Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Στο Μεσολόγγι μίλησε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου η ανοιχτή πολιτική ομιλία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ενόψει των Ευρωεκλογών. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, στη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης, είπε μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα και το δικό μας Νομό. Γνωρίζουμε όλοι ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν ήταν ένας από τους προνομιούχους νομούς. Είχε χαμηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και λιγοστές βασικές υποδομές, για πολλά χρόνια. Με εξαίρεση τις συνδέσεις με το Ρίο και την Πρέβεζα, κανένα σχεδόν έργο δεν ολοκληρώθηκε.
Θυμίζω ότι ολοκληρώσαμε την παράκαμψη της Ναυπάκτου, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκ. ε. και μήκος 13 χλμ. Ξεκίνησε το 1983 πριν από 25 χρόνια. Με την διάθεση όμως 31 εκ. ε. από το 2004 το έργο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρο πριν από 1 χρόνο.
Θυμίζω την παράκαμψη του Αγρινίου όταν η εργολήπτρια εταιρεία εγκατέλειψε ουσιαστικά το έργο και χρειάστηκαν άλλες δύο συμβάσεις προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν λίγες μέρες. Ένας δρόμος μήκους 34 χλμ.
Θυμίζω την Ιόνια οδό που έφυγε από την σφαίρα των εξαγγελιών στις οποίες παρέμενε επί δεκαετίες και έχει ξεκινήσει. Ένα έργο διπλάσιου προϋπολογισμού από την γέφυρα Ρίο – Αντίρριο. Ένας δρόμος 196 χλμ. Τα 117 από τα οποία κατασκευάζονται στο νομό μας.
Θυμίζω το 1ο τμήμα της σύνδεσης Αστακού με την Ιόνια Οδό συνολικού μήκους 7,5 χλμ, προϋπολογισμού 20 εκ. ε. που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.
Θυμίζω το δρόμο Αλευράδας-Γέφυρας Τατάρνας μήκους 7,5 χλμ που χρόνια σερνόταν.
Θυμίζω το Πλατυγιάλι που επι 5 χρόνια από το 99 έως το 2004 είχαν δώσει πιστώσεις 6 δις δρχ, ενώ εμείς εκταμιεύσαμε 20 δις δρχ. και το λιμάνι σήμερα είναι ένα ζωντανό έργο που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.
Θυμίζω το αρδευτικό του πεδινού Βάλτου που από χρόνια το υπόσχονταν αλλά τώρα κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται, ένα έργο 40 εκ. ε.
Θυμίζω το φράγμα των Αχυρών όπου δεν μπορούσαν ούτε τις απαλλοτριώσεις να πραγματοποιήσουν, ενώ τώρα κατασκευάζεται. Ένα έργο προϋπολογισμού 35 εκ. ε που θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο του 2010.
Δημοπρατήθηκε χθες ο άξονας Αμβρακία- Άκτιο, μήκους 50 χλμ. με προϋπολογισμό 340 εκ. ε. Θυμίζω το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είχε τόσες κακοτεχνίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που ποτέ δεν παραλήφθηκε από τον εργολάβο.
Θυμίζω το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου είχε ανατεθεί σε μία εργολαβία που το εγκατέλειψε και πτώχευσε. Χρειάστηκαν δύο νέες συμβάσεις για να συνεχιστεί και να είναι έτοιμο να παραδοθεί το κτίριο σε 1 περίπου χρόνο, ενώ καμία πρόβλεψη δεν είχε γίνει για τον εξοπλισμό του.
Θυμίζω το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας που είχε ανατεθεί σε μία εργολαβία που το εγκατέλειψε και πτώχευσε. Το κτίριο εμφάνιζε προβλήματα μόνωσης και στεγανότητας ενώ τα ηλεκτρικά κυκλώματα δεν λειτουργούσαν. Δεν λειτουργούσαν οι μονάδες ψύξης , θέρμανσης. Έλλειψη πυροπροστασίας, αντικεραυνικής προστασίας με αποτέλεσμα να είχε καταστραφεί το τηλεφωνικό κέντρο από κεραυνό. Βρήκαμε ένα κτίριο στον αύλειο χώρο του οποίου σταυλίζονταν ζώα. Οι ανεξόφλητες οφειλές προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 400.000 Ε. Από το 1995 μέχρι το 2004 δεν είχαν σταλεί παραστατικά στο ελεγκτικό συνέδριο για κατασταλτικό έλεγχο. Ανύπαρκτος οργανισμός και 3 άτομα προσωπικό από το παλιό ΠΙΚΠΑ που κάθονταν χωρίς αντικείμενο.
Δεν έχουν ακούσει για το σημαντικό έργο που έγινε στην Παιδεία στο Νομό μας;
Ότι εγκρίθηκε η ίδρυση του 4ου πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προ 8 μηνών. Μία σημαντική απόφαση την οποία είχα την τιμή να συνδιαμορφώσω μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις των Παν/μίων της χώρας όταν συμμετείχα στο ΣΑΠΕ ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Σε ένα κορυφαίο όργανο που χαράσει την πολιτική για την παιδεία και από το οποίο απουσιάζει η εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ αντιδραστικά. Που ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν παίρναμε την απόφαση αυτή που οδηγεί σύντομα στην αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Στο ίδιο όργανο καθορίσαμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Περιβάλλοντος του Αγρινίου.
Επίσης από την φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το νεοσυσταθέν Τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου που σε συνδυασμό με το Τμήμα Τεχνολογίας Υλικών που θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.
Εγκρίθηκε η ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Στην υγεία γίνεται σημαντικό έργο στο νομό μας.
Κατασκευάζεται με σταθερούς και γρήγορους ρυθμούς το νέο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Το έργο βρίσκεται όσον αφορά τις εκτελεσθείσες εργασίες, μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα, ενώ επιτύχαμε την κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου σε σχέση με την αρχική μελέτη, δυναμικότητος 65 πλέον κλινών.
Ετοιμάσαμε και λειτουργήσαμε το ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) Αμφιλοχίας. Σήμερα εργάζονται 80 άτομα προσωπικό, έχουν εξυπηρετηθεί 11.000 περίπου εξωτερικοί ασθενείς, ενώ τώρα που μιλάμε νοσηλεύονται δωρεάν 17 ασθενείς. Είναι το πρώτο ΚΑΦΚΑ στη χώρα που δουλεύει ως πρότυπο.
Αναβαθμίσαμε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών, παρέχοντας ανοιχτή φροντίδα.
Είμαστε στην τελική ευθεία προκειμένου να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Εκτιμάται ότι τον Ιούλιο θα ανοίξουν τα πρώτα τρία κρεβάτια, αφού προσλήφθηκε το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και αφού αναμορφώθηκε η κτιριακή υποδομή με δημιουργία νέων χώρων. Έχει γίνει προμήθεια όλου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τεχνικές ανακατασκευές και ενισχύσαμε τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Δημιουργήσαμε το Κέντρο Υγείας Κατούνας (αίτημα δεκαετιών, το πρώτο Κέντρο Υγείας που συστήνεται στον Νομό μετά από πολλά χρόνια.) Ο Οργανισμός του Κ.Υ που υπεγράφη προ διμήνου προβλέπει 28 οργανικές θέσεις. Συστήσαμε τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αμφιλοχία και ενισχύσαμε με 4 νέες κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες το ΕΚΑΒ του Αγρινίου , του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου ενώ από αυτές που αποσύρονται θα δοθεί 1 στο ΚΥ Χαλκιοπούλων. Παραδώσαμε προ ημερών 3 καινούργια ασθενοφόρα στο ΚΥ Αμφιλοχίας, στο ΚΥ Θέρμου και στο ΚΥ Βόνιτσας.
Σε πέντε Δήμους της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας (Οινιαδών, Αστακού, Αλυζίας, Παλαίρου και Ανακτορίου) θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής και της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας ύψους 2 εκ. ε.
Αναρωτηθήκατε ποτέ που πήγαιναν για θεραπεία τα παιδιά της περιοχής μας που είχαν πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών πριν το 2004; Στην Αθήνα.
Ιδρύσαμε μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο που εξυπηρετεί 135 χρήστες. Η αναμονή πριν 5 μήνες ήταν 2 χρόνια. Μόλις πριν μία εβδομάδα μηδενίσαμε την λίστα.
Σας ανακοινώνω σήμερα ότι χθες συνυπογράψαμε μαζί με τον Υφυπουργό Οικονομικών την σύσταση 8 νέων Περιφερειακών Ιατρείων στο Νομό. Η Κανδήλα, τα Παλιάμπελα, το θύρειο, η Περατιά, η Μεσάριστα και η Στάνος θα έχουν πλέον το δικό τους ιατρείο , τον δικό τους αγροτικό γιατρό.
Ενώ αναβαθμίζονται τα περιφερειακά ιατρεία Γαβαλούς και Μοναστηρακίου σε Πολυδύναμα με περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η Κεχρινιά και η Ματαράγκα ενισχύθηκαν με 1 αγροτικό γιατρό.
Σας καλώ σε κρίσιμες ώρες. Να πάρετε το αύριο της πατρίδας και πάλι στα χέρια σας. Την Κυριακή ψηφίστε τη Νέα Δημοκρατία
Ψηφίστε με το μυαλό σας, ψηφίστε με την καρδιά σας, ψηφίστε για τον τόπο σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο