Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Αυθεντικό πανηγύρι στο Χαλκιόπουλο - Η παράδοση ζωντανεύει με χορό και κέφι

Greek Village Life

Παραδοσιακό γλέντι στα Λουτρά Χαλκιοπούλων

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, και η φύση στα Λουτρά Χαλκιοπούλων Αιτωλοακαρνανίας σείστηκε από τους ρυθμούς ενός αυθεντικού παραδοσιακού πανηγυριού. Κάτω από τη δροσερή σκιά των δέντρων, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει και να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης.....

Οι μελωδίες ξεχύνονταν από την ορχήστρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού. Η Μαρίτσα Βλαχοδήμου και ο Σπύρος Κουτρομάνος, με τις δυνατές φωνές τους, ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ ο Γιάννης Γιαννάκης με το κλαρίνο του έδωσε τον ρυθμό για ατελείωτο χορό.

Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Οι ήχοι της μουσικής, τα γέλια, οι χοροί και η ζεστή ατμόσφαιρα δημιούργησαν αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στις καρδιές όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μοναδική γιορτή παράδοσης.


2 σχόλια:

  1. Η Ιταλια εδωσε ζωη σε εγκαταλελειμμενα χωρια., με προσφορα σπιτια μονο με 1Ε.Υποχρεωση του αγοραστη να το ανακαινιση για κυρια κατοικια.Η πρωτοβουλια αυτη προσελκισε πολλα ατομα και τα χωρια ζωντανεψαν παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το πανηγύρι, αλλά ξεχάσατε να αναφέρετε με πιά αφορμή έγινε...
    Νομίζω από πάνω είναι το εξωκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που γιόρταζε βοηθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο