Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Θανάσης Καββαδάς: Ό,τι είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη.

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, προϋπολογισμού 1.739.891 ευρώ, και για  την καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι»Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, καθώς και άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τη Λευκάδα.

Αναφορά στη Βουλή από τον Μίλτο Ζαμπάρα για την τήρηση της νομιμότητας προς τις ενεργειακές κοινότητες.

       Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας, με αφορμή κοινή επιστολή της οργάνωσης ElectraEnergy και της Ένωσης Καταναλωτών- και ποιότητας της Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).

Οι Αιτωλοακαρνάνες σύνεδροι στο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

 
     Το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, με δύο θέματα Ημερήσιας Διάταξης, πρώτο Εισήγηση για το Πρόγραμμα Δράσης, και δεύτερο Ψηφοφορίες για το Πρόγραμμα Δράσης.

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Καμία νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και καμία επέκταση, στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο. Συμμετέχουμε όλοι στην διαμαρτυρία.

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

 Όλοι στη πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα

Ευχαριστήριο Δ/ντη Δημοτικού Σχολείου Φυτειών: Υλοποιήθηκαν αιτήματα χρόνων για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής εικόνας του σχολείου μας.

 


Προς: κ. Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου
Κοιν: κ. Πρόεδρο Σχ. Επιτροπής Π.Ε Δήμου Ξηρομέρου

ΘΕΜΑ: Ευχαριστήρια επιστολή.

Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, καθώς και στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Ξηρομέρου κ. Μπαμπούρη Κωνσταντίνο, διότι κατά το σχολικό έτος 2023-2024 υλοποίησαν αιτήματα χρόνων και φρόντισαν για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής εικόνας του σχολείου μας.....

Ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων και το πέρασμα της Προσκυνηματικής Διαδρομής των Ιερών Λειψάνων Του από την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Άγιος Νικόλαος

«Είτα την Λυκίων πόλιν, την μυρίπνουν τε και τρισόλβιον. 
Εν ήπερ ο Μέγας Νικόλαος, ο του Θεού θεράπων,
 αναβλύζει τα μύρα κατά το της πόλεως όνομα».

Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος

Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

       Η Εκκλησία μας, κάθε χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου που είναι προστάτης των Ναυτικών μας και σε κάθε καράβι μικρό ή μεγάλο βλέπουμε να Δεσπόζει η εικόνα του Αγίου. Πριν από χρόνια, 2017, δημοσίευσα το άρθρο με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Προσκυνηματική Διαδρομή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Επαρχίας Λυκίας και το πέρασμα αυτών από την Αιτωλοακαρνανία».  Με την εορτή του Αγίου μας την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου καλό είναι να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το πολυδιάστατο έργο του, τα θαύματά του, καθώς και τη διαδρομή των Ιερών λειψάνων του και από την Πατρίδα μας, την Αιτωλοακαρνανία.

«Η πνευματική ζωή των Αναγνωστών». -Σύναξη του Τομέα «Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα, στην αίθουσα του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη σύναξη του «Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η πνευματική ζωή των Αναγνωστών».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ.        Στο ιστορικό κτίριο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, χθες τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με αφορμή το 2ο Πανόραμα των νέων σκηνοθετών, βραβεύτηκε ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης για τη διαρκή και πολύτιμη προσφορά του στον ελληνικό Πολιτισμό.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΣ, Χάρης Παπαδόπουλος, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

ΣΆΡΩΣΕ Ο ΑΣ ΘΗΣΈΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ ΜΕ 4 ΒΡΑΒΕΎΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΈΣ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ TAEKWONDO..

       Ο ΑΣ ΘΗΣΈΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ μετείχε στο διεθνές πρωτάθλημα TAEKWONDO που στην Σόφια το Σαββατοκύριακο με συμμετοχή 1200 αθλητών  από 81 συλλόγους  από 10 χώρες της Ευρώπης, κατακτώντας 4 διεθνείς βραβεύσεις όπου τον έφεραν στην κορυφή της γενικής κατάταξης των συλλόγων. 
Οι αθλητές του συλλόγου πραγματοποίησαν δυνατές εμφανίσεις κλείνοντας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας : 

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς της.


 Η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ», σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
1.    Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» ....

Περιμένουν ενίσχυση τα δασαρχεία του νομού – Περιπολίες μετ’ εμποδίων


Με ελλείψεις σε προσωπικό και ακατάλληλα οχήματα η μάχη κατά της λαθροϋλοτομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τα δασαρχεία περιμένουν ενισχύσεις καθώς οι περιπολίες γίνονται μετ’ εμποδίων ....

Ο Patras Half Marathon μέσα από τα σχόλια δρομέων.

  
   Η πρώτη διοργάνωση του Patras Half Marathon που πραγματοποιήθηκε την περσινή άνοιξη άφησε πίσω της ενθουσιώδεις συμμετέχοντες. Φέτος, κι ενώ η προετοιμασία για τον δεύτερο Patras Half Marathon που θα λάβει χώρα στις 7 Απριλίου είναι σε πλήρη εξέλιξη, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε περσινούς συμμετέχοντες για τις εντυπώσεις τους και την πιθανή τους φετινή συμμετοχή.

Ο Ισίδωρος Ζουργός και το νέο του βιβλίο «Παλιές και νέες χώρες» έρχεται στη «Διέξοδο».


     Την Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023  στις 7.30 το βράδυ   θα πραγματοποιηθεί  στο Μεσολόγγι, στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου  «Διέξοδος»  βιβλιοπαρουσίαση  του τελευταίου μυθιστορήματος του Ισίδωρου Ζουργού «Παλιές και νέες χώρες»  που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα από τις εκδόσεις «Πατάκη».

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Προσωρινός πρόεδρος ο Σέρκο Χαρουτουνιάν.

 


     Με  απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη, Αυγενάκη ορίζεται νέα μεταβατική διοίκηση στον  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Προσωρινός Πρόεδρος ορίζεται, ο  μέχρι σήμερα Πρόεδρος, Καθηγητής Σέρκο Χαρουτουνιάν  με Α΄ αντιπρόεδρο τον Νεκτάριο Βιδάκη  Καθηγητή Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και  Β΄ αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου, Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ.

Ο Δήμος Αγρινίου υπερήφανος «Ηγέτης» στη Βιώσιμη Ανάπτυξη


Σημαντική διάκριση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainability Leader) απέσπασε ο Δήμος Αγρινίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την κατασκευή του πρότυπου ενεργειακού σχολικού κτιρίου του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.....

Άμεση παρέμβαση Σταρακά εκ μέρους των παραγωγών για την ακαρπία της ελιάς και τη χαμηλή παραγωγή λαδιού


Την απόγνωση των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι βλέπουν την συγκομιδή ελιάς και την παραγωγή λαδιού να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση εδώ και 20 χρόνια, αλλά και την αγωνία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης επιτραπέζιας ελιάς (ΕΔΟΕΠΕΛ)......

Η καινοτόμα πρόταση του Ν. Φαρμάκη σε ημερίδα της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή: «Να αναδείξουμε τις καλλιέργειες ως “εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου”!»


Την αξιοποίηση της γεωργίας - και ιδιαίτερα των δενδρωδών καλλιεργειών - για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης,....

Ελαιόλαδο: Αυτός είναι ο τρόπος να ξεχωρίσετε το νοθευμένο λάδι – Τι πρέπει να προσέχετεΗ αυξημένη τιμή του ελαιόλαδου αλλά και το… σαφάρι των καταναλωτών για χαμηλή τιμή, ανοίγει την όρεξη στους επιτήδειους που θέλουν να ξεγελάσουν τον καταναλωτή με νοθεία κάθε είδους.....

 

Κώστας Καρπέτας: Ομολογία πολιτικής αποτυχίας η μετάθεση ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας και Κυβέρνησης για τα χρέη στα δημόσια έργα


    Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την εξής δήλωση:.....

Οριστικοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2023, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός υδραυλικού και ενός ηλεκτρολόγου.

to dimarxeio astakoy me logo 
 

Αστακός 5.12.2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι οριστικοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2023, η προκήρυξη της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου στις 23 Οκτωβρίου 2023,....

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού


5η  Δεκεμβρίου « Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντισμού »

Οι Κοινωνικές Δομές του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» στις 5 Δεκεμβρίου,.....

Εγκαινιάστηκε η πολύχρωμη έκθεση του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου.

 


    Το απόγευμα του Σαββάτου (2/12) εγκαινιάστηκε η πολύχρωμη έκθεση του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου στην αίθουσα Μουσείο της π. Δημοτικής Αγοράς, με τον τίτλο  Χρώμα και Νερόκαι η  οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις πέντε Ιανουαρίου 2024.

Ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, συλλειτουργούν και ξεδιπλώνουν το ταλέντο ενός ευγενή και χαμηλόφωνου δημιουργού με μεγάλο εύρος παραγωγής.
Η έκθεση συγκεντρώνει εκατόν σαράντα έργα χωρίς χρονολογική παρουσίαση.

Το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας. -Στον Άγιο Νικόλαο, πολιούχο του Αστακού ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός


      Την προσεχή Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αστακού. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.
 
Διαβάστε το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού:

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ «Μουσείο Βάσως Κατράκη - Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας

και των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ  «Μουσείο Βάσως Κατράκη - Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή υποβάθμισης και απαξίωσης συνολικά πολιτιστικών δράσεων και οργανισμών που δεν εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας, ....

Μισθωτοί περιπτέρων: Ξαφνικός θάνατος το νομοσχέδιο.


 «Ξαφνικό θάνατο», χαρακτήρισε τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ο Θεόδωρος Μάλλιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων.

«Στον τρόπο που μας προσδιορίσατε φορολογικά, με το μέσο όρο ΚΑΔ, έχετε συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο ερωτικού περιεχομένου, sex shop.

Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο της γεωπόνου Σοφίας Ντζάνη.


     Το ΔΣ του Συνδέσμου Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τα μέλη του, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη θλίψη τους για το θάνατο της αγαπητής συναδέρφου γεωπόνου Σοφίας Ντζάνη προς τον σύζυγό της Ηλία Ντζανή και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Όλοι στη πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας,στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

 


Όλοι στη πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. -Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 200 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ.

Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 11 πμ, στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), στο Μεσολόγγι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς και αγρότες την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 11 πμ, στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), στο Μεσολόγγι.

ETAIPIA ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ – ΔΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ Ή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – 101 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ”

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στην ομιλία, που θα γίνει στην αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ, οδός Ακαδημίας και Γενναδίου αρ. 8, 7ος όροφος, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. με θέμα:
Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ – ΔΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ Ή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – 101 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ”.

εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων του 2ου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Μονολόγου 2023.


 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


Νεότερη πρόγνωση για επιδείνωση του καιρού 
 
     Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ 02-12-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.....

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση-Πόσο θα αυξηθεί


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα ανοίξει σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού, και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024......

Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων


Λήγει σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών.....

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ήλιος Ανατέλλει Πάντα | Μια Ζωή γεμάτη Φτώχεια, αλλά και Ελπίδα.

Πηγή: Greek Village Life
 

     Στην αγκαλιά των ορεινών τοπίων της Ναυπακτίας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1070 μέτρα, συναντήσαμε δύο ζωές πλούσιες σε εμπειρίες και μνήμες. 

Ο παππούς Γιώργος, ένας σοφός άνδρας 93 ετών, και η γιαγιά Πηνελόπη, 91 ετών, μας άνοιξαν την πύλη προς το παρελθόν, εκείνα τα δύσκολα χρόνια που σημάδεψαν τις ζωές τους. 

Ρομαντικά Χριστούγεννα στο Χριστουγεννιάτικο Μύτικα Ξηρομέρου.

 

 
       Στον αστερισμό των Χριστουγέννων, μπήκε η κοινότητα του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο στολισμός έχει αρχίσει και την τιμητική τους έχουν τα γραφικά σοκάκια. 
Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των δρόμων με την πρώτη ματιά χαρακτηρίζεται από την απλότητα, που αφήνει όμως τον επισκέπτη να απολαύσει τις βόλτες του στα γραφικά σοκάκια.

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο πολιούχος του Αστακού.

 
     Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπίσκοπου Μύρων της Λυκίας και θαυματουργού, στις 18:00 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

 Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Αστακού

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΦΩΤΟΡΕΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με Θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε και φέτος ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χωριό μας.....

Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα τα λιμεναρχεία Λευκάδας και Βόνιτσας.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – EΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

1.Σύμφωνα με το από 04-12-2023/1300 B ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 21/2023 ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ  ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ της ΕΜΥ :

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα  τελευταία προγνωστικά στοιχεία. 

Πιο συγκεκριμένα: 

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Αστακού, ενάντια σε κάθε μορφή αρεστής επιχειρηματικότητας.

 Φωτογραφίες: Τζέννυ Παπαδημητρίου.
 
     Υπό κατάληψη τελεί σήμερα Δευτέρα 04-12-2023 το Γυμνάσιο που βρίσκεται στην όμορφη πόλη του Αστακού, οι μαθητές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει με τις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή τους. 

Ένα μάθημα αλληλεγγύης από τους μικρούς μαθητές, προς τους δημότες του δήμου Ξηρομέρου, που ζητούν σεβασμό στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου και στις επιλογές τους για την παραλιακή ζώνη.

Ερώτηση Σταρακά στην κυβέρνηση για τον κίνδυνο κλεισίματος του Μουσείου «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό Μεσολογγίου.

 


     Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Μεσολογγίου αλλά και όλων των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό δεν πρόκειται να υπαχθεί στα κατ’ εξαίρεση νομικά πρόσωπα πολιτισμού.

Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψαν τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας.


         Στην έκθεση Saudi Horeca ταξίδεψαν τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της της καμπάνιας Western Greece Seafood που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. 

Η έκθεση,  πραγματοποιήθηκε από 27 έως 29 Νοεμβρίου στο Ριάντ  και συγκέντρωσε περισσότερους από 34.000 επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Νέες δράσεις για την προστασία των υδάτων και τη δημόσια υγεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Νέες και ευρείας κλίμακας δράσεις αναμένεται να υλοποιήσει στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτων και της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή,....

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τοπικά Διαμερίσματα Άγιος Ηλίας, Λεσίνι, Νεοχώρι, Μάστρου, Ευηνοχώρι και στο Μεσολόγγι.

Κώστας Λύρος: «Σταθερός μας στόχος η θωράκιση του τόπου μας»

 

Υπογράφτηκε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2023 από το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ» προϋπολογισμού 165.651  Ευρώ.

Το έργο προβλέπει  αντιπλημμυρικές εργασίες στα Τοπικά Διαμερίσματα Λεσίνι Οινιάδων, Μάστρου Οινιαδών, Νεοχώρι Οινιάδων Άγιος Ηλίας Αιτωλικού, Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και στην πόλη του Μεσολογγίου.

Ο τσαρλατάνος γιατρός, τα παράξενα εργαλεία που θεράπευαν τη φλεγμονή, τους ρευματισμούς και τον πόνο στο κεφάλι.


       Ο Ελίσα Πέρκινς ήταν ένας γιατρός από τις Ηνωμένες Πολιτείες που δημιούργησε μια δόλια ιατρική συσκευή, το Perkins Patent Tractors. Αν και ήταν κατασκευασμένα από χάλυβα και ορείχαλκο, ο ιδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν κατασκευασμένα από ασυνήθιστα κράματα μετάλλων.

Σαράντης Σαλέας-«Ακόμα και συ»


       Ο  διαχρονικός Σαράντης Σαλέας ανανεώνεται δισκογραφικά με το νέο του τραγούδι που έχει τον τίτλο «Ακόμα και συ».
Ο  Σαράντης Διανύει την καλύτερη δημιουργική περίοδο και επιστρέφει ανανεωμένος αλλά και πιο ώριμος από ποτέ, έτοιμος να μας ξεσηκώσει για μια ακόμα φορά.

Θανάσης Καββαδάς: «Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί την επιβίωση της χώρας και του έθνους»

 
     Θανάσης Καββαδάς: «Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί την επιβίωση της χώρας και του έθνους – Ο πληθυσμός της Λευκάδας μειώθηκε κατά 1.000 άτομα σε 10 χρόνια, ενώ στο Δημοτικό έχουμε 120 μαθητές λιγότερους σε 4 χρόνια – Μεταξύ 2001-2021 η Ελλάδα έχασε μια πόλη 550.000 κατοίκων»

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σε συνεδρίαση με θέμα «Το Δημογραφικό από τη σκοπιά της Ελληνικής Περιφέρειας».

Αθανάσιος Κασόλας: Ένα σημαντικό βήμα στο έργο Κατούνα -Λουτράκι.


      Σε ανάρτησή του σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2023, ο νέος Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας κ. Κασόλας μας κάνει γνωστή την έκθεση της κτηματικής υπηρεσίας Αιτ/νιας, με την προ εκτίμησης απαλλοτριωμένων ακινήτων του δρόμου Κατουνα -Λουτρακι. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι ένα στοιχείο βασικό και απαραίτητο για την έκδοση της δικαστικής απόφασης προκειμένου να προχωρήσει η απαλλοτρίωση και το έργο.


Καταλήγοντας ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα κάνουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί. 


Η ανάρτηση του Δημάρχου: