Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Λευκάδα: Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Δομές


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ  ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ
Π. ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 13 και 14  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με κινητοποίηση στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 10:00 π.μ.

       Οι εργαζόμενοι του Νομού Λευκάδας στις Προνοιακές Δομές, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Παιδικοί και Βρεφικοί σταθμοί εργάζονται δέκα χρόνια τώρα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 1000 και πλέον συμπολίτες μας και συνήθως είναι απλήρωτοι. Σήμερα οι δομές αυτές βρίσκονται στον «αέρα».......



     Τα ΚΗΦΗ εντάσσονται σε πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο έληξε στις 31 Δεκέμβρη και παρά τις δηλώσεις περί παράτασής τους μέχρι τις 31/12/2013, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία μέχρι τώρα ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.
     Το «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» λήγει τέλος Μάρτη 2013. Το νέο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει  με τίτλο  «κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων»  δεν διασφαλίζει το υπάρχον προσωπικό που τόσα χρόνια κρατάμε με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες και απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
      Τα κριτήρια για τους ηλικιωμένους είναι απαράδεκτα  αφού αποκλείουν τους περισσότερους συνανθρώπους μας αφού βάζουν ως κριτήριο ένταξης μόνο άτομα  ΑΜΕΑ με 67% αναπηρία χωρίς πιστοποίηση και με εισοδηματικά κριτήρια,  (ΦΕΚ αρ. φύλλου 1240, 11/4/2012) ενώ σε πρώτη φάση δεν έχει ηλικιωμένους. Σε δεύτερη φάση θα έχει και ηλικιωμένους 78 ετών και άνω.! !!
      Μέχρι τώρα οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας προσπαθούν να αποσπάσουν από τους εργαζόμενους την συγκατάθεσή τους για ίδρυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, δηλαδή την ανοχή και συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αυτών δομών. 
       Τέλος τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και οι Παιδικοί-Βρεφικοί σταθμοί αφού μείωσαν κατά 50% (από 2800€ σε 1400€) το ποσό της επιδότησης ανά παιδί,  τελειώνουν τον Αύγουστο 2013 και δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη διαβεβαίωση ή δέσμευση ότι θα συνεχιστούν.
      Οι εργαζόμενοι του Νομού Λευκάδας στις Προνοιακές Δομές, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Παιδικοί και Βρεφικοί σταθμοί, δηλώνουν αντίθετοι στα σχέδια του Υπ. Εργασίας, που προωθεί Επιχειρήσεις Συνεταιριστικές ως Μοντέλο λειτουργίας της Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.
      Η χρόνια ανασφάλεια των εργαζομένων, η συνεχιζόμενη ομηρία τους και η απόγνωση των χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν, είναι τεράστια.
      Θεωρούμε ότι το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής πρέπει να διευρυνθεί μέσα από Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήνεται στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών, ΜΚΟ και εμπόρων, που καραδοκούν να επεκτείνουν τη δράση τους στους τομείς της πρόνοιας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 13 και 14  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με κινητοποίηση στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 10:00 π.μ.,

ΖΗΤΑΜΕ:
      ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
 ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!

Λευκάδα 11-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο