Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.

Ένας από τους καλύτερους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων του Ξηρομέρου, ο ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας κινδύνευσε να σταματήσει λόγω χρεών στη ΔΕΗ. Αυτή η εξέλιξη θα έφερε σοβαρό πλήγμα για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Όμως ο ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας κατάφερε να αντιμετωπίσει όλα τα συσωρευμένα προβλήματα, χάριν των προσπαθειών του νεοσύστατου Δ.Σ. και ειδικότερα του Αντιπρόεδρου Μπιτσώρη Επαμεινώνδα, ο οποίος με μια σημαντική όσο και απρόσμενη κίνηση κατάφερε να πάρει προσωπικό δάνειο 40.000,00 € για τη σωτηρία και τη λειτουργία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). Έτσι από τα χρήματα του δανείου πληρώθηκαν τα πρώτα έξοδα, προκαταβολή προηγούμενης οφειλής στη Δ.Ε.Η. και διάφορα μικροέξοδα.
Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι δεν αρκούν μόνο οι προσωπικές προσπάθειες των μελών του Τ.Ο.Ε.Β. για να δοθούν λύσεις και επιβάλλεται η χρηματοδότηση από το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας. Ζητάνε να επιχορηγηθούν για τη λειτουργία του γιατί αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα το κόστος συνεχώς θα αυξάνεται, αφού αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην είσπραξη τελών άρδευσης και αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ.
Εδώ και τώρα πρέπει ο Πρόεδρος να καλέσει σε ανοιχτό διάλογο τα τοπικά συμβούλια των χωριών που ανήκει το Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοβίτσας, Αγραμπέλου, Προδρόμου, Αστακού, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών αυτών και να τους ενημερώσει για τη κατάσταση του Τ.Ο.Ε.Β. Και να ακούσει και της απόψεις αυτών, καλώντας ταυτόχρονα και ειδικούς να δώσουν τις προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα του Τ.Ο.Ε.Β. Αυτά όλα πρέπει να γίνουν σύντομα γιατί το πρόβλημα λειτουργίας δεν έχει λυθεί αλλά έχει πάρει μια παράταση, προσθέτοντας πως όλα μπορούν να λυθούν με προτάσεις, θέσεις και μελέτες από ανθρώπους που νοιάζονται για τον κάμπο.
Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Επαμεινώνδα Μπιτσώρη.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «τα Κόροντα»
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο