Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ιωάννης Τσιτουρίδης : Κατά τη διάρκεια των εννέα και πλέον συνεχόμενων ετών της διοίκησης του Δήμου εκ μέρους της παράταξής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν υπεγράφη κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της νήσου «Κουκουμίτσα» με την ΕΤ.Α.Δ.



ΠΗΓΗ : Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας / Municipality of Aktio-Vonitsa

Κατά τη διάρκεια των εννέα και πλέον συνεχόμενων ετών της διοίκησης του Δήμου εκ μέρους της παράταξής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν υπεγράφη κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της νήσου «Κουκουμίτσα» με την ΕΤ.Α.Δ. παρά την υποτιθέμενη ωριμότητα των διαπραγματεύσεων και των δικαιολογητικών στην οποία αναφέρεται ο επικεφαλής της . .....

Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια των 8 και μόνο μηνών διοίκησης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή, τέθηκαν και οι τελικές υπογραφές στην πολυπόθητη σύμβαση παραχώρησης χάρη στην ευελιξία και τον ιδιαίτερο χειρισμό του κ. Δημάρχου Αθανασίου Κασόλα αλλά και των συνεργατών του (Τσιτουριδης Ιωάννης και τεχνική υπηρεσία ) οι οποίοι έβαλαν σε δρόμο μια διαδικασία την οποία κωλυσιεργούσατε χρόνια τώρα.

1) Για ποιόν λόγο λοιπόν, ενώ τα δικαιολογητικά τα οποία αναφέρετε στην δημοσίευσή σας υπήρχαν ήδη από το έτος 2020 δεν προχωρούσε η διαδικασία της θέσης των τελικών υπογραφών; 

Εξάλλου, όπως καλά γνωρίζετε απαραίτητες προϋποθέσεις για το τελικό βήμα των υπογραφών ήταν αφενός η αποπληρωμή της τραπεζικής εγγυητικής επιστολής ( εικόνα 1 με ημερομηνια 8/8/24 ) και αφετέρου η τελική σύμφωνη γνώμη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ ( εικόνα 2 με ημερομηνία 21/6/24) . Κατόπιν λοιπών δικών μας ενεργειών και κινήσεων αποπληρώθηκε η εγγυητική επιστολή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (ημερομηνία πληρωμής 08/08/2024 - ΑΔΑ: Ψ2Ψ8Ω6Ζ-Φ2Θ)  ενώ παράλληλα την 12-06-2024 η ΕΤ.Α.Δ. ζήτησε και την τελική σύμφωνη γνώμη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ την οποία και έλαβε λίγες ημέρες αργότερα, στις 21-06-2024. Μάλιστα, κατόπιν των ανωτέρω την 11-07-2024 (α.π. 9308 εικόνα 3 ) εκδόθηκε  και η τελική απόφαση της ΕΤ.Α.Δ. περί «Έγκρισης Όρων απευθείας εκμίσθωσης του ακινήτου με ΑΒΚ 39 «Νήσος Κουκουμίτσα», Νομού Αιτωλοακαρνανίας – στον Δήμο Ακτιου Βόνιτσας» με την οποία η διαδικασία της παραχώρησης πέρασε και επίσημα στο τελικό της στάδιο. 

2) Επιπλέον αναφέρεστε στην αμεσότητα της διοίκησής σας καθώς και στην ωριμότητα των δικαιολογητικών η οποία υποτίθεται ότι υπήρχε ήδη καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής σας περιόδου, για ποιο λόγο λοιπόν , αφού η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών και η αποπληρωμή της σχετικής εγγυητικής επιστολής αποτελούσε μια διαδικασία στην κυριολεξία «ημερών», δεν έφτασε η διαδικασία της παραχώρησης στο τελικό της στάδιο, ήτοι σε αυτό των τελικών υπογραφών απο Αύγουστο 2023 μέχρι 31/12/23 που παραδώσατε ;

Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εννεαετούς και πλέον θητείας σας καμία αμεσότητα και καμία ευθύτητα δεν υπήρχε στις πολιτικές σας και μη κινήσεις σας ενώπιον των εν γένει δημοσίων και λοιπών υπηρεσιών. 

Οι διαπραγματεύσεις σας με την ΕΤ.Α.Δ. τις οποίες χαρακτηρίζετε μάλιστα ως επιτυχείς δεν έφτασαν ποτέ στο επιθυμητό αποτέλεσμα παρά  την παρέλευση εννέα ετών ενώ κατά την οχτάμηνη θητεία μας υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση μίσθωσης. 

Σπεύσατε μάλιστα, όπως λέτε, να δηλώσετε στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου το μίσθωμα ως δαπάνη στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και τονίζετε το γεγονός αυτό ως σφάλμα της διοικούσας δημοτικής αρχής. 

3) Απορίας άξιο όμως είναι το γεγονός ότι δεν σπεύσατε ήδη από το 2020 όταν περισυλλέξατε όλα τα αναφερόμενα στη δημοσίευσή σας δικαιολογητικά, στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εκδοθεί και να πληρωθεί η εγγυητική επιστολή, αλλά παράλληλα γιατί δε το  γράψατε από το 2020 στον κωδικό του προϋπολογισμού που όπως λέτε ήταν έτοιμο ;

ΥΓ1: Σας καταλαβαίνουμε … αξιοποιήστε πιο παραγωγικά τον πλούσιο διαθέσιμο χρόνο που έχετε ….

Ο Αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας 

Τσιτουρίδης Ιωάννης








4 σχόλια:

  1. Κύριε Τσιτουρίδη δεν σας γνωρίζω.
    Γνωρίζω όμως ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά θα πρέπει να είναι ενημερωμένος, αντικειμενικός στις κρίσεις του και να αναδεικνύει την αλήθεια.
    Όσα γράφεται για την Κουκουμίτσα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και φανερώνουν άνθρωπο που δεν του ταιριάζει η ενασχόληση με τα κοινά.
    Επειδή έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και έχω συνδράμει τον Κύριο Αποστολάκη στην προσπάθειά του, αν συνεχίσετε την παραπληροφόρηση, θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που θα σας κάνουν να νοιώσετε πολύ άσχημα για την ελλιπή ενημέρωσή σας και την παραπληροφόρηση των δημοτών.
    Αν χρειαστεί εδώ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω εσεις χαχα τελεια ολα !!! Μας δουλευουν ολοι ,τοσα χρονια εσεις τι κανατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε της 28ης Αυγούστου, εσύ που έχεις όλα τα στοιχεία , δείξε και σε εμάς τους αναγνώστες κάποιο έγγραφο. Μην μας αφήνεις σε αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο