Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Eρωτήσεις για το κτιριακό πρόβλημα ΕΠΑΛ και Τ.Ε.Ι. Ναυπάκτου


   Το θέμα της ανέγερσης σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στέγασης του Τ.Ε.Ι Ναυπάκτου και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ναυπάκτου ανέδειξε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης με κατάθεση δυο  ερωτήσεων προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου....


Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ναυπάκτου

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ναυπάκτου απασχόλησε το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη. Ο Βουλευτής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας κα.Άννα Διαμαντοπούλου ζητάει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να χρηματοδοτηθεί άμεσα η επισκευή του βόρειου τμήματος του κτιρίου στο οποίο φοιτούν περίπου 500 μαθητές, συνυπολογιζόμενοι και αυτοί των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

    Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής:

     «Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Ναυπάκτου, που είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα της πόλης, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από παλαιό και πρόσφατο σεισμό. Ενώ η Νότια πτέρυγα επισκευάστηκε και λειτουργεί, η Βόρεια που στεγάζει τα εργαστήρια έχει κριθεί ακατάλληλη για στέγαση.
    Παρά τις ενέργειες για να χαρακτηριστεί εάν το κτίριο επιδέχεται επισκευές ή είναι προς κατεδάφιση, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία οριστική απόφαση, ούτε έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα εδώ και δύο (2) χρόνια οι μαθητές να αναγκάζονται για την πρακτική τους άσκηση στα εργαστήρια, να μετακινούνται πάνω από μισό χιλιόμετρο σε μισθωμένες αίθουσες με όλους τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν.
     Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών εκατοντάδων μαθητών και δυσχεραίνει του καθηγητές στο διδακτικό τους έργο. Κατόπιν των ανωτέρω.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις ώστε να στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου σε ένα ασφαλές και λειτουργικό κτίριο;»

  Ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων Τ.Ε.Ι. στη Ναύπακτο

    Το θέμα της ανέγερσης σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στέγασης του Τ.Ε.Ι Ναυπάκτου ανέδειξε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου. 
   Το πρόβλημα αυτό έθεσαν στον κ. Μακρυπίδη η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι και αντιπροσωπεία σπουδαστών σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του στη Ναύπακτο. Ο Βουλευτής για το δίκαιο και χρονίζον αίτημά τους, ήρθε σε επαφή με την αρμόδια Δ/νση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.) καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.
  Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:

    «Στη Ναύπακτο λειτουργεί το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕ.ΣΥ.Δ.) το οποίο αποτελεί παράρτημα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, με πλούσια διδακτική και ερευνητική προσφορά, με θεαματικά αποτελέσματα σε πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις.
    Δεδομένου ότι χρόνια τώρα τα διδακτήρια του Παραρτήματος λειτουργούν σε αίθουσες που νοικιάζονται από ιδιώτη με υψηλό ετήσιο μίσθωμα, χωρίς να πληρούν τα αναγκαία πρότυπα διδασκαλίας και την υψηλή τεχνολογική υποδομή που απαιτούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τμήματος, με συνέπεια να δυσχεραίνονται και να περιορίζονται οι αυξημένες κατά τα άλλα ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και η ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο σπουδών των σπουδαστών.
     Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών πέρα από τα προβλήματα λειτουργίας του υπάρχοντος Τμήματος είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη μελλοντική ανάπτυξη και λειτουργία νέων τμημάτων.
    Για όλους αυτούς του λόγους θεωρούμε πως είναι άμεση προτεραιότητα να υιοθετηθεί η αναγκαιότητα κατασκευής νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να κατασκευαστεί στη Ναύπακτο ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα αφενός για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Τ.Ε.Ι. και αφετέρου για την εξοικονόμηση κονδυλίων που καταβάλλονται σήμερα για μισθώματα σε ιδιωτικά κτίρια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο