Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Μαθητές ΣΔΕ Ξηρομέρου – Ενεργοί Πολίτες/ Εβδομάδας δράσεων συνέχεια...



      Μια εβδομάδα πλούσια σε δράσεις από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου ολοκληρώθηκε με μια ακόμη που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης  13 Ιουνίου 2024.
Στα πλαίσια του γραμματισμού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του διαθεματικού project "Συλλέγοντας Δρώμενα & Έθιμα του Ξηρόμερου" το σχολείο μας προχώρησε στη φύτευση αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών στο Αστακό στις περιοχές Εσχατολάγκαδο και Χοβολιό.
Οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας, με ευαισθησία και ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την ομαδικότητα που διακρίνει τις δράσεις μας, φύτεψαν περίπου 80 φυτά που ευελπιστούμε όχι μόνο για να καλλωπίσουν τους χώρους με αυτοφυή φυτά της περιοχής μας αλλά και να αποτελέσουν την απαρχή πολλών ανάλογων δράσεων που θα αναδείξουν την ομορφιά του τόπου μας και την διάθεση της τοπικής κοινότητας για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου μας, κ. Χρήστο Τσόκο που οργάνωσε και πρωτοστάτησε στη δράση, τους εκπαιδευόμενους/ες μας για το μεράκι και την καλή διάθεση που επέδειξαν, τον Δήμο Ξηρομέρου που μας υπέδειξε τους χώρους φύτευσης και ανάλαβε το πότισμα των φυτών.
Για να ενημερώνεστε για τα νέα του σχολείου μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο