Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤ-1 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ KAI ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ

Η καταξιωμένη εκπομπή της ΕΤ-1 “Παρασκήνιο” την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 23:00 τιμά τον Καραγκιόζη με αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό.



Η δημόσια τηλεόραση φιλοξενεί τις επόμενες ημέρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός». 
 Η ταινία προσεγγίζει τη σχέση του Καραγκιοζοπαίχτη με την φιγούρα του Καραγκιόζη στο τέλος των παραστάσεων της καλοκαιρινής περιοδείας στον Ελλαδικό χώρο.

 To έργο του Μίμαρου συνέχισαν πολλοί καραγκιοζοπαίχτες και έπλασαν τον Καραγκιόζη και την παρέα του ως το δημοφιλέστερο θέαμα των Ελλήνων. Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού, συνεχίζοντας την παράδοση και έχοντας ως κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλλει τόσο με τις παλαιές όσο και με τις νέες παραστάσεις στην ανάδειξη του λαϊκού αυτού θεάματος.

Η εκπομπή που εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφει τις σημαντικότερες μορφές της πολιτιστικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας ξαναζωντανεύει το Θέατρο Σκιών για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι την λαϊκή μας τέχνη.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Λένα Βουδούρη
Μοντάζ: Τάκης Γοργορίνης
Οπερατέρ: Χριστόφορος Γεωργούτσος
Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης
O Χρήστος Πατρινός με το επιτελείο της ΕΤ1

O Χρήστος Πατρινός με τον φίλο του το Καραγκιόζη και τη σκηνοθέτη Λένα Βουδούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο