Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη 19η θέση των εμβολιασμών η Ελλάδα.

  
   Επιλέγοντας να μη γίνει δυσάρεστη, η Κυβέρνηση έχει στην ουσία παραιτηθεί από την ευθύνη της για τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος. Είναι σαφές ότι πορεύεται πλέον χωρίς σχέδιο και στρατηγική. 
Καθημερινά, χάνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας, ενώ σπάμε τα ρεκόρ κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνεται. 
Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι αρκετά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη χώρα μας να βρίσκεται στη 19η θέση, ενώ 1 στους 4 ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος.

Έστω και τώρα, χρειάζεται άμεσα και αποφασιστικά: 
 

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Θεοδωράκη στην ομώνυμη πλατεία στην συνοικία "Καλλονή" της Ι.Π. Μεσολογγίου


Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκαν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Θεοδωράκη, στην ομώνυμη πλατεία στην συνοικία "Καλλονή" της Ι.Π. Μεσολογγίου, παρουσία του Θανάση Μαρτίνου, εφοπλιστή και Πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.......

Μοναστηρακιώτες Αθήνας: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

  Δημοσιεύεται κείμενο από τους Μοναστηρακιώτες Αθήνας, που αφορά την αναζήτηση των ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ έργων καθώς και τον επιμερισμό του ειδικού τέλους των οικιακών καταναλωτών:

"ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ -ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ
Προς το Δήμο Ακτίου - Βονίτσης.
Φίλε Γιώργο.
Λίγες ημέρες πριν είδαμε μία ανάρτηση ενός συγχωριανού μας, που ρωτούσε για τον φωτισμό του γηπέδου.
Ακολούθησε μια απάντηση από το Δήμαρχο που αν καταλάβαμε καλά έλεγε- μέσες άκρες - ότι το χωριό έχει πάρει περισσότερα από άλλα χωριά, όπως π.χ το γήπεδο.
Δυστυχώς η ανάρτηση  κατέβηκε, -για αυτό δεν αναφέρουμε το όνομα του συγχωριανού μας και ούτε προλάβαμε να την αποθηκεύσουμε-, αλλά μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει ο Δήμαρχος, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θεωρεί ότι το Μοναστηράκι έχει πάρα πολλά από το Δήμο.

Αλλά ας έρθουμε στα αντισταθμιστικά.
 

Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή caretta – caretta στην περιοχή του Κάστρου Λευκάδας.


     Μια τεράστια νεκρή χελώνα caretta-caretta περισυνέλλεξαν νωρίτερα από την περιοχή του Κάστρου εθελοντές, όταν ειδοποιήθηκαν από λουόμενο. 

Η νεκρή χελώνα δεν φέρει ίχνος τραυματισμού και αυτό ενισχύει το ενδεχόμενο να έχει μπλεχτεί σε δίχτυα ψαράδων.  ....
Διαβάστε περισσότερα »

Φωτιά σε όχημα στην Ιόνια οδό.

 

     Φωτιά έπιασε ΙΧΦ κλουβάκι την ώρα που κινούνταν στην Ιόνια οδό από Ιωάννινα προς Αντίρριο, ευτυχώς ο οδηγός αντιλήφθηκε αμέσως την φωτιά και έβγαλε στο πάρκινγκ το όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την φωτιά έσβησαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου

 Διαβάστε περισσότερα »

Κορωνοϊός: 2.727 κρούσματα την Κυριακή– 59 στην Αιτωλοακαρνανία


Το τελευταίο 24ωρο η χώρα μας μετρά 2.727 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 44 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 421 είναι διασωληνωμένοι.....

Προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.


     Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βασιλοπούλου, ενημερώνει ότι εξ αφορμής της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά το διάστημα 1 έως 3 Νοεμβρίου θα τίθεται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Επίσης, θα γίνονται καθημερινά ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Γιώργος Βαρεμένος για τις καταστροφές στις Οινιάδες: Αυτά τα είδατε κ. υπουργοί;

 



    Αυτό που συμβαίνει στις Οινιάδες τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά τον “Μπάλλο” δεν έχει προηγούμενο και οι, συσκεπτόμενοι ή μη, υπουργοί είναι ζήτημα να έχουν αντιληφθεί την έκτασή του.
Μεγάλο περιβόλι έχει μεταβληθεί σε λίμνη, όπου παρεπιδημούν φλαμίνγκο. Με το υπερυψωμένο αγροτικό “πλέουμε” στον χωμάτινο δρόμο λες και πρόκειται για αμφίβιο αποβατικό σκάφος του στρατού. Στις ροδιές, τα νερά έχουν φθάσει στα φυλλώματα των δένδρων, όταν υποτίθεται επρόκειτο να γίνει η συγκομιδή. Σε άλλη λίμνη που καλύπτει καλλιέργειες, εμφανίσθηκαν δύο πάπιες. Παραδίπλα στον βάλτο επιπλέει το καρούλι για το τριφύλλι. 

«Έσπασε ο Ρίβιος»



        Εξαιτίας  των πολλών  βροχοπτώσεων που έπεσαν αυτή την περίοδο, το υπόγειο ποτάμι «Ρίβιος» ρέει με μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη Αμβρακία. 

Ο υπόγειος ποταμός «Ρίβιος» έχει πάρει την ονομασία του, από τον οικισμό του Ρίβιου στη Παπαδάτου Ξηρομέρου, σύμφωνα με τους κατοίκους το "αυλάκι" όπως αποκαλούν τη ροή του νερού, .....

 Διαβάστε περισσότερα »

Πνίγηκε ψαροντουφεκάς στην περιοχή του Αη Γιάννη Λευκάδας.


   Μια δύσκολη Κυριακή ξημέρωσε για την Λευκάδα. Από νωρίς το πρωί η είδηση άνδρα στη θάλασσα επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια.

Ένας άνδρας που έκανε ψαροντούφεκο στην περιοχή του Αη Γιάννη ....

"ο Λιάρος": Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ενδυμασία και Οπλισμός στα χρόνια της Επανάστασης».



 Στις 28 του Οκτώβρη είχαμε τη μεγάλη χαρά να τελέσουμε τα εγκαίνια της έκθεσης «Ενδυμασία και Οπλισμός στα χρόνια της Επανάστασης».

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαμε τη μεγάλη τιμή να παρευρίσκονται και να απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ.:

 Διαβάστε περισσότερα »

Βόνιτσα: Το μπαλκόνι του Αμβρακικού και ο ρυθμός ζωής που σε χαλαρώνει απόλυτα.

 


Μια εκδρομή που δεν πρέπει να χάσεις...

Κάθε εποχή έχει τις δικές της χάρες και το Φθινόπωρο είναι ο προάγγελος του χειμώνα, οπότε υπάρχουν πολλές περιοχές της Ελλάδας που μπορείς να τις επισκεφθείς και να περάσεις ξεχωριστά. Ένας από αυτούς τους προορισμούς που σου προτείνουμε είναι η Βόνιτσα, ή αλλιώς το μπαλκόνι στον Αμβρακικό. Μια ήσυχη παραθαλάσσια κωμόπολη που σε βοηθάει να κρατήσεις στο μυαλό σου το καλοκαίρι για λίγο περισσότερο. Ακόμη και για τρεις μέρες αν βρεθείς εκεί, θα περάσεις όμορφα και θα ξεκουραστείς. Επιπλέον θα απολαύσεις ντόπιες συνταγές και γαρίδες Αμβρακικού.

Βόνιτσα: Η κωμόπολη με την εκπληκτική θέα

 Διαβάστε περισσότερα »

“ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”, 1 Aλήθεια + 10 ψέματα = 1 Αλήθεια

 


Γράφει ο 

Κομπλίτσης Αποστόλης 
"Ακαρνάνας"

Καλό είναι το πανηγύρισαν και έχει όμορφες εικόνες.

Αρχέγονοι χοροί καλά κρατούν και τα τραγούδια σας όπως εσείς το λέτε έχουν κάποιους κανόνες!!

 Κ’ όσο τα χρόνια φεύγουνε καινούρια και καινούρια λόγια έρχονται λές και θα μείνετε στη γη χρόνια και αιώνες. Πολλά είναι τα λόγια σας και το στόμα σας αφρίζει σαν το φεγγάρι που κάθε τόσο χάνετε κ’ όμως ξαναγιομίζει!!! .....

 
Διαβάστε περισσότερα »

Από Δευτέρα η δήλωση self test στο edupass.gov.gr για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων


(AP Photo/Michael Varaklas)

Από αύριο, 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 /11 οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου .....

Διαβάστε περισσότερα »

Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 06:00 μ.μ.


Αστακός 29/10/2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Γυναικών Αστακού» διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 06:00 μ.μ.....

2022: Μια χρονιά γεμάτη τριήμερα – Δείτε τις αργίες


Tο 2022 θα επανορθώσει για τις αργίες του 2021 που έπεφταν Σάββατο ή Κυριακή.

Μπορεί μέχρι το τέλος του 2021 να μένουν δύο αργίες που πέφτουν Σαββατοκύριακο (Σάββατο 25 Δεκεμβρίου και Κυριακή 26 Δεκεμβρίου) αλλά το 2022 αποζημιώνει:

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΝΤΙΝΟΥ

 


Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Μεσολογγίου στο άκουσμα της τραγικής είδησης του κλινικού θανάτου του 15χρονου Κωνσταντίνου Σιάμου από παθολογικά αίτια.

Η Μέρκελ έζησε 7 Έλληνες πρωθυπουργούς – Τι θα έχει να θυμάται από τον καθέναν

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο έβδομος Έλληνας πρωθυπουργός που συναντά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Για να μη χαθούμε στο μέτρημα, ας τους πάρουμε με τη σειρά: Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Αλέξης Τσίπρας και ο νυν.

ΚΚΕ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη, στις 14:30, έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.....

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Καλαμπάκα: Προπηλάκισαν τον καθηγητή Θ. Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα


Θύμα επίθεσης από τους ιδιοκτήτες ταβέρνας, καταγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε, έδιωξαν βιαίως όλους τους συναδέλφους του, ενώ τον ίδιο τον πέταξαν κάτω και σκίστηκε το πουκάμισό του.....

Γιάννης Τριανταφυλλάκης : Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής


πηγή facebook : Giannis Triantafillakis

Η καρδιά του Ξηρομέρου «χτύπησε» και στο Συνέδριο με τους δύο εξαίρετους συναδέλφους και φίλους ,τον Δρ Γουλέ Δημήτριο (Ρευματολόγος) από τον Αστακό και τον Κέκο Γεώργιο (Γενικός Χειρουργός) από την Παλαιομάνινα .......

Εφιστούμε την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.



Αστακός 30.10.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Αγαπητοί συμπολίτες μας.

Λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή μας και στους όμορους Δήμους, εφιστούμε την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Παρακαλούμε πολύ να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας:.....

Κορονοϊός: Νέα «έκρηξη» με 4.694 κρούσματα και 404 διασωληνωμένους – Στους 38 οι θάνατοι 82 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία


Νέο αρνητικό ρεκόρ με 4.694 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σε 404 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι και 38 είναι οι επιπλέον θάνατοι.....

Μα ούτε «Αγροτικό ΙΕΚ» στην Αιτωλοακαρνανία κ. Υπουργέ;


Στις 10 Αυγούστου δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3688), η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη σύσταση «Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)», των οποίων η οργάνωση και λειτουργιά τους ανατίθεται στον ΑΛΓΩ ΔΗΜΗΤΡΑ......

Συντάξεις: Τι ισχύει με όσους δεν θεμελιώνουν δικαίωμα ως τις 31/12 (παραδείγματα)


Σε απάντηση ερωτημάτων που διατυπώνονται από ασφαλισμένους για το αν πρέπει να σπεύσουν να προλάβουν τα ευνοϊκά όρια ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 γιατί διαφορετικά θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη μόνο αφού συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποσαφηνίζει τα εξής:....

Επίσκεψη στην περιοχή του Λεσινίου και των Οινιαδών πραγματοποίησε Κωνσταντίνος Καραγκούνης.


Επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του Λεσινίου και συνολικά των Οινιαδών που υπέστη μεγάλες καταστροφές πραγματοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κωνσταντίνος Καραγκούνης......

Βόνιτσα: Ύποπτο κρούσμα της νόσου του Δυτικού Νείλου σε άλογο


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Λευκάδας ενημερώνει ότι σε γειτονική περιοχή της Π.Ε. Λευκάδας, εμφανίστηκε σε ίππο κρούσμα της Νόσου του Δυτικού Νείλου, το οποίο επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά.....

Η κατανομή ανά δήμο των κρουσμάτων από 27 έως 29 Οκτωβρίου-διασπορά τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας


160 κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία το τριήμερο απο την Τετάρτη 27 μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου....

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου - Πρόγραμμα πανηγύρεως

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΌΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΊΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΊΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΎΛΟΥ


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βασιλοπούλου, σας ενημερώνει ότι εξ αφορμής της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά το διάστημα 1 έως 3 Νοεμβρίου θα τίθεται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Επίσης, θα γίνονται καθημερινά ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:....

Σε αργία τελικά οι δύο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου – Με απόφαση της Ελένης Φιλιπποπούλου


Δεν αποδέχθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου την εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφορικά με το μέλλον δύο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που καταγγέλθηκαν ότι εξέδωσαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού....

Video: Πώς οι αστυνομικοί «ξετρυπώνουν» τα 50 κιλά χασίς από φορτηγό στον ΣΕΑ Ευηνοχωρίου


Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το tempo24.news και δείχνει τη μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας για να εντοπίσουν τη μεγάλη ποσότητα χασίς που έκρυβε οδηγός νταλίκας μέσα στο όχημα.....

Παραμένει μέχρι …νεοτέρας , σύμφωνα με τον Σκυλακάκη , το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους των ΟΤΑ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό λογιστήριο του κράτους και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας......

Α.Μ.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ : 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΈΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Η ΜΑΥΡΙΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ


πηγη facebook : Α.Μ.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Επέστρεψε σήμερα 29 Οκτωβρίου 2021 η Αποστολή του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Από την Χαλκίδα όπου συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωτάθληματα Ταεκβοντο Εφήβων Νεανίδων και παιδων κορασιδων. Τα αποτελέσματα :....

Αγρίνιο: Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το ΚΤΕΛ για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου


Απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο 67ο χλμ. της Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων για την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου: «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας της εισόδου – εξόδου Αγρινίου» για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτ/νίας»......

Πένθος και στις Φυτείες για τον θάνατο 33χρονου στην Αθήνα


Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στις Φυτείες Ξηρομέρου η είδηση του θανάτου ενός νέου ανθρώπου.....

To νέο δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (1-11-2021 έως 7-11-2021), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :....

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ., της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.


Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής......

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Μεσολόγγι: Πρόσκληση στα αποκαλυπτήρια προτομής Στρατηγού Θεοδωράκη.

      Πρόσκληση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Θεοδωράκη, Απελευθερωτού και Φρούραρχου της Κορυτσάς στο Έπος του 1940.

ΦΘΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 


Μια ημέρα πριν την Εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου, από την Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου!

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης Παλαίρου.

 
    Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης Παλαίρου, σύμφωνα με τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Το συμπληρωματικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος 3.075 μέτρα και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των ‪‪717.650‬ ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

Ανάδοχος κατά τη δημοπρασία στις 22/04/2021 για την εκτέλεση εργασιών, ο Νικόλαος Γράψας (νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.).

 

 Διαβάστε περισσότερα »

Κορωνοϊός: Διπλά εμβολιασμένοι και βαρύτατα ασθενείς- Γιατί συμβαίνει αυτό

 


Την απάντηση πίσω από τα περιστατικά νοσηλευομένων ασθενών με σοβαρή COVID-19 παρά τον ολοκληρωμένο εμβολιασμό τους έναντι της νόσου αναζήτησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale, συνεισφέροντας με σημαντικά στοιχεία στη μελέτη του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Τα ευρήματά δημοσιεύονται στο Lancet Infectious Diseases.

Meta: Tι σημαίνει το νέο όνομα του Facebook – Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης εξηγεί

 


Meta. Αυτό είναι το νέο όνομα της Facebook Inc., όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ιδρυτής του Facebook ανέφερε πως επέλεξε την ελληνική λέξη «Μετά» για να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν».

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης, των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας.


Υπογράφτηκε μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Αναδόχου, η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης αποτύπωσης, τεκμηρίωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας (Αρχιτεκτονική αποτύπωσης και Παθολογία) και αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.....

Ο «οδικός χάρτης» για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον κάμπο Λεσινίου αποφασίσθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Σπ. Λιβανού


Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μπάλος» στην περιοχή του Λεσινίου, στην Αιτωλοακαρνανία, ήταν το αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που συγκάλεσε, ύστερα από πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Άκης Σκέρτσος.....

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με σύλλογο Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας


Συνάντηση με τον Σύλλογο Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας είχε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας –Κτηνιατρικής, στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.....

Αγρινιώτης παρ’ ολίγον θύμα ηλεκτρονικής απάτης εφιστά την προσοχή

Επιτήδειοι επιχείρησαν να του κλέψουν 850 ευρώ


Σε καθημερινότητα έχει εξελιχθεί αναφορά ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών απατών και αποπείρων από επιτήδειους που θέλουν να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες στην περιοχή του Αγρινίου.....

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης για Επιτάλιο και Αλυκές


Η προσπάθεια επέκτασης του αεροδρομίου Επιταλίου και το έργο της ανάπλασης των Αλυκών συζήτησε εκτενώς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.....

Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 4,9 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»


H ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, είναι το αντικείμενο του νέου έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται με 4,9 εκατ. ευρώ.....