Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Κυκλοφόρησε του 7ο προσωπικό βιβλίο του Κώστα Λίχνου '''δυο πόντους πάνω απ’ τη γάμπα''



Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Είναι Κυριακή, Σεπτέμβριος του 1982, στον πολιτικό απόηχο της καθιέρωσης του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα και της αποποινικοποίησης της μοιχείας......

Η Ευδοξία, φορώντας το καλό της φουστάνι, για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουρ¬γία στην εκκλησία τής γειτονιάςτης, παραμένει μονάχη στην κου¬ζίνα• μαγειρεύει υπό τους ήχους εκκλησιαστικής ψαλ¬μω¬δίας που ακούγεται από το ραδιόφωνο. Κάτω από το άγρυ¬πνο βλέμμα τής Θεοτόκου, στην ξύλινη αγιογραφία εντός τού δωματίου, καθηλωμένη και δέσμια του ρόλου της ως σύ¬ζυγος και μητέρα, παραδίδεται στις φλόγες τής αμαρτίας και προσπαθεί να κατασβήσει την πυρκαγιά που ξεσπά στα λα¬γόνια της. 



Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Λίχνος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρ¬νανίας. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινω¬νιών, αντιπρόεδρος τού Φιλο¬λογικού Ομίλου Ελλάδος και υπεύ¬θυνος του τμήματος πεζογραφίας αυτού. Έχει διακριθεί σε πο¬λυ¬άριθμους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ δο¬κί¬μια και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε έντυπα λογοτεχνικά περιο¬δικά και κυκλοφόρησαν σε συλλογικούς τόμους από τους εκδοτικούς οίκους: Κέφαλος, Σύγχρονη εποχή, Άπαρσις και Γράφημα. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «www.dialogos.gr», από τις εκδόσεις Κέφαλος. Τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράφημα, και υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, η συλλογή διηγημάτων του «Αδιέξοδοι καιροί». Τον Οκτώβρη τού ίδιου έτους κυκλοφόρησε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΞ (εκδόσεις Άπαρσις) το παραμύθι «Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων» (που τιμήθηκε με το βρα¬βείο «Κοινωνικής προσφοράς»). Το 2023 κυκλοφόρησε η νουβέλα με τίτλο «Διάστρεμμα» και το φιλοσοφικό δοκίμιο με τίτλο «Μετανεωτερικότητα και ρεαλισμός» (εκδόσεις Γράφημα). Τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράφημα το φιλοσοφικό του διήγημα με τίτλο «Ο βράχος τού Σίσυφου». Πέραν των προσωπικών του έργων, συμμετείχε στις συλλογικές εκδόσεις ποίησης, τεχνοτροπίας δομημένου ρεαλισμού, «Βαρδάρης», «Δώδεκα ώρες στον ήλιο. Μακρόνησος, 1947-1957», «Άφησέ με νἂρθω μαζί σου: στο κατώφλι τής φυμα¬τίωσης. Σανατόριο Σωτηρία, 1902-1930», «Έξι χρόνια αρκετά, δε θα γίνουνε εφτά: Πολυτεχνείο 1973» και «Μάνα, κι αν έρθουν οι φίλοι μου - ριζίτικα της Κρήτης». Επίσης, συμμετείχε στους συλλογικούς τόμους πε¬ζο¬γραφίας «Κάποτε στην Ελλάδα» και «Πατησίων & Βερανζέρου γωνία: Αθήνα, 1960-1970», καθώς, και στον συλλογικό τόμο επιστημονικών δοκιμίων «Σώμα γυμνό», με θέμα την ποίηση και την ποιητική στο έργο τής Χλόης Κουτσουμπέλη. Για το σύνολο των διακρίσεων, το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμ¬ματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, το λογοτεχνικό περιοδικό τής Κεφαλ¬λονιάς του απένειμε το ειδικό βραβείο πεζογραφίας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο