Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Συνοδεία κλαρίνου κηδεύτηκε o Διονύσης (Νύσιας) Κατσιγιάννης που ξεψύχησε ενώ χόρευε στο πανηγύρι του Ανοιξιάτικου Αμφιλοχίας


 Ένας μερακλής φεύγει, το κλαρίνο πενθεί – Το Ξηρόμερο αποχαιρετά τον Διονύση Κατσιγιάννη

Με συνοδεία κλαρίνου, του αγαπημένου του μουσικού οργάνου που συνόδευε τα γλέντια και τις χαρές της ζωής του, κηδεύτηκε  το πρωί της Κυριακής στον Άγιο Σπυρίδωνα Αετού ο 75χρονος Διονύσης Κατσιγιάννης, γνωστός και ως «Νύσιας».....

Το Ξηρόμερο θρηνεί την απώλεια ενός γλεντζέ, ενός ανθρώπου της παρέας, που άφησε πίσω του 6 παιδιά και 12 εγγόνια, τα οποία τώρα σηκώνουν το βάρος μιας ξαφνικής απώλειας, καθώς ο αγαπημένος τους άνθρωπος έφυγε ξαφνικά στο πανηγύρι του Ανοιξιάτικου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Διονύσης Κατσιγιάννης, ένας αγνός Ξηρομερίτης από τον Αετό, δεν ήταν μόνο ένας πατέρας και παππούς, αλλά και μια κεντρική μορφή της τοπικής κοινωνίας. Γεννημένος με το μεράκι και την αγάπη για τη ζωή, ήταν πάντα παρών σε κάθε γιορτή, πανηγύρι και γλέντι, διασκεδάζοντας με την ψυχή του και μεταδίδοντας το κέφι του σε όλους γύρω του. Γνωστός για το χαμόγελό του, την πρόσχαρη φύση του και τη φιλοξενία του, ο Νύσιας άφησε το δικό του στίγμα στο Ξηρόμερο.

Η σημερινή τελετή ήταν ένας αποχαιρετισμός γεμάτος τιμή και συναίσθημα. Το κλαρίνο, που τόσες φορές είχε παίξει για να συνοδεύσει τα γλέντια του, ακούστηκε για τελευταία φορά, συνοδεύοντας τον στην αιώνια ανάπαυση. Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, ο πόνος ήταν διάχυτος, αλλά και η αγάπη για τον Διονύση δεν έλειψε. Οι άνθρωποι του Αετού και όλου του Ξηρομέρου συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον φίλο, συγγενή και συνοδοιπόρο.

Ο Διονύσης Κατσιγιάννης ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έζησε τη ζωή του με πάθος.


Συλλυπητήριο Συλλόγου Ανοιξιατίκου Αμφιλοχίας


Εκ μέρους του

Συλλόγου εθελοντισμού και πολιτισμού ΤΚ Ανοιξιάτικου “Η ΑΝΟΙΞΗ” εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Διονύση Κατσίγιαννη από τον Αετό Ξηρομέρου που χθες Παρασκευή 24 Αυγούστου 2024 έχασε τόσο ξαφνικά τη ζωή του ενώ χόρευε στο 2ο Αντάμωμα μας..

Με εκτίμηση

Το ΔΣ


e-maistros

1 σχόλιο:

  1. Έφυγε ένας εμβληματικός γνήσιος Ξηρομερίτης. Αξέχαστος για όσους τον γνώρισαν. Συλλυπητήρια στους δικούς του που πρέπει νάνε περήφανοι για τον Νύσια τους (ΜΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο