Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Τηλεφωνική απάτη στη Κωνωπίνα - Προσοχή!

Στο υποκατάστημα του ΟΤΕ Αγρινίου χθες το πρωί οι 6 εξαπατηθέντες από την Κωνωπίνα… προσπάθησαν να βγάλουν άκρη γι’ αυτό το απίστευτο γαϊτανάκι. Χρεώθηκαν τηλεφωνικές συσκευές αξίας 580 ευρώ έκαστη. Αίτημα στον ΟΤΕ Αθηνών να ακυρωθούν τα τιμολόγια.
Μοιάζει λίγο μπερδεμένο όλο αυτό που συνέβη, είναι όμως ακριβώς όπως το αναφέραμε. Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη που ξεκίνησε από έναν Αιγύπτιο για να καταλήξει… στην Κωνωπίνα του Δήμου Μεδεώνος στο κεντρικό Ξηρόμερο. Η διαδρομή μέσω ΟΤΕ και με ενδιάμεσο σταθμό ΚΕΠ των Αθηνών! Αιγύπτιος ήταν αυτός που κατέστρωσε και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιόσια επικύρωσε τις εξουσιοδοτήσεις των ανυποψίαστων θυμάτων. Έξι τον αριθμό, από την Κωνωπίνα. Ο ΟΤΕ στην Αθήνα ήταν ο πωλητής των συσκευών. Και όλο το σχέδιο ασφαλώς υλοποιήθηκε τηλεφωνικά!
Το λάθος που έκαναν οι εν λόγω κάτοικοι της Κωνωπίνας είναι ότι έδωσαν τον Α.Φ.Μ. τους και τον αριθμό του Δελτίου της Ταυτότητάς τους στον άνθρωπο που τους τηλεφώνησε δήθεν απ’ τον ΟΤΕ… με το πρόσχημα της διόρθωσης κάποιων στοιχείων. Δεν μπορούσαν βεβαίως να υποψιαστούν τι επρόκειτο να συμβεί και με ποιον είχαν να κάνουν, σε κάθε περίπτωση όμως…έκαναν λάθος. Προσωπικά στοιχεία και δη τέτοιου χαρακτήρα (αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς καρτών, Α.Φ.Μ. κ.τ.λ.) δεν πρέπει να δίδεται ποτέ και σε κανέναν. Και για κανέναν λόγο.
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πώς με βάση το Α.Φ.Μ. των συγκεκριμένων πολιτών, τον αριθμό της ταυτότητας και το όνομά τους, που οι ενορχηστρωτές του σχεδίου εξαπάτησής τους βρήκαν… απλά ανοίγοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο, το συγκεκριμένο ΚΕΠ εξέδωσε επικυρωμένες εξουσιοδοτήσεις… Κατά τα φαινόμενα χρησιμοποιήθηκαν κλεμμένες σφραγίδες… Μ’ αυτές τις πλαστές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εξουσιοδοτήσεις, αγοράστηκαν πάντως, στο όνομα των θυμάτων, τηλεφωνικές συσκευές, αξίας 580 ευρώ η κάθε μια και χρεώθηκαν στους λογαριασμούς των ανυποψίαστων συνδρομητών του ΟΤΕ. Δηλαδή μόνο απ’ την περιοχή της Κωνωπίνας, οι επιτήδειοι προμηθεύτηκαν συσκευές αξίας 3.500 ευρώ! Ολοκαίνουργιες και έτοιμες προς μεταπώληση ενδεχομένως. Μέχρι στιγμής άλλα «κρούσματα» δεν έχουν αναφερθεί στην Αιτ/νία, ενδέχεται όμως οι δράστες να «χτύπησαν» και σε άλλα χωριά ή πόλεις. Και στην Αιτ/νία και αλλού… Αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα, …όταν φτάσει η στιγμή του λογαριασμού!
Όπως ακριβώς έγινε και με τους κατοίκους της Κωνωπίνας, οι οποίοι και έλαβαν ξαφνικά την ειδοποίηση να πληρώσουν… γι’ αυτό που δεν είχαν αγοράσει! Έτσι, χθες το πρωί μετέβησαν στο υποκατάστημα του ΟΤΕ στο Αγρίνιο, προκειμένου να συζητήσουν με τους υπευθύνους… και να δουν τι μπορεί να κάνουν.
Η λύση που υπεδείχθη είναι αυτή της αίτησης προς τα κεντρικά του ΟΤΕ στην Αθήνα, όπου έγινε και η αγορά των συσκευών. Το αίτημα είναι να επιστραφούν τα τιμολόγια… και να ακυρωθούν. Η απόφαση του ΟΤΕ κεντρικά θα ληφθεί τις επόμενες μέρες. Για τους 6 της Κωνωπίνας πάντως είναι αδιανόητο να πληρώσουν…
Πηγή: Εφημερίδα «Συνείδηση» http://www.sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο