Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου σε χρηματοδοτικό εργαλείο - Αφορά χρηματοδότηση ύψους 199.872,04 € για «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα του Δήμου Ξηρομέρου».

 


Αναρτήθηκε σήμερα 27 Αυγούστου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ:6ΦΩ746ΜΤΛ6-6ΕΑ), επίσημο έγγραφο με ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου σε χρηματοδότηση ύψους 199.872,04 € για «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα του Δήμου Ξηρομέρου».

Διαβάζοντας το επίσημο έγγραφο, αναφέρονται ως παραδοτέα της πράξης ένταξης 5 υποέργα:
  • Υποέργο 1: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΩΝ Δ.Κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, η σύνταξη τοπογραφικής μελέτης για την τοπογραφική και υψομετρική αποτύπωση ρεμάτων και οδών στις Δ.Κ. Βασιλόπουλου – Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου.
  • Υποέργο 2: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ Δ.Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ, ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, αφορά στην κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής σε θέσεις που παρατηρούνται προβλήματα συσσώρευσης υδάτων και εντοπίζονται στις δημοτικές κοινότητες Αστακού, Μύτικα και Κανδήλας.
  • Υποέργο 3: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, το παραδοτέο αφορά στην ασφαλτόστρωση οδών που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Υποέργο 4: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, το παραδοτέο αφορά στην προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος – μπετόν C16/20 για τις ανάγκες του Δήμου Ξηρομέρου και περιλαμβάνει μεταφορά του επί τόπου.
  • Υποέργο 5: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΥΧΡΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, το παραδοτέο αφορά στην προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος.
Κάθε ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου σε χρηματοδοτικό εργαλείο είναι θετική είδηση.
Από εδώ και πέρα ο Δήμος Ξηρομέρου θα εγγράψει το ποσό στο σκέλος των εσόδων στον προϋπολογισμό του και θα εκκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των χρημάτων, αποκλειστικά για το σκοπό που αυτά εκταμιεύονται.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress

7 σχόλια:

  1. Μάλιστα ασφαλτομίγματα και σκυροδέματα. Πολύ ωραία. Όχι γιατι ανησυχούσαμε αν τους τελείωσε το μπετό ή το ασφαλτόμιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:38 πονατε γιουσουφάκια ; Θα πονατε για δεκαετιες

      Διαγραφή
  2. ΓΑΛΟΥΝΗΣ είναι αυτό που κήρυξε το δήμο σε έκτακτη ανάγκη το 2019 και έκτοτε συνεχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά κύριε δήμαρχε από τα λεγόμενα σας δεν υπάρχει καμία παράνομη παροχή και δεν μπορείτε να βρείτε και που ανήκει η παράνομη παροχή συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε στον δήμαρχο εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευγε στον δήμαρχο εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο