Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για το ζήτημα της τελευταίας κατοικίας του Κωστά Παλαμά
Επανέρχεται με νέα επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νος Καραγκούνης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για το ζήτημα της τελευταίας κατοικίας του Κωστά Παλαμά…

.
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Η τελευταία κατοικία του Κωστή Παλαμά το γνωστό παραδοσιακό και διατηρητέο διώροφο της Πλάκας που βρίσκεται στην οδό Περιάνδρου 5 και Δαιδάλου 15, η οποία ήταν να δημοπρατηθεί, βγήκε τελικώς σε πλειστηριασμό την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αλλά δεν εκπληστηριάσθηκε καθότι ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός.

Στην πρόσφατη ερώτηση που σας κατέθεσα δεν ικανοποίηθηκα από την απάντησή σας καθότι δεν σας ρώτησα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της οικίας ούτε από ποιες διατάξεις του νόμου διέπεται η συγκεκριμένη κατοικία αφού αυτά είναι από πριν σε όλους γνωστά.

Επανέρχομαι στο μείζον αυτό ζήτημα πολιτισμού και μνήμης διότι θεωρώ πως η προσπάθεια διάσωσης της οικίας ενός ανθρώπου συμβόλου για την Ελλάδα, για την Ελληνική γλώσσα, για τον Ελληνικό και Ευρωπαικό Πολιτισμό δεν τελειώνει εδώ.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να επανέλθει στο μείζον αυτό ζήτημα και να καταστεί αρωγός της προσπάθειας που έχω προσωπικά εκκινήσει, όχι γιατί ενδιαφέρομαι περισσότερο από οποιονδήποτε Έλληνα για το μεγάλο μας Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η συνείδησή μου, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και ως πολίτης.

Πέρα από τη συντήρηση την οποία θα μπορούσε να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η συνδρομή σας θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική στο να κινητοποιήσουμε ιδιωτικές δυνάμεις και παράγοντες του τόπου μας, είτε αυτοί προέρχονται από τον κόσμο των Επιχειρήσεων, είτε των τεχνών και των γραμμάτων που και πολλές είναι και μεγάλες ευαισθησίες έχουν, για να αποδώσουμε στον Ελληνικό λαό σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη πρόταση από μέρους σας, την ιστορική παρακαταθήκη του Παλαμά για να μην παραμείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτό το μείζον θέμα Πολιτισμού όπως και τόσα άλλα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, δεδομένων των ως άνω επισημάνσεών μου, ώστε να διασώσετε και να συντηρήσετε την τελευταία κατοικία του Κωστή Παλαμά, όπως προστάζει η ιστορική μας μνήμη αλλά και η βούληση θεωρώ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: