Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο Δήμος Ξηρομέρου στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

 


      Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.  Μεταξύ αυτών και ο δήμος Ξηρομέρου.  Ο Πρόεδρος Ανδρέας Στεργίου,Δήμαρχος Αργιθέας, αναφέρει σε δήλωση του:

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, μέσω στοχευμένων δράσεων αλλά και παρεμβάσεών του σε θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζει όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη των Δήμων ανά την Επικράτεια, στα γεωγραφικά όρια των οποίων υφίστανται λίμνες.

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, και με ακόμα μεγαλύτερη τιμή υποδεχόμαστε τα νεοεισελθόντα μέλη μας στην ενιαία και συντεταγμένη προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης των κοινών μας ζητημάτων.

Καλωσορίζουμε στην «οικογένειά» μας τους Δήμους Αγιάς, Αμυνταίου, Δράμας, Λαγκαδά, Ερυμάνθου, Κάτω Νευροκοπίου, Ξηρομέρου και Ρήγα Φεραίου, που έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, αποτελούνπλέον κι επισήμως μέλη του Δικτύου μας.

Είναι αδιαμφισβήτητη και αντικειμενική παραδοχή πως οι λίμνες μας θα βρίσκονται αντιμέτωπες με αρκετές περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές προκλήσεις στο εγγύς μέλλον. Συνεπώς κρίνεται από ολοένα και περισσότερους Δήμους πια, ως κομβικής βαρύτητας η στρατηγική απόκτησης ενός ακόμα συμμάχου – όπως είναι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες – στο εκάστοτε τιθέμενο διεκδικητικό πλαίσιο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο ήδη ετοιμάζονται και άλλοιΔήμοι να ενισχύσουν τη «φωνή» μας μέσα από την επικείμενη εισδοχή τους στο Δίκτυό μας, αυξάνοντας αισθητά τον αριθμό των μελών και τη δυναμική του φορέα μας.

Με κεκτημένα την πολυετή εμπειρία, την εγχώρια και Ευρωπαϊκή αναγνώριση, την ενισχυμένη διοικητική μας επάρκεια, το άρτιο επιστημονικό προσωπικό και την περιβαλλοντική μας ευαισθησία, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες αποτελεί τον συνδιαμορφωτή, τον βασικό ρυθμιστή και ενίοτε τον κρίσιμο επιταχυντή των εξελίξεων σε θέματα που άπτονται της προστασίας και ανάδειξης των λιμναίων οικοσυστημάτων.

 



 Πηγή: agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο