Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ένας αναγνώστης μας έστειλε mail αφού έψαξε το θέμα και διαμαρτύρεται γιατί ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας δεν έχει καταφέρει να στήσει ιστοσελίδα για να ενημερώνεται-πληροφορείται ο δημότης για τα τεκταινόμενα στον δήμο…

Σε λίγες μέρες τελειώνει και ο δεύτερος μήνας του 2011. Ενός έτους ορόσημο, που θα μείνει στην ιστορία ως το έτος αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους με το σχέδιο Καλλικράτης. Επίσης η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως εποχή της πληροφορίας.

Παρόλα αυτά στον Καλλικράτιο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας δεν υπάρχει ακόμα (μέχρι και σήμερα 20-2-11) ιστότοπος να ενημερώνεται-πληροφορείται ο δημότης για τα τεκταινόμενα στον δήμο .

Στον ιστότοπο http://www.anaktorio.gov.gr υπάρχει στην αρχική σελίδα η πιο κάτω λιτή ανακοίνωση:

Ανακοίνωση 05-01-2011
Προσωρινά για τις ανάγκες του νέου δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα ενημερώνετε με δελτία τύπου και ανακοινώσεις ο υπάρχον ιστοχώρος του πρώην δήμου Ανακτορίου.

Μέχρι και σήμερα ακόμα δεν έχω δει ούτε μια ανακοίνωση ούτε ένα Δελτίο Τύπου ή πρόσκληση με τα θέματα που έχουν συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει να αναρτηθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο (δεν μιλάω για προκηρύξεις ή έργα που ακόμα μπορεί να μην υπάρχουν). Ούτε ένα γράμμα δεν έχει προστεθεί από όσο μπορώ να συμπεράνω στον ιστότοπο αυτόν παρά τα όσα αναφέρει η πιο πάνω ανακοίνωση.

Πως περιμένει ο Δήμαρχος -και ο εκάστοτε αντιδήμαρχος που έχει χρεωθεί τον ιστότοπο και την ενημέρωση των δημοτών- να ενημερωθεί ο δημότης που ζει μακριά από τον δήμο και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του εξωτερικού; Μέσω των άρθρων σε ιστολόγια που έχουν τις ρίζες τους στο δήμο και εξυμνούν ή «βρίζουν» την εκάστοτε ηγεσία του δήμου;

Ο σωστός δημότης/πολίτης θέλει να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα από το επίσημο website του εκάστοτε δήμου/φορέα και όχι από τα διάφορα παπαγαλάκια (ιστολόγια ή κατά τον διεθνή όρο BLOG) τα οποία εξυπηρετούν τις δικές τους «ανάγκες».

Δε στέλνω αυτό το γράμμα στο http://www.anaktorio.gov.gr/  γιατί φαντάζομαι όπως δεν ενημερώνεται δεν θα διαβάζονται κ τα μηνύματα της επικοινωνίας που στέλνονται εκεί.

Θέλω να ελπίζω πως όποτε και αν ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φτιάξει δικό του ιστότοπο να το πληροφορηθούμε επίσημα και όχι να το μάθουμε από παρακείμενες πηγές (βλέπε ιστολόγια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση του άρθρου μου στο ιστολόγιο σας.

EterodimotiS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο