Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Βλάβη στην ύδρευση του Μύτικα.

 


Ημερομηνία 22-6-2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στην ύδρευση του Μύτικα. Η βλάβη εντοπίζεται στην είσοδο του Μύτικα στη διασταύρωση......

Ολοκληρώθηκε το 4ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Οι Μονόλογοι της Λήδας.» (Φωτογραφίες).




        Ολοκληρώθηκε το 4ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Οι Μονόλογοι της Λήδας.» Μια διοργάνωση με σημαία της το ανεξάρτητο διεθνές σινεμά και τις art-house ταινίες.
Αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, σε μια τριήμερη εκδήλωση, ελεύθερη προς το κοινό, με πολλές συγκινήσεις αλλά και στιγμές που άφησαν ανεξίτηλα συναισθήματα στο κοινό που πήγε να παρακολουθήσει το φεστιβάλ.  Στην παρουσίασή του ήταν η Μάρθα Παπακωστοπούλου και ο Γιώργος Λουριδάς.

Τα «μπάνια του λαού» αντικείμενο σεβασμού και μέριμνας.

 


      Εδώ και χρόνια τα «μπάνια του λαού» υπήρξαν αντικείμενο σεβασμού και μέριμνας της Πολιτείας!     Αυτή τη χρονιά και σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που νομοθέτησε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η παραχώρηση χρήσης παραλιών και αιγιαλού σε επιχειρήσεις, έχει μεταβιβαστεί από τις αρμοδιότητες των Δήμων, και γίνετε με τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικών δημοπρασιών από την Κτηματική Υπηρεσία με την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Σύλλογος Κωνωπινιωτών: ...Ένα χωριό, μια γιορτή, ένας χορός!! ...γιατι η Κωνωπίνα μπορεί !!


       Ο Σύλλογος μας με την αρωγή των τοπικών αρχών, της εκκλησίας και πολιτιστικών φορέων του τόπου μας αποφάσισε και οργανώνει, εορταστικό διήμερο στην χάρη της Αγίας Παρασκευής 25 και 26 Ιουλίου, που θα λάβει χώρα στο εξωκλήσι μας και στην πλατεία του χωριού μας.

Αύριο το τελευταίο αντίο στα δυο παλικάρια.


       Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Κυριακή συγγενείς και φίλοι στα δυο παλικάρια που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη Σταμνά μετά από τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Γιάννης Μπούρος 23 ετών και ο Σπύρος Μασαούτης 21 ετών, ανιψιός του πρώην Αντιδημάρχου Χρήστου Μασαούτη «έφυγαν» άδικα από τη ζωή σκορπίζοντας ανείπωτο πόνο στις οικογένειές τους.

Ο υφυπ. Εργασίας Κ. Καραγκούνης στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη, στο ΕΡΤNEWS.

 


     Ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Επτά» που επιμελείται και παρουσιάζει η Βάλια Πετούρη, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 23:00, στο ΕΡΤNEWS.

Eπίθεση σε βάρος εργαζόμενου υγειονομικού, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου.


 Νέα επίθεση σε βάρος εργαζόμενου υγειονομικού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Τονίζει μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά για το περιστατικό, ώστε «να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την ασφάλεια των συναδέλφων».

Αναλυτικά:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ


Στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δ.Ε. Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου και στο Σιμόπουλο Ηλείας βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα»......

Μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στον Αστακό (φωτογραφίες και βίντεο).

 



ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


      Με εντυπωσιακή συμμετοχή και άψογη διοργάνωση, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην παραλία Αστακού, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα......

Ελεύθερο και δωρεάν πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα - Free and free parking for the permanent residents and visitors of Mytikas.


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Ενημερώνουμε όλους τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα, ότι με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου έχει καθαριστεί και στρωθεί το μεγάλο οικόπεδο των 9 στρεμμάτων δίπλα από το Κέντρο Υγείας Μύτικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και δωρεάν για πάρκινγκ.

Εκδήλωση στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.



   Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της Πανηγύρεως του ναού μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου πολιτιστική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε

Μεσολόγγι. «Άγνωστοι» δράστες διέρρηξαν το εκδοτήριο του Αστικού ΚΤΕΛ.


        Το εκδοτήριο του Αστικού ΚΤΕΛ «χτύπησαν» την νύχτα άγνωστοι δράστες με σκοπό να κλέψουν χρήματα που θεωρούσαν ότι υπήρχαν εκεί.

Δεν βρήκαν βέβαια κάτι να κλέψουν καθώς οι υπεύθυνοι του εκδοτηρίου δεν αφήνουν χρήματα καθώς πριν από δυο μήνες είχε γίνει και πάλι διάρρηξη και κλάπηκαν κάποια κέρματα. Ενδεχομένως οι δράστες να θεωρούσαν ότι αυτή τη φορά θα βρουν κάτι.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την απώλεια των δύο νέων από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Σταμνά

 


       Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τον τραγικό χαμό των δύο νέων στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στη Σταμνά.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος  εξέδωσε συλλυπητήρια δήλωση για την απώλεια των δύο νέων.

Αναφέρει:

Να αναζητήσουμε το νόημα και την χαρά της ζωής στην συνεργασία και την αλληλοσυμπλήρωση.



Του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

 

Σπουδαία θέση κατέχει η σημερινή αλλά και η αυριανή ημέρα στον εορταστικό κύκλο της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Τόσο η Κυριακή της Πεντηκοστής όσο και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εντάσσονται στις δεσποτικές εορτές και έχουν ως κεντρικό πρόσωπο το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο, Κύριο και Ζωοποιό Πανάγιο Πνεύμα, το συμπροσκυνούμενο και συνδοξαζόμενο με τον Πατέρα και τον Υιό. 

Αγίου Πνέυματος: θα λειτουργήσουν η «Παναγία Φανερωμένη» και ο «Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αστακού».


       Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα τελεστεί Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης στις 19:00 το απόγευμα.

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 3ου διμήνου 2024

 

Συνεδρίαση λογοδοσίας
 

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 3ου Διμήνου 2024, στις 26 Ιουνίου 2024, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 08:30 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μπλε και κίτρινα τιμολόγια τα φθηνότερα το Α’ εξάμηνο – Η εξέλιξη των τιμών.

 

     Τα μπλε (σταθερά) και τα κίτρινα (κυμαινόμενο) τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αναδεικνύονται ως οι φθηνότερες επιλογές για τους οικιακούς καταναλωτές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα “πράσινα” τιμολόγια στα οποία παραμένει η πλειονότητα των καταναλωτών είναι σχετικά ακριβότερα, χωρίς ωστόσο μεγάλες διαφορές, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν στον καταναλωτή ορατότητα για την τιμή που πληρώνουν καθώς οι χρεώσεις κάθε μήνα ανακοινώνονται προκαταβολικά, την 1η κάθε μήνα.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση 60 days of design στον χώρο πολιτισμού ‘Tatiana Dimou Artists”


      Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση με τίτλο 60 days of design στον χώρο πολιτισμού ‘Tatiana Dimou Artists” στην οδό Τσαμαδού 24, στην Πάτρα.

Πρόκειται για την δεύτερη σε σειρά ομαδική έκθεση με τον ομώνυμο τίτλο, που έχει στόχο να συστήσει στο κοινό, καλλιτεχνικές δημιουργίες και χρηστικά αντικείμενα σύγχρονης τέχνης, κατασκευασμένα από νέα υλικά και τεχνολογίες όπως το 3dprinting.

Νεκρός και ο συνοδηγός του τροχαίου στη Σταμνά


Τραγική κατάληξη και για τον δεύτερο επιβαίνοντα του τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Σταμνά.

Ο νεαρός, ηλικίας περίπου 21 ετών, απεγκλωβίστηκε από το όχημα που ενεπλάκη στο σοβαρό τροχαίο χωρίς τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε ωστόσο όντας εν ζωή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.......

Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος σε Αστακό και Μύτικα του Αγίου Πνεύματος. Λαϊκό ξεφάντωμα με τους ‘’Μινόρε Παράπονο’’ σήμερα Σάββατο 22/6 το βράδυ στο λιμάνι του Μύτικα.

 


Φεστιβάλ χωρίς μουσική δεν είναι Φεστιβάλ.!!

Το βράδυ του Σαββάτου 22/06, στον πεζόδρομο του λιμανιού του Μύτικα, την διασκέδαση μας την αναλαμβάνουν οι Μινόρε Παράπονο!!!!.,.......

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

 


Αναρτήθηκαν σήμερα Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.......

Ο Δήμος Ξηρομέρου ετοιμάζεται να περάσει στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων. Προμήθεια καινούργιου απορριμματοφόρου για καφέ κάδους βιοαποβλήτων με ενσωματωμένο πλυντήριο.

 


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΔΑ: 969ΓΟΡ1Φ-Ζ5Ω) και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της προμήθειας από τον Δήμο Ξηρομέρου, ενός καινούργιου απορριμματοφόρου για συλλογή βιοαποβλήτων........

Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες: Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»


Σημεία της ομιλίας του Μίλτου Ζαμπάρα, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.......

Μιχαηλ Κουτουρινης : Το φως του φεγγαριού λούζει τη Βόνιτσα…και τις νύχτες μας!


Το φως του φεγγαριού, απλώνεται πάνω από τη Βόνιτσα και δίπλα στη θάλασσα ο κόσμος απολαμβάνει το ποτό η το φαγητό του.......

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Στην πρώτη γραμμή με τη μάνικα στα χέρια ο Μαυρομμάτης.

 


Επί τω έργω στην κυριολεξία ο Θανάσης Μαυρομμάτης

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας σύσκεψη για την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας στην Αιτωλοακαρνανία παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη του Αντιπεριφέρειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη, εκπροσώπων των Δήμων της περιοχής, αλλά και των τοπικών διοικητών πυροσβεστικής, αστυνομίας κτλ.

ΠΟΜΕΝΣ: Εμπλοκή Στρατιωτικού Προσωπικού στην αποτροπή και αντιμετώπιση Πυρκαγιών με απαξιωτικούς όρους.

 


   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επαναφέρει εκ νέου το θέμα της εμπλοκής Στρατιωτικού Προσωπικού στην αποτροπή και αντιμετώπιση Πυρκαγιών.

Διαβάστε την επιστολή:

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

Οι τελευταίοι βουνίσιοι...τραγουδούν για την πατρίδα τους.


        Τα Βουνά Τραγουδούν: Ο Λευτέρης και η Μαγεία της Επιτραπέζιας Παραδοσιακής Μουσικής. 

Στο χωριό Περδικάκι, στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας, συναντήσαμε τον κύριο Λευτέρη Τσακνή, έναν άνθρωπο που η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση και τη φύση.

Το ΣΔΕ Μεσολογγίου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του.



Το ΣΔΕ Μεσολογγίου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του,



- Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων Erasmus+ (ΚΑ1) - Παρασκευή 28/6/2024 και ώρα 19:30

- Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης -Τελετή Αποφοίτησης - Παρασκευή 28/6/2024 και ώρα 20:00.

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου


Την ιδιαίτερη ευλογία και χαρά θα έχει η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου.......

Βραβείο «Regional innovation Valley» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα των περιφερειών της ΕΕ με το σήμα «Regional Innovation Valley». Η απονομή του Βραβείου έγινε μετά από Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_3368).......

Πήρε την πρόκριση για τους Παραολυμπαικούς Αγώνες στο Παρίσι ο Δημήτρης Μπακοχρήστος


πηγη facebook  
Dimitris Mpakoxristos

Το ταξίδι πρόκρισης τελείωσε με τον αγώνα στην Τυφλιδα  όπου και εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η πρόκριση  για τους Παραολυμπαικούς Αγώνες στο Παρίσι.......

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ : ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ


Σήμερα Πέμπτη ρίξαμε τσιμέντα στο Πρώτο γεφύρι στην είσοδο του χωριού ,στα κάγκελα που είχαν Υποστεί ζημιές Και Επιδιορθώσουμε . Επίσης στο απέναντι γεφύρι, Στο δρόμο που είχε υποστεί καθίζηση λίγο πιο κάτω στο ρέμα Μπανέϊκα.......

Κάτω από τις μουριές, στην πόλη του Αστακού Ξηρομέρου.



       Ό,τι θερμοκρασία και αν έχει στην πόλη, σε κάποια σημεία έχει πάντα δροσιά. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα κάτω από μουριές, οι οποίες δημιουργούν σκιά.
Οι εικόνες που αποτύπωσε η κα Τζέννυ Παπαδημητρίου είναι από την όμορφη πόλη του Αστακού. Ο Αστακός αποτελεί το ακατέργαστο διαμάντι στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί πάντα υπάρχουν η ηρεμία και η γαλήνη ένα μέρος που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας: Πέρασε και από τη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο υπογράφεται η σύμβαση


Θανάσης Καββαδάς: «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες 
για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας:  Πέρασε και από τη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο υπογράφεται η σύμβαση»

 
Πέρασε χθες από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το έργο του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, για το οποίο ενημέρωσε το σώμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης συγχαίρει την Πατρινή κολυμβήτρια Νόρα Δράκου


    Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» και ο επικεφαλής της, Σπύρος Σκιαδαρέσης συγχαίρουν την Πατρινή κολυμβήτρια Νόρα Δράκου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, στα 50μ. ύπτιο.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας Αγρινίου.



    Το Σάββατο 29 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Την Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου  κηρύγματος. 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη από ετών Ιερά Λιτάνευση της εικόνας.

Από Σάββατο έως Τρίτη το Πανηγύρι του Άη-Συμιού.

 
      Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Άη-Συμιώτες πανηγυριστές υπενθυμίζουν ότι οι εκδηλώσεις του φημισμένου πανηγυριού του Άη-Συμιού ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιουνίου και συνεχίζονται έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Πανηγυριού του Άη-Συμιού

 

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Χριστίνα Σταρακά:Αξιοποίηση του Κτηματολογίου αναφορικά με τον έλεγχο των εκτάσεων των αγροτών.


Χριστίνα Σταρακά: Αρνείται τη χρήση του Κτηματολογίου με διαφάνεια το ΥπΑΑΤ για τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκτάσεων των αγροτών βάζοντας σε κίνδυνο τις ενισχύσεις τους – Αμετανόητη η κυβέρνηση, «κλείνει» το μάτι στους καταπατητές (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το πολύπαθο ζήτημα της δήλωσης εκτάσεων στο ΟΣΔΕ με στόχο τη νόμιμη διάθεση και λήψη επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά.

Ε.Σ.Α.: Ακραίοι και Προκλητικοί


Ακραίοι και Προκλητικοί

Είμαστε τρομολάγνοι, κινδυνολόγοι, υπερβολικοί.

Είμαστε κουραστικοί, κομματικά εξαρτώμενοι και δυσάρεστοι, όταν καταγγέλλουμε πολιτικές και πρακτικές που κλείνουν τα μαγαζιά μας.

Ζητάμε συγγνώμη. 

Κάναμε λάθος που θεωρούσαμε ότι έχουν βάλει στόχο να κλείσει το μικρομάγαζο και ότι δε θα ηρεμήσουν αν δεν μας θέσουν εκτός αγοράς.

Γιώργος Παπαναστασίου: Οι γειτονιές του Αγρινίου ομορφαίνουν, εκσυγχρονίζονται και αναδεικνύονται.



      Με την ανάπλαση της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του  σημαντικού έργου της  «Ανάπλασης της οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης».

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.


      Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ολοκλήρωσε σήμερα Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 από τις 8:00 έως τις 12:00 την προγραμματισμένη μηνιαία διανομή στις οικογένειες που τα μέλη τους είναι εγγεγραμμένα ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου,

Ενημέρωση για εκτέλεση εργασιών από Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο δίκτυο ύδρευσης.


      Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, 25-28 Ιουνίου 2024, οι εργασίες του έργου «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης» που βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Ναυπάκτου, στην ανατολική περιμετρική της Κλείσοβας, στην οδό Σταυροπούλου και στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Συναντήσεων Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Γαλαζούλα


      Στα πλαίσια των θεσμικών συναντήσεων του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του νέου Δ.Σ επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο
Kον Γαλαζούλα Δημήτρη.