Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Κωνσταντίνος Καταγής νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας


        Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι καθιερωμένες δημαιρεσίες στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.  Ο Κωνσταντίνος Καταγής, από την δημοτική ενότητα Παλαίρου (την Πλαγιά),  είναι από σήμερα ο  νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας. Κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών που διενεργήθηκαν, έλαβε 18 ψήφους υπέρ 7 λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νίκος Τσακάλης που ανήκει στην  αντιπολίτευση (όπως ορίζει ο νόμος), από την  παράταξη του Γιώργου Αποστολάκη, ενώ γραμματέας επανεκλέχθηκε η Αγγελική Χαλιμούδρα, με ψήφους από όλες τις παρατάξεις, από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Νώντα Τάνταρου.

            Σήμερα έγινε το πρώτο  Δημοτικό Συμβούλιο για το 2013 με θέματα που  έχουν να κάνουν με την ψήφιση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών, της Οικονομικής επιτροπής και Ποιότητας  ζωής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας........



         Στο συμβούλιο πήρε μέρος για μερικά λεπτά  και ο Υφυπουργό Υγείας κύριος Μάριος Σαλμάς. Ο κύριος Σαλμάς ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι,  είναι και θα είναι σύμμαχος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Όσο αφορά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε και ψηφίστηκε ο κύριος Καταγής Κωνσταντίνος  με 18 ψήφους υπέρ 7 λευκά και ένα άκυρο. Να τονίσουμε ότι εδώ και μέρες είχαμε ενημερώσει από το amvrakikosnews για την υποψηφιότητα του κυρίου Καταγή
        Αντιπρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε με την τρίτη ψηφοφορία όπως  και την πρώτη διετία ο κύριος Τσακάλης Νίκος που ανήκει στην  αντιπολίτευση (όπως ορίζει ο νόμος), την  παράταξη του κύριου Αποστολάκη Γεώργιου.
     Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε (με ψήφους από όλες τις παρατάξεις) από την ελάσσονα αντιπολίτευση (του κυρίου Τάνταρου όπως ορίζει ο νόμος) για άλλη μια φορά  η κυρία Χαλιμούρδας Αγγελική.

     Όσο αφορά την οικονομική επιτροπή για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως την λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου (31/08/2014) εκλέχθηκαν  οι εξής :
Από την παράταξη του κυρίου Σολδάτου τα τακτικά μέλη είναι οι:  
Τσουνάκας Γεράσιμος
Λιόντου Κατερίνα
Φερεντίνος Ευθύμιος
Χρυσούλης Παναγιώτης

Τα αναπληρωματικά μέλη είναι οι:
Σαλοδημήτρης Παναγιώτης
Βλαχογιάννης Φίλλιπος
Βασιλακου Πηνελόπη

Από την παράταξη του κυρίου Αποστολάκη τα τακτικά μέλη  είναι οι:
Τσακάλης Νίκος
Πέρλης Κωνσταντίνος  
Τα αναπληρωματικά μελη είναι οι
 Προδρομίτης Σωτήριος  
 Σώζος Βασίλειος 

    Όσο αφορά τα μέλη  της Ποιότητας Ζωής, την σημαντική αυτή επιτροπή για την καθημερινότητα του πολίτη εκλέγονται   οι εξής:
   Από την παράταξη της Συμπολίτευσης του Δημάρχου Νίκου Σολδάτου τα μέλη είναι οι:
Κομποτιάτης Παναγιώτης
Κασόλας Αθανάσιος
Βλαχογιάννης Φίλλιπος
Στούπας Κώστας

Τα αναπληρωματικά μέλη είναι οι
Γούδας Μιχάλης
Λιόντου Κατερίνα
Φερεντίνος Ευθύμιος.

  Από την  Παράταξη της Αντιπολίτευσης-Μείζονος αντιπολίτευσης  τα τακτικά μέλη είναι οι:
Προδρομίτης Σωτήριος   
Γεροκωστόπουλος Κώστας από την ελάσσονα αντιπολίτευση
Τα αναπληρωματικά μέλη είναι οι
Αποστολάκης Γεώργιος
 Βίτσας Δημήτριος 

Η μείζονα  αντιπολίτευση ρίχνει γέφυρες στην  ελάσσονα
     Προσπάθεια να γίνει πιο μαχητική η αντιπολίτευση καταβάλει εσχάτως η παράταξη του Γ. Αποστολάκη. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο Αποστολάκης Γεώργιος πρότεινε-παραχώρησε  την δεύτερη θέση που είχε δικαίωμα να προτείνει για τα μέλη της Ποιότητας Ζωής, στην ελάσσονα αντιπολίτευση και έτσι εκλέχτηκε τακτικό μέλος ο Κώστας Γεροκωστόπουλος.

           Ο ίδιος ο Αποστολάκης Γεώργιος στο amvrakikosnews τόνισε ότι το δημοκρατικό και το δίκαιο είναι στις επιτροπές να εκλέγονται και να ακούγονται όσο το δυνατόν περισσότερες παρατάξεις.
       Όσο  αφορά τον Δήμαρχο Νίκο Σολδάτο για το θέμα δήλωσε ότι το θέμα το είχε φέρει προς  συζήτηση στην ολομέλεια  πριν δύο χρόνια, δεδομένο ότι το δημοκρατικότερο είναι να εκπροσωπείται και η ελάσσονα αντιπολίτευσης στις επιτροπές. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε και στήριξε την υποψηφιότητα του κυρίου Γεροκωστόπουλου.

1 σχόλιο:

  1. Τα ειλικρινη και θερμα μου συγχαρητηρια σε οσους εξελεγησαν,και ιδιαιτερα στον ξαδερφο μου Κωστα Καταγή.καλη επιτυχια!
    Καταγής Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο