Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Διατήρηση δύο τμημάτων στη Γ΄ Λυκείου Θέρμου»


Το Γενικό Λύκειο Θέρμου βρίσκεται στην έδρα του ορεινού Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και οι περισσότεροι μαθητές μετακινούνται καθημερινά από μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο...... Επίσης, στην πόλη του Θέρμου δεν υπάρχουν οργανωμένα φροντιστήρια και οι περισσότεροι μαθητές στηρίζονται στο σχολείο για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ η ανάγκη της επιστροφής τους το μεσημέρι στα χωριά τους, τους αφαιρεί τη δυνατότητα για οποιαδήποτε επιπλέον στήριξη στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με την αρχική με αρ. πρωτ. ΦΕ 5β/4376/22-7-2024 απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας δημιουργήθηκαν δύο (2) τμήματα στη Γ΄ Λυκείου με 25 μαθητές, λόγω των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου εξυπηρετώντας την αναγκαιότητα να βοηθηθούν οι μαθητές από το σχολείο με τον όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Όμως, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε συγχώνευση των δύο (2) τμημάτων της Γ΄ Λυκείου σε ένα, μια επιλογή που για το δικό μας ειδικά σχολείο είναι επιζήμια για την εκπαίδευση των παιδιών για τα οποία αναφέραμε τις συνθήκες εκπαίδευσης και επιπλέον τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από φτωχές αγροτικές οικογένειες.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το κτήριο, όπου στεγάζεται το Γενικό Λύκειο Θέρμου, είναι υπερσύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο τόσο κτηριακά όσο και υλικοτεχνικά. Όλες οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου είναι εμβαδού από 36 έως 36,6 τμ. και μπορούν να στεγάσουν μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μαθητές το πολύ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 71/1988), που ορίζει ότι η επιφάνεια κάθε αίθουσας διδασκαλίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τ.μ. ανά μαθητή.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη λειτουργία των δύο (2) τμημάτων στη Γ΄ Λυκείου και ζητάμε να εφαρμοστεί η αρχική απόφαση έγκρισης τμημάτων (ΦΕ 5β/4376/22-7-2024), που προβλέπει τη δημιουργία δύο (2) τμημάτων στη Γ΄ Λυκείου.

Ζητάμε να στηριχθεί ένα περιφερειακό και απομακρυσμένο σχολείο με άρτιες και σύγχρονες υποδομές, παρέχοντας στους μαθητές, που το έχουν μεγάλη ανάγκη, γνώση και στήριξη στη δύσκολη φάση της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο