Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Συλλαλητήριο στο Άκτιο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

Στις 11 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας

Παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. στο Άκτιο, το οποίο οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, με κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου...


«Θα τα ανοίξουμε τα διόδια να μην πληρώνουν χαράτσι και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που περνούν από κει. Είναι περιοχές αγροτοκτηνοτροφικές βασικά και είναι μια μορφή αγώνα κι αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλης Μπέτσας.
«Ένα ακόμη «ραντεβού» του αγροτικού κόσμου θα πρέπει να είναι την ημερομηνία που θα συνεδριάσει στην Άρτα το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο θα παρίσταται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης», τόνισε ο κ. Μπέτσας δίνοντας το στίγμα των προθέσεων περί της υποδοχής.
Στην κινητοποίηση της 19ης Φεβρουαρίου καλούνται να πάρουν μέρος αγρότες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι των παραπάνω περιοχών καθώς, όπως είπε ο κ. Μπέτσας, «όλοι πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική και εργάτες, άνεργοι, νεολαία γιατί τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που τα πουλάει τζάμπα ο παραγωγός τα χρυσοπληρώνει ο εργάτης και ο συνταξιούχος».
Η ΠΑΣΥ Καλεί σε πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητα απόσπασης κατακτήσεων που μπορούν να δώσουν μια προσωρινή ανακούφιση, για να δοθεί ώθηση στην προοπτική μιας άλλης φιλοαγροτικής ανάπτυξης. Ανάπτυξης που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, συνολικά τη φτωχή αγροτιά, διασφαλίζοντας βιώσιμο αγροτικό εισόδημα, φθηνά και ασφαλή προϊόντα στους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: