Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Στόχος βανδάλων ξανά το Μνημείο Ηρώων στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ξηρομέρου | ΦΩΤΟ



Στόχος βανδάλων έγινε ξανά το βράδυ που μας πέρασε το μνημείο Ηρώων στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.

             Αγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν την μαρμάρινη πλάκα (την έκαναν.. κομματάκια δείχνοντας μίσος και μανία) που ήταν γραμμένα τα ονόματα των ηρώων Βασιλοπουλιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού, τον Άγιο Γεώργιο. 
           Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού. Είχε προηγηθεί επίθεση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, όταν άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές και είχαν ξεκολήσει την μαρμάρινη πλάκα.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
       Ολα αυτά μόλις σε ένα μήνα σχεδόν, όταν με πρωτοβουλία κατοίκων, κι αφού το Βασιλόπουλο ήταν το μόνο χωριό πού δεν είχε Μνημείο ηρώων, στις 12 Ιανουαρίου 2019, τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα με τους ήρωες του 1821-1918-1922-1940-1941, αλλά απο ότι φαίνεται υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.....







4 σχόλια:

  1. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος .
    Αυτό το μνημείο , αυτή η μαρμάρινη πλάκα έγραφε τα ονόματα των συγχωριανών ηρώων που αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
    ΚΑΤΑΖΙΚΑΖΩ αυτούς τους άνανδρους που πήγαν νύχτα και βανδάλισαν το μνημείο σπάζοντας την μαρμάρινη πλάκα .
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ
    Τους νεκρούς δεν τους χτυπάς δεν έχουν ψυχή δεν πωνανε.
    Τους νεκρούς τους ευχαριστείς για όσα πρόσφεραν ένα ζωή , τους τιμάς και τους συγχωρείς για τα λάθη τους .
    Αν υπήρχε διαφορετική άποψη από κάποιον σχετικά με τα ονόματα μπορούσε να συζητηθεί με τους αρμόδιους που ανέλαβαν να κατασκευάσουν το μνημείο και να βρεθεί η λύση και όχι να σπάσουν το μάρμαρο .
    Ντροπή και αίσχος
    Ο ΘΕΟΣ ας γράψει το όνομα αυτου που έκανε αυτή την πράξη πανω στο μνημείο
    Εμείς θα τον βαφτίσουμε ΙΟΥΔΑ
    ΗΛΙΑΣ αθ ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΛΙΑ ΟΧΙ ΙΟΥΔΑ ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΛΑΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΜΑΓΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και λίγα λες φίλε και γείτονα Ηλία Κουγγελη.Πιαστε τους και κρεμάστε τους δίπλα από το μνημείο να περνάμε να τους φτυνουμε.Φασισταρια του διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που δεν ανέχονται ΗΡΩΕΣ γιατί ποτέ δεν πρόκειται ούτε να τους φτάσουν ούτε να καταλάβουν την ανιδιοτελή προσφορά τους. Κι όμως, αυτοί αγωνίστηκαν για όλους ανεξαιρέτως, και για τους βέβηλους. Γιατί υπεράνω όλων έθεσαν το συμφέρον όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο