Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Νέα συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Βασίλη Κικίλια για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων


Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα....

Ο Βουλευτής παρουσίασε το τοπογραφικό του νέου οικοπέδου που έχει βρεθεί και έχει προταθεί από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο Υπουργείο για τη δημιουργία του Κέντρου, καθώς και βίντεο και φωτογραφίες όπου απεικονίζεται η ακριβής θέση και τα πλεονεκτήματά του. Τόνισε το ιδανικό σημείο του προτεινόμενου οικοπέδου, μέρους του ΑΒΚ 75 στις Αλυκές, σχεδόν 10 στρεμμάτων, στο κέντρο της Λευκάδας, κοντά στην Πυροσβεστική, στο μελλοντικό Αστυνομικό Μέγαρο και τη μαρίνα. Επεσήμανε την οικοδομησιμότητα και την ελεύθερη πρόσβαση σε δύο δρόμους, καθώς και το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για την παραχώρηση του οικοπέδου.

Κλείνοντας, ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Λευκάδας, την κεντρική της θέση ανάμεσα στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα και την χερσαία πρόσβαση.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σήμερα είχα την τρίτη συνάντησή μου με τον Υπουργό κ. Κικίλια για το θέμα του ΠΕΚΕΠΠ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου για την διεκδίκηση της δημιουργίας του Κέντρου στο νησί, όταν ενημερώθηκα από τον ίδιο τον Υπουργό για την ακαταλληλότητα του προηγούμενου οικοπέδου.

Πιστεύω ότι επιχειρησιακά και διοικητικά η Λευκάδα είναι ιδανική για να γίνει η έδρα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων. Είμαι ευχαριστημένος από τη συνάντηση και αρκετά αισιόδοξος για μια θετική τελική έκβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο