Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Η “αντίδραση” της Πρέβεζας για την Εισαγγελική παραγγελία σχετικά με το νερό


       Απάντηση στην εντολή της Εισαγγελέως Λευκάδας ανέγνωσε ο Γιάννης Δαρδαμάνης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε πως η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδος με σχετική εντολή της καλεί Δήμο και ΔΕΥΑ Πρέβεζας να αποκαταστήσουν πλήρως το πρόβλημα υδροδότησης της Λευκάδας

Αναλυτικά ο κ. Δαρδαμάνης ανέφερε:

Ο Δήμος Πρέβεζας και η ΔΕΥΑ Πρέβεζας, παρά το γεγονός ότι είναι αναρμόδιοι φορείς ως προς τα θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Συνδέσμου Ύδρευσης, έχουν γίνει αποδέκτες έγγραφης σύστασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας περί αποκατάστασης του προβλήματος υδροδότησης του νησιού, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ΚΥΑ.

Από το περιεχόμενο της ως άνω έγγραφης σύστασης λάβαμε γνώση ότι έχει υποβληθεί αναφορά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας χωρίς να αναφέρεται κατά ποιους στρέφεται αυτή και για ποια αδικήματα.

Εξ αυτού του λόγου και μέχρι να κινηθεί η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, θεωρώ ότι οποιαδήποτε λεπτομερειακή αναφορά στο θέμα αυτό δύναται να αποδυναμώσει την θέση μας.

Παρακολουθούμε από την πλευρά μας την εξέλιξη της υπόθεσης, θα κάνουμε ασφαλώς και εμείς κάποιες ενέργειες που θεωρούμε ορθές για την προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του δήμου μας.

Όμως θεωρώ ότι οι αντιπαλότητες για ένα τόσο σημαντικό αγαθό όπως το νερό δεν χωρούν υπό τις παρούσες συνθήκες αλλά κάθε δήμος ΔΕΥΑ ή ανάλογος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων θα πρέπει να φροντίσει ή να έχει φροντίσει για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών απρόσκοπτης υδροδότησης ή έστω υδροδότησης με τις λιγότερο δυσμενείς συνέπειες.

Σίγουρα η ανάπτυξη ενός τόπου πρέπει να είναι λελογισμένη και επαρκώς σχεδιασμένη χωρίς να αφαιρεί το κοινωνικό αγαθό του νερού, από τους πολίτες για τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες που αδιαμφισβήτητα υπερισχύουν .

Επιμέλεια: Γιώργος Ευσταθίου

Πηγή: Prevezatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο