Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…»

 


Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου. Την έκθεση διοργάνωσε η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ»....... στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς της και παρουσιάζεται στον «Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

 Τα μέλη της ομάδας καλωσόρισαν τους παραβρισκόμενους και εξήγησαν το σκοπό της έκθεσης που είναι η προβολή του ιστορικού γεγονότος του ολοκαυτώματος, αλλά και της προσφοράς των γυναικών γενικότερα.

  Ακολούθησε ομιλία από την αρχαιολόγο κα. Κωνσταντίνα Ζήδρου, με θέμα «”Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”, η καταλυτική συμβολή της γυναίκας στην ιστορία και τον πολιτισμό, διαχρονικά.

  Την εκδήλωση κάλυψε  μουσικά η ομάδα “KROTALARTA”.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου κυρία Μαργαρίτα Γκογκάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζών Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Δρίβας και ο ιδρυτής του «Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου» κ. Φώτης Ραπακούσης. Χαιρετισμό απέστειλε ο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών κ. Μηνάς Πασχόπουλος, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

  Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουνίου και μεταξύ 18:00 και 22:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο