Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εισήγηση Ντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά για Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου


         Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ξηρομέρου δίνεται στην δημοσιότητα η εισήγηση της Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά,  καθώς και τα κυριότερα σημεία της δευτερολογίας της, στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που αφορούσε την ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα), και του Προϋπολογισμού του  Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2013.

«Καλησπέρα σε όλους,
   Σήμερα συζητάμε την Ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα), και του Προϋπολογισμού  του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013.
     Όσο αναφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι η δεύτερη φορά, αφού η  πρόταση μας  καταψηφίστηκε πριν μερικές μέρες.  Ήταν υποχρέωση μας  λοιπόν να σχεδιάσουμε ξανά τις βασικές κατευθύνσεις του Τεχνικού Προγράμματος, να βάλουμε νέες παραμέτρους, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να συμπεριλάβουμε τις  τυχόν παραλείψεις μας, ΚΥΡΙΩΣ όμως να ακούσουμε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ στην προηγούμενη συνεδρίαση εκφράζοντας τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις τους.........



      Καλέσαμε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους της  παραταξής μας, τους πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, και ξαναδιαβάσαμε τις εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων.
      Μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, παρά τις  έντονες διαφωνίες πολλές  φορές,  και ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ  όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων, καταλήξαμε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το ρεαλιστικότερο και με το μεγαλύτερο βαθμό υλοποίησης, δεδομένου και  της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
        Στόχος μας η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των πιστώσεων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των χωριών μας και η καθημερινότητα των δημοτών.    
         Παράλληλα όμως να υπάρχει και μια προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας  για τον τόπο μας,  μέσω των μεγάλων έργων όπως τα Σφαγεία,  ο Βιολογικός του Αστακού και του Μύτικα, η ανάπλαση της πλατείας στις Φυτείες.

Κύριοι συνάδελφοι,
      Στην δημοκρατία όταν η πλειοψηφία σου λέει ΟΧΙ  οφείλεις  να αλλάξεις και να ακούσεις το διαφορετικό, και η δημοτική αρχή απέδειξε σήμερα ότι μπορεί να τα κάνει και τα δυο. Και η πρόθεση μας για το μέλλον είναι αυτή: ν’ ακούει και να διορθώνει τα κακώς κείμενα.
       Διότι , στην δική μας παράταξη δεν περισσεύει κανείς, και το πιστεύουμε ακράδαντα αυτό. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι χρήσιμοι και όλοι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν την δημοτική αρχή, αφού είναι άνθρωποι κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι  με  γνώσεις και  πείρα. 
        Βασική μας αρχή ήταν να μην αδικηθεί καμία Δημοτική Ενότητα και αυτό φέτος το τηρήσαμε με ευλάβεια. Οι  πιστώσεις μοιράστηκαν ισόποσα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Επίσης για πρώτη φορά κάθε Δημοτική Ενότητα  θα έχει την δική της αντίστοιχη πίστωση για πάγιες και άμεσες ανάγκες όπως η ύδρευση, και τα καύσιμα.»

        Σχετικά με τον Προϋπολογισμό  του 2013 η Αντιδήμαρχος ανάφερε ότι «για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου τηρήθηκαν οι οδηγίες που δόθηκαν με την αριθ. Οικ. 47490/18-12-2012 ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών. Ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2013, που έχετε στα χέρια σας, είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός, αξιόπιστος και ειλικρινείς που δεν κρύβεται πίσω από υπερβολές, απλουστεύσεις, ανακρίβειες και λαϊκισμούς. Ο Προϋπολογισμός του 2013 θα μας επιτρέψει να βάλουμε το Δήμο σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης και θέτει ως στόχο το περαιτέρω νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, με ταυτόχρονο κοινωνικό προσανατολισμό.
       Επίσης είναι ένας προϋπολογισμός βατός που θα μας επιτρέψει με προσήλωση και πειθαρχία  να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων του, ώστε να αποφύγουμε την υποχρεωτική υπαγωγή σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες, σύμφωνα με το  Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής.
     Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες και ελπίζουμε πως με πολύ δουλειά θα καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.
       Σας ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ για την Ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα) και του Προϋπολογισμού  του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ..ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο