Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στο Επίσημο Μνημόσυνο των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής στη Γαβαλού. Ικανοποίηση για την υλοποίηση της πρότασής του για ανέγερση Μνημείου Πεσόντων.

         Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Αγρινίου «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ»  Δημήτρης Τραπεζιώτης, σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου, μετέβη στη Γαβαλού στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και παραστάθηκε στο επίσημο μνημόσυνο το οποίο τελέσθηκε στην μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής.


Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης μετέβη στη Γαβαλού και εφέτος , και όχι μόνο προεκλογικά, και  κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. Αποτελεί δε μεγάλη ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο και την παράταξή του, το γεγονός οτι υιοθετήθηκε και υλοποιήθηκε  η πρόταση που είχε διατυπώσει την ίδια μέρα πέρυσι , περί ανεγέρσεως  μνημείου πεσόντων με τα ονοματεπώνυμα των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής , από τις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας.
Ο Δ.Τραπεζιώτης περύσι συγκεκριμένα είχε προτείνει : «Θα ήταν μια θετική εξέλιξη η ένταξη των πληγέντων χωριών της Μακρυνείας στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών της χώρας και επίσης διατυπώνουμε την πρόταση να ανεγερθεί Μνημείο Πεσόντων με τα ονοματεπώνυμα των θυμάτων κατά την διάρκεια της Κατοχής είτε στη Γαβαλού είτε στην είσοδο της Μακρυνείας στη Συκιά στον χώρο που προτίθεται να αναπλάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από τους απογόνους των θυμάτων πολλάκις και είναι καιρός να πραγματοποιηθεί».






Αγρίνιο 11-8-2024
Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο