρχε η βοήθεια κάποιων δήμων τα πράγματα ίσως να ήταν τραγικά. 
      Ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε να του κατατεθούν εγγράφως οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ενισχύσει με υλικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο