Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Διάκριση για την Β' Λυκείου Μύτικα στην θεματική της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο - «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων».



      Το τρέχον σχολικό έτος 2023 – 2024, στο Γενικό Λύκειο Μύτικα πραγματοποιήθηκε δράση από μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου και τις υπεύθυνες καθηγήτριες Καραμπά Βασιλική, ΠΕ86-Πληροφορικής, Ρεντίφη Ειρήνη, ΠΕ03-Μαθηματικών, που αφορούσε την κατασκευή εκπαιδευτικού επαυξημένου επιτραπέζιου παιχνιδιού διαφυγής.
Το παιχνίδι έχει τίτλο «Απόδραση από τον Ιστό – Escape from Web», και αφορούσε την εκπαίδευση μαθητών στην θεματική της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο - «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων».

Το παιχνίδι αυτό συμμετείχε στους εξής τρεις διεθνείς διαγωνισμούς:
α) 4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, που διεξάγεται εξ αποστάσεως στην Αθήνα.
β) 11ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, που διεξάγεται εξ αποστάσεως στην Αθήνα.
γ) 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών (12th International Educational Games Competition at ECGBL 2024), που φιλοξενείται στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Μάθηση βάσει Παιχνιδιού (Game Based Learning) ECGBL 2024, το οποίο διεξάγεται στο Άρχους της Δανίας δια ζώσης 2-4 Οκτωβρίου 2024.

Ειδικότερα, για τον 3ο διαγωνισμό του εξωτερικού, το παιχνίδι έχει προκριθεί στην τελική φάση, όπου διεκδικεί βραβείο με διεθνή αναγνώριση.
Απώτερος στόχος των μαθητών αποτελεί η διάκριση και η ανάδειξη του σχολείου τους στην διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα, η αλληλεπίδραση με μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών που θα συμβάλλουν στην πολύπλευρη προσωπική και μετέπειτα επαγγελματική ανάπτυξή τους.
Ευχόμαστε καλή τύχη στα παιδιά μας και στις συναδέλφισσες στο σημαντικό αυτό εγχείρημα τους.

Ο Διευθυντής                             Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Γεώργιος Μπανιάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο