Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Kαι επίσημα στα χέρια του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας η Κουκουμίτσα


Στα πλαίσια της ενοποίησης των δράσεων της νέας δημοτικής αρχής προς αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της γενικότερης ανάπλασης και ανάδειξης των εμβληματικών περιοχών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, πρόσφατα υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης και παραχώρησης της νήσου «Κουκουμίτσα» με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.).....


Όπως αναφέρει ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσα, κατόπιν αποπληρωμής της σχετικής εγγυητικής επιστολής στις 20 Αυγούστου 2024 τέθηκανκαι οι τελικές υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΤΑΔ στην πολυπόθητη σύμβαση μίσθωσης διαρκείας δεκαπέντε ετών και με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα το ποσό των 5.000 ευρώ/έτος με την ΕΤ.Α.Δ, μια διαδικασία η οποία καθυστέρησε πολλά χρόνια να δρομολογηθεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων αλλά και μη ωριμότητας των δικαιολογητικών, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ληφθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2023.


Αφότου τέθηκαν και οι τελικές υπογραφές, επρόκειτο να τεθούν άμεσα σε δράση τα σχέδια ολοκληρωμένης ανάπλασης μιας περιοχής ιδιαίτερα χαρακτηριστικής για την πόλη της Βόνιτσας σύμφωνα με τους όρους και τις συμφωνίες της σύμβασης. Μάλιστα, η περιοχή της νήσου «Κουκουμίτσα» ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών και επισκεπτών, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν και την οργάνωση τελετών (π.χ. γάμων, βαφτίσεων κλπ) αλλά και υπαίθριων εκδηλώσεων, γεγονός το οποίο υποβοηθά και την πρόοδο της τοπικής οικονομίας.


Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί ορόσημο για μια νέα, καινοτόμα και ολοκληρωμένη αναπτυξιακά εικόνα της πόλης της Βόνιτσας, η οποία θα κεντρίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ενδιαφέρον. Τέλος, η ανάδειξη της νήσου «Κουκουμίτσα» και η προώθηση της ως ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός αλλά και ως χώρος φιλοξενίας υπαίθριων εκδηλώσεων θα βοηθήσει στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

agrinioculture

4 σχόλια:

  1. Είναι καιρός να καθαριστεί από κλαδιά ,ξερα, πεσμένα δέντρα κλπ .Το δασάκι είναι εγκαταλειμμένο δεκαετίες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ελπίσουμε να μην γίνει αυτό που ακούγεται γιατί μετά θα έχει και είσοδο ή ωραία μας βόλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να καταλάβουμε τι έγινε. ο δήμος ουσιαστικά αποδέχθηκε με τη μισθωση αυτή ότι η Κουκουμίτσα δεν του ανήκει. Αντί να εναντιωθεί δικαστικώς και να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει, ουσιαστικά αποδέχεται για πρώτη φορά ότι είναι του δημοσίου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος μετά την λήξη του μισθώματος οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θέλει να προβεί στην ενοικίασή του. Έτσι πολύ απλά αυτό που ανήκει στο λαό της Βόνιτσας θα το βλέπει με το κυάλι ή θα πληρώνει γι αυτό. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έβαλε τα σχέδια γιατι ήξερε τι έκανε. Αυτοί υλοποιούν. Ίσως και από "χαμάρα". Ο Σώζος τι κάνει; Ξέρει τι έγινε; Αντιληφθηκε; Τι θα δούμε ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο τίτλος του άρθρου...παραπλανητικός. Επίσημα στο δημόσιο η Κουκουμίτσα έπρεπε να λέει μετα την αποδοχή με το ενοικιαστήριο του Δημου Ακτίου Βόνιτσας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο