Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΓΙA ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ


Την έντονη αντίθεση του στα σχέδια απομάκρυνσης των Ειρηνοδικείων από την Βόνιτσα και την Κατούνα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, με αντίστοιχες επιστολές του προς την Ομάδα εργασίας για τον εξορθολογισμό Λειτουργίας των Ειρηνοδικείων....

 Ο Δήμαρχος στις επιστολές αναπτύσσει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες από την Βόνιτσα και την Κατούνα και τονίζει την διαφωνία με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και βέβαια του Δήμου ως εκφραστή της.

Το κείμενο των δυο επιστολών έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
**************************
Δ/νση: Βόνιτσα -30002
Τηλ: 2643360100
FAX: 26430-22556
Πληρ: κ.Πανταζή
Βόνιτσα 22-02-2011
Αρ.Πρωτ: 3124

ΠΡΟΣ:
Ομάδα εργασίας για τον εξορθολογισμό Λειτουργίας των Ειρηνοδικείων
**************************************************

Θέμα: « Διατήρηση του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας»

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες παραπόνων Δημοτών και επαγγελματιών που εμπλέκονται με την Υπηρεσία του θέματος περί ενδεχόμενης μεταφοράς της σε άλλη έδρα. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός στα πλαίσια της μείωσης του κόστους λειτουργίας της Υπηρεσίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.λ.π.). Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση της Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου στην Βόνιτσα όπως αυτή λειτουργεί, ενεργώντας ο Δήμος για την στέγαση της σε Δημοτικό κτίριο. Ενέργεια που μπορεί να γίνει σε ένα βάθος χρόνου, κατ΄ εκτίμηση ενός έτους ίσως και λιγότερο και αυτό, γιατί επιβάλλεται στην παρούσα χρονική συγκυρία η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου λόγω της εφαρμογής του Νόμου 3852/2010.
Σας τονίζουμε τέλος την αναγκαιότητα διατήρηση της Υπηρεσίας στην Βόνιτσα για λόγους που έχουν σχέση με την κοινωνικοοικονομική βιωσιμότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
*******************************************************
.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
**************************
Δ/νση: Βόνιτσα -30002
Τηλ: 2643360100-102
FAX: 26430-22556
Πληρ: κ.Πανταζή
Βόνιτσα 22-2-2011
Αρ.Πρωτ: 3161

ΠΡΟΣ:
Ομάδα εργασίας για τον εξορθολογισμό Λειτουργίας των Ειρηνοδικείων
*****************************************************
Θέμα: «Διατήρηση του Ειρηνοδικείου Κατούνας»

Επειδή στον προγραμματισμό για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της Χώρας, προβλέπεται η διακοπή της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου της Κατούνας, σας γνωρίζουμε ως Δημοτική αρχή την αντίθεση μας. Αντίθεση που έγκειται σε κοινωνικοοικονομικά δεδομένα για την περιοχή καθώς και στην συνεχιζόμενη αφαίμαξη των Υπηρεσιών από το αστικό κέντρο της περιοχής.
Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω καθώς και το ελάχιστο λειτουργικό κόστος της Υπηρεσίας, να επανεξετάσετε την αναγκαιότητα της διατήρηση της, ώστε να εξυπηρετούνται οι Δημότες της Κατούνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ενδοχώρας του Ξηρομέρου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο