Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν. Δ. Αστακού


      Για ανάκαμψη μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος όπου ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ. Τ.Ο.  Ν.Δ. Αστακού.

     Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Αστακού Αλέξανδρος Λιβάνης ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους τους αγωνιστές της παράταξης που για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρόν παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο πολιτικό σύστημα. Ειδικά ευχαρίστησε τον επίτιμο Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ  Αστακού Κο Δημόπουλο Λάμπρο για την παρουσία του και την προσφορά του στην Οργάνωση.....



     Το παρόν έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνηςο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  Γ. Παπαναστασίουοι πολιτευτές Ε. Μάντζιου - Κοτρολού, και Γ. Μπόκα, καθώς επίσης και αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ξηρομέρου, στελέχη και ψηφοφόροι της Ν.Δ. 
         Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε του έργου και του σχεδιασμού της κυβέρνησης και κυρίως του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 
    Είπε μάλιστα ότι ο χρόνος που θα φανούν τα πρώτα σημάδια  ανάκαμψης πλησιάζει και θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2013
      Θέλοντας να κάνει ένα «άνοιγμα» προς τον κόσμο, μίλησε για τις δυσκολίες και τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από όλους για να καταφέρει η χώρα να φθάσει σε κάποιο σημείο που θα μπορεί να βγει και πάλι στις αγορές, ζητώντας να συμμετέχουν και οι πολίτες  σε αυτή την προσπάθεια, αποδίδοντας περισσότερο έστω και αν αυτή τη στιγμή έχουν μικρότερες απολαβές.
     Στόχος του Πρωθυπουργού, όπως υπογράμμισε, είναι αφενός μεν προς το παρόν να μην χαθεί κάτι άλλο σε επίπεδο μισθών και συντάξεων και αφετέρου κάποια στιγμή να ξανακερδίσουν όλοι αυτά που έχασαν.
       Επίσης σε ένα τόνο απολογητικό μίλησε για τα μέτρα που πάρθηκαν λέγοντας ότι με την τακτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση αυτά ήταν μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά ήταν με την πλάτη στον τοίχο όταν κάθισε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.
      Υπογράμμισε επίσης ότι από δω και στο εξής πρέπει να μπει μια τάξη στα οικονομικά, αλλά κυρίως πρέπει να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις, σε μια χώρα που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να είναι ελκυστική για τους επενδυτές σε όλους τους τομείς.
      Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που είναι και ο βασικότερος στόχος της κυβέρνησης, αφού πλέον στο δημόσιο δεν υπάρχει καμιά προοπτική προσλήψεων. 
      Στο σημείο αυτό άσκησε έντονη κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που είχαν δομήσει ένα σύστημα «απλώματος» του δημόσιου τομέα χωρίς μάλιστα τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην απόδοση σε επίπεδο δουλειάς. 
     Με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο σταματάει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πράγμα που σημαίνει ότι αυτή θα γίνεται εξ' ολοκλήρου από το Ελληνικό Κράτος
     Προκειμένου να μην βρεθούν στο δρόμο οι 3.000 εργαζόμενοι το υπουργείο Εργασίας βρήκε τη λύση, η οποία πρέπει να βρει σύμφωνους και τους ίδιους τους εργαζόμενους που ζητούν μονιμοποίηση στους δήμους, πράγμα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει.
     Ταυτόχρονα γίνονται συζητήσεις και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση ενός επιδοτούμενου προγράμματος για την απασχόληση αγρεργατών, σε εποχικές εργασίες προκειμένου αφενός να βρουν δουλειά χιλιάδες νέοι στον τόπο τους και αφετέρου να πάψει η μαύρη εργασία με αλλοδαπούς, δεδομένου ότι δεν μπαίνουν χρήματα στα ταμεία. Τέλος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και ένα σχέδιο στήριξης των ευπαθών ομάδων. 
       Κλείνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από όλους να κάνουν και τη δική τους προσπάθεια τώρα που η χώρα βρίσκεται σε καλό σημείο. «Η ελεύθερη πτώση έχει σταματήσει από δω και πέρα θα αρχίσει η ανάκαμψη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι και οι αδικίες που υπέστησαν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα διορθωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο