Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Τo νέο σταφνοκάρι που κοσμεί την παραλία του Αιτωλικού

 


     To νέο σταφνοκάρι που κοσμεί την παραλία του Αιτωλικού και φέρει το όνομα "Π.Γερμανός" βρίσκεται από το πρωί στα νερά της λιμνοθάλασσάς μας.

Το συγκεκριμένο σταφνοκάρι πρωτοκατασκευάστηκε κάτω από το σπίτι του Αντώνη Βλαχόπουλου (εκεί που βρίσκεται σήμερα το Φαρμακείο του Φαράντου) πριν περίπου 50 χρόνια, από τον αείμνηστο Αντώνη. Ήταν στην κατοχή του Πάνου Γερμανού, ο οποίος το έκανε δωρεά στον Πολ. & Μορφ. Σύλλογο "Το Αιτωλικό" στα πλαίσια της δράσης του Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό" για τη διάσωση και προβολή της ναυπηγικής μας παράδοσης, που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια περίπου και τον ευχαριστούμε θερμά!

Τα έξοδα της ανακατασκευής και συντήρησής του ανέλαβαν εξίσου οι Tasos Sevastos / Lagoa cafe bar και το κατάστημα Μαντέλος - Χρώματα/Σιδερικά/Εργαλεία (Γιώργος και Σοφία Μαντέλου), τους οποίους ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους να συνεισφέρουν σε αυτο το εγχείρημα.

Δεν ήταν όμως και λίγοι αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν με μικρότερες αλλά πολύ σημαντικές δωρεές και χορηγίες, τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε.
- Κεντρικόν Καφέ (Αντρέας και Νώντας Αρχοντούλης), οι οποίοι χορήγησαν χρώματα.
- Τραυλός Θανάσης, ο οποίος παραχώρησε την τέμπλα και τη φούρκα
- Ηλίας Κοσκινιώτης, ο οποίος χορήγησε τις βέργες
- ΑΦΟΙ Σφυρή
- Δημήτριος Λάτας
- Κώστας Τραυλός

Το συγκεκριμένο πλεούμενο αποτελεί το 4ο κατά σειρά που προστίθεται στο σύνολο των παραδοσιακών πλεούμενων που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση. Εχουν προηγηθεί:
1) Το μεγάλο καίκι - Δωρεά Αντ. Βλαχόπουλου
2) Η "Φαλαρίδα" - Δωρεά Σωτήρη Μπούρου και
3) Η "κομμένη" βάρκα - Δωρεά Παν. Τσοκάντα

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο μέλος του Συλλόγου μας Στράτο Μπαρούχο, ο οποίος έχει προσφέρει αφιλοκερδώς το μεγαλύτερο μέρος χειρονακτικής εργασίας στην ανακατασκευή και συντήρηση των πλεοούμενων.


Η δράση του Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό" όμως δε σταματάει εδώ. Η ομάδα του Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" δουλεύει συνεπώς και συνεχώς για τη συγκεκριμένη δράση, έχοντας πολλά σχέδια ακόμα για την ανάδειξη της ναυπηγικής παραδοσης του Αιτωλικού. Η γραφειοκρατία και τα έξοδα μπορεί να αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο για τη γρήγορη εξέλιξη του συγκεκριμένου project, αλλά είμαστε ενεργοί καθ'όλη τη διάρκεια του έτους και σίγουροι ότι σε βάθος χρόνου θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, πάντα με την αμέριστη συμμετοχή και βοηθεια των συμπολιτών μας!

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος
"Το Αιτωλικό"

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο