Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου


    Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν έξι μήνες περίπου στη Σκουτεσιάδα  και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων ανδρών ηλικίας 50, 47 και 46 για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της κλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.

         Ειδικότερα την 10η του περασμένου Μάη, νωρίς το πρωί, ο 47χρονος και ο 46χρονος διέρρηξαν οικία 58χρονου κάτοικου στη Σκουτεσιάδα  και αφαίρεσαν ένα δίκαννο κυνηγετικό  όπλο και μικρό χρηματικό ποσό.
         Λίγες μέρες αργότερα (Πέμπτη 24 Μαϊου) το πρωί, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, με την  απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 58χρονο έξω από το σπίτι του και τον 67χρονο αδερφό του που ήρθε λίγη ώρα αργότερα, τους οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου αφού τους προξένησαν σωματικές βλάβες, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 δολαρίων....


         Στη συνέχεια επιβίβασαν τους δύο παθόντες στο όχημά τους και τους οδήγησαν σε ερημική δασική περιοχή, όπου με τη χρήση βίας απαίτησαν να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν χρήματα και λίρες.

      Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι δύο παθόντες τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση που προκλήθηκε στους δράστες, όταν ο ένας εξ αυτών έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά μετά από συμπλοκή με τον 67χρονο.

      Οι δράστες για να αποτρέψουν τη διαφυγή των παθόντων, πυροβόλησαν προς το μέρος τους αρκετές φορές χωρίς όμως να τους πλήξουν. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, δράστες της ένοπλης ληστείας είναι οι τρεις ημεδαποί.
       Κατά το σχεδιασμό της ληστείας ο 47χρονος και ο 46χρονος δράστης είχαν κατοπτεύσει κατ’ επανάληψη την οικία του παθόντα, ενώ σε μία από αυτές  είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη αφαιρώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
       Θυμίζουμε εξάλλου ότι για την περίεργη αυτή υπόθεση τότε είχαν συλληφθεί και τα θύματα της ληστείας, ο 67χρονος  και ο 58χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο