Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

«Ζήτησε συγγνώμη» στο δικαστήριο ο Xρήστος Χούτας και ο Κώστας Μπαλωμένος ανακάλεσε τη μήνυση που είχε καταθέσει, για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε η αναβληθείσα από τις 9/4/09 ποινική δίκη του κατηγορούμενου κ. Χρήστου Χούτα για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και του Προέδρου του κ. Κώστα Μπαλωμένου.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κ. Χρήστος Χούτας, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.
Κατά την εξέταση της υπόθεσης στο Δικαστήριο και έπειτα από ερώτημα της Προέδρου, δήλωσε ότι ζητάει συγνώμη για τις πράξεις του και την βλάβη που προξένησαν αυτές, στην τιμή και υπόληψη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και του Προέδρου του κ. Κώστα Μπαλωμένου.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Κώστας Μπαλωμένος ερωτώμενος από την κα Πρόεδρο δήλωσε ότι, στόχος του δεν ήταν η ποινική εξόντωση και ο προσπορισμός χρηματικής αποζημίωσης από τον κατηγορούμενο, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας και η ηθική δικαίωση.
Για το λόγο αυτό, δήλωσε ότι αποδέχεται τη δημόσια συγνώμη του κ. Χούτα και δεν επιθυμεί την περαιτέρω ποινική του δίωξη.
Στη συνέχεια ο κ. Χούτας, ανακάλεσε τα όσα ψευδή και συκοφαντικά είχε δηλώσει στον τύπο με γραπτή δήλωσή του, η οποία καταχωρήθηκε στα πρακτικά του Δικαστηρίου.
Η εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημά του κ. Κώστα Μπαλωμένου και ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης κατά του κ. Χούτα.
Μετά Τιμής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Χούτα παρουσιάζονται κατωτέρω:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Δ’ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Δήλωση των:
1) Χρήστου Χούτα του Νικολάου
2) Κωνσταντίνου Μπαλωμένου του Παναγιώτη
Ενώπιον του Δ’ Τριμελούς Πλημ/ειου Αθηνών, σήμερα, την 18/06/2009
και κατά την εκδίκαση της ποινικής δίκης με κατηγορούμενο τον Χρήστο Χούτα του Νικολάου κατόπιν έγκλησης του Σωματείου «Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου- Κοσμάς ο Αιτωλός» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, δηλώνεται από τον κατηγορούμενο Χρήστο Χούτα ότι ουδεμία πρόθεση είχε να θίξει την τιμή και την υπόληψη του σωματείου και του προέδρου του και ζητάει συγνώμη αν κάτι τέτοιο συνέβη. Μοναδική του πρόθεση ήταν η προσωπική του αποκατάσταση ως προς τα εσφαλμένα στοιχεία δημοσίευσης της εφημερίδας “ To Παρόν» στις 13/01/2008
Ειδικότερα:
Α) Ότι εσφαλμένα ανέφερε ότι η έδρα του συλλόγου Αιτωλοακαρνανών Περιστερίου – Κοσμάς ο Αιτωλός είναι η οικεία του προέδρου του, γεγονός το οποίο εσφαλμένα πίστευε.
Β) Ότι δεν είχε καμία πρόθεση να συνδέσει το ως άνω σωματείο με παράνομες και κατευθυνόμενες χρηματοδοτήσεις
Γ)Ότι με τον χαρακτηρισμό του ως άνω σωματείου ως «γαλάζιο» δεν είχε σκοπό να προσδώσει σε αυτό κομματικό χαρακτήρα
Δ) Ότι δεν εννοούσε ότι ο πρόεδρος του ως άνω σωματείου προσπορίζεται ίδια οφέλη μέσω αυτών (δηλ. των σωματείων)
Ε)Δεσμεύεται να ανακαλέσει την με ΑΒΜ Β08/3059 έγκληση του κατά του ως άνω σωματείου και του προέδρου του.
ΣΤ)Δηλώνει ότι θα δημοσιεύσει με μέριμνα του ενημερωτικό δελτίο τύπου προς τις εφημερίδες του Περιστερίου καθώς και στην εφημερίδα «Μαχητής» της Αιτ/νίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Κων/νος Μπαλωμένος ενεργών και ως νόμιμος εκπρόσωπος του ως άνω σωματείου δηλώνει ότι:
Α) Αποδέχεται τις ως άνω εξηγήσεις, δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Χρήστου Χούτα και ανακαλεί την παρούσα έγκληση, ανάκληση την οποία αποδέχεται ο Χρήστος Χούτας
Β)Παραιτείται της αγωγής του με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 6581/2009 ενώπιον του ΜΠΑ καθώς και της εν γένει αστικής του αξίωσης στο επίδικο συμβάν του κατηγορητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο