Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ζητούν πίσω το τριχίλιαρο από τους Ξηρομερίτες πυρόπληκτους!

Την επιστροφή της οικονομικής βοήθειας των τριών χιλιάδων ευρώ, που έλαβαν για την ανακούφισή τους από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου (25-8-2007) ζητά τώρα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τους πυρόπληκτους του Ξηρομέρου...
  

Ήδη σε δικαιούχους των πυρόπληκτων χωριών Μπαμπίνη, Αετός, Μαχαιρά, Φυτείες, Σκουρτού, Βλυζιανά, Παπαδάτου έχουν σταλεί ειδοποιητήρια, μέσω των οποίων ζητείται η επιστροφή του τριχίλιαρου που αμέσως μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, οι πυρόπληκτοι έλαβαν σαν έκτακτο βοήθημα.

Τα χωριά του που δοκιμάστηκαν από την μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε ποτέ τον τόπο μας, έχουν ξεσηκωθεί καθώς καλούνται οι κάτοικοι να δώσουν πίσω την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω της τεράστιας καταστροφής.

Να Θυμήσουμε ότι η μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή των Φυτειών το Σάββατο πρωί (25-8-07) και ήταν μεγάλες οι καταστροφές στο χωριό Μπαμπίνη, όπου εκκενώθηκαν σπίτια, κάηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές με όποια μέσα είχαν διαθέσιμα.

Το πύρινο μέτωπο στο Ξηρόμερο, ήταν μήκους πολλών χιλιομέτρων και τα χωριά Μπαμπίνη, Αετός, Μαχαιρά, Φυτείες, Σκουρτού, Βλυζιανά, Παπαδάτου κάηκαν στην κυριολεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο