Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Αμφιλοχίας: Κεραυνοί Πρεβεζιάνου στον Κοιμήση


ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.... Δύο χρόνια μετά τις εκλογές
    Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων της .η Δημοτική Αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Αμφιλοχίας, αποδεικνύεται ανακόλουθη των υποσχέσεών της και δέσμια των υποχρεώσεών της στην τήρηση των ισορροπιώνστη δημοτική ομάδα.
     Οι πρόσφατες δημαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,    κατέδειξαν το έλλειμμα σύμπνοιας στην δημοτική  ομάδα της πλειοψηφίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανυπαρξία σχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και την ανάπτυξή του.......



     Για μια ακόμη φορά ο κ. Δήμαρχος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει  το Δήμο σε μια διαφορετική πορεία, μη αντιλαμβανόμενος τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει και που το χθες  θα μοιάζει λαμπερό,  αν και είναι δραματικά και εφιαλτικά απαράλλαχτο, με πρόσωπα που λειτουργούν με τακτικές ψηφοθηρικές ως γνήσιοι γόνοι,  αν όχι κλώνοι, μιας παλιάς πολιτικής σχολής που καταδικάστηκε από όλους
     Ο ορισμός των κ.κ. Αντιδημάρχων ,δικαίωμα του κ. Δημάρχου, κατέδειξε την ηγεμονική του μόνο βούληση επιβραβεύοντας ακόμη και αυτούς που αποκάλεσαν την μείζονα αντιπολίτευση  ΄΄νταβατζήδες΄΄, όταν ετέθη το ζήτημα για ανείσπρακτο ποσό που έπρεπε να καταβληθεί για το γνωστό παζάρι στο Χαλκιόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου. 
     ΄Ηταν άλλωστε αναμενόμενες κάποιες επιλογές γιατί έπρεπε να επιβραβευθεί η υποσχεσιολογία, η μεροληψία και η κάλυψη άστοχων τουλάχιστον ενεργειών. Αυτό όμως το οποίο ξεπερνά κάθε λογική είναι η τοποθέτηση δύο αντιδημάρχων για τα έργα.Ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι ένας αντιδήμαρχος δεν  θα προλάβαινε τα τόσο πολλά έργα και έτσι πρωτοτύπησε, σε ένα δήμο ανυπαρξίας έργων,  τοποθετώντας δύο αντιδημάρχους για να μην μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί. 
     Δύο χρόνια μετά τις εκλογές και η εκλεγείσα Δημοτική Αρχή λησμόνησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών, για οικονομίες κλίμακος και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες.   
       Εξακολουθεί να λειτουργεί ρουσφετολογικά, σαν οι εκλογές να είναι αύριο, να μην οραματίζεται κανείς κάτι το καινούριο, να λειτουργούν λες και θα διαφεντεύουν την τύχη αυτού του τόπου  εσαεί  και να μην σκέφτονται ότι σε κάποια ζητήματα πρέπει να λειτουργούν συλλογικά.
       Προσπαθούν να απαξιώσουν την αντιπολίτευση, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν απαξιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και δημιουργήθηκε μια  ηγετική ομάδα, που δεν δίνει αναφορά σε κανένα, που δεν ακούει κανένα, που δεν αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των δημοτών και καθοδηγούμενοι πορεύονται με τακτικισμό σε μια πορεία εφιαλτικά καταστροφική για το Δήμο, με μοναδικό ίσως προορισμό τον προσωπικό τους εφησυχασμό παρά την αγωνία κάποιων που φαίνεται ότι δεν χωρούν στην ηγετική ομάδα.
     H Δημοτική Αρχή, που βέβαια έρχεται από τον Καποδιστριακό Δήμο σε μεγάλο ποσοστό,μένει μάλλον αγκυλωμένη στις υποσχέσεις για υποθαλάσσιο γκαράζ, απολαμβάνει μια εγκαταλειμμένη μαρίνα, δεν προβληματίζεται για μια πόλη που δεν έχει νερό, αν και αυτό που παρέχεται πληρώνεται πανάκριβα, ο πολιτισμός αποτελεί πολυτέλεια ακόμα και στις σκέψεις τους , η διαχείριση του προσωπικού δεν απασχολεί κανέναν ,η   δεινή θέση των επαγγελματιών δεν συγκινεί επίσης κανένα, οι παραλίες τείνουν να καταντήσουν χώροι μη επισκέψιμοι ,η προβολή του δήμου επί δύο χρόνια ούτε καν συζητήθηκε ,οι παρεμβάσεις στους οικισμούς του δήμου γίνονται κατ΄επιλογή και "ψηφοδοτική ικανότητα" χωρίς ταυτότητα.
     Ακούσαμε όλοι πριν τις εκλογές ,ότι ο Καλλικρατικός Δήμος θα αποτελεί πρότυπο , και η επιχειρηματολογία ήταν ότι ο σημερινός Δήμαρχος  ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του Καλλικρατικού νόμου.
       ΄Ισως ήταν,  αλλά εν τοις πράγμασι απεδείχθη ο θεωρητικός μόνο, αφού ακόμη και αυτά τα οποία προβλέπονται εκ του νόμου και δεν απαιτούν χρήματα για την υλοποίησή τους  ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Ακούγαμε για στόχους που ποτέ δεν επιτεύχθηκαν. 
    Κανείς δεν είδε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έπειθαν για τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει ένα σχέδιο. ΄Αλλωστε τι να υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που ουδέποτε υλοποιήθηκε και ένα προϋπολογισμό που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο αναμορφώνονταν,  για να είναι στο τέλος του χρόνου ένας άλλος προϋπολογισμός από αυτόν που είχε εισαχθεί για ψήφιση σε βαθμό που ούτε η ίδια η πλειοψηφία δεν μπορούσε να εκτιμήσει.
     Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής για την πλήρη ανυπαρξία τους είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά.Πρέπει να γνωρίζουν ότι στις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύονται οι αξίες μέσα από τη διαχείριση των υπαρχόντων πόρων .Πως όμως να υπάρξουν πόροι, όταν χρησιμοποιούνται ακόμα μέθοδοι του παρελθόντος; 
     Δημοτικά τέλη που εισπράτονται από τους λίγους  χωρίς να ενοχλούνται ημέτεροι. Οφειλές από χρήση κοινόχρηστων χώρων που ουδέποτε εξοφλήθηκαν και κανείς δεν συγκινείται. 
     Ανταποδοτικά τέλη από την ύδρευση έχουν φτάσει σε ύψος που θα πρέπει να τρομάζει. Οχήματα και μηχανήματα που κινούνται χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο. Δαπάνες που θα πρέπει να τιθασευτούν και όμως πραγματοποιούνται σαν να υπάρχουν λεφτά.
     Καμιά πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί για την ανάπτυξη του δήμου και των δημοτών. Καμιά διευκόλυνση στην επιχειρηματικότητα. Καμία υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα που να ικανοποιεί τους δημότες. Καμία πολιτική για την παραγωγή τοπικού πλούτου και ευκαιριών.
        ΄Ολοι γνωρίζουν για την ΑΜΦΙΓΑΛ και την ακατάσχετη υποσχεσιολογία και το ρουσφετολογικό προεκλογικό όργιο. Αλήθεια, ποιος θα μας πει κάποτε την αλήθεια και ποιος σε ποιον θα δώσει λόγο για αυτή την επένδυση; ΄Οχι για την αναγκαιότητα ύπαρξης της επένδυσης , αλλά για τον ελλειπέστατο σχεδιασμό του έργου. Στον προϋπολογισμό υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση 150.000? και αναμένουμε το μέλλον και την τύχη αυτού του ποσού.
     Καμιά πολιτική για την καθοδήγηση των δημοτών σε βασικούς και αυτονόητους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης. Καμία ενέργεια για την  διαχείριση των πραγματικά φιλότιμων υπαλλήλων με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.
      Είναι αλήθεια ότι την περίοδο αυτή συντελούνται βαθιές και επώδυνες αλλαγές στη χώρα μας και θα δημιουργηθούν τεράστιες ευκαιρίες Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αμφιλοχίας θα αποδειχθεί ως μια άλλη συντεχνία που δίνει μάχη οπισθοφυλακής. Σε κάθε άλλη περίπτωση το κλάμα πάνω από τα ερείπια των αδύναμων δημοτών θα φαντάζει τεράστια υποκρισία.
      Το υπόλοιπο διάστημα αυτής της δημοτικής περιόδου, καλείται ο κ. Δήμαρχος να αποδείξει, ότι δεν τον απασχολεί η προσωπική του προβολή με την ενασχόλησή του σε άλλα επίπεδα, ικανοποιώντας τις όποιες θεμιτές προσωπικές του φιλοδοξίες , αλλά η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου με πρόγραμμα και διαφάνεια για το Δήμο και τους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονικές τάσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Πηγή: http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο