Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Λογιστές Αιτωλοακαρνανίας - φετινές δηλώσεις: Ανθρωπίνως ανέφικτο το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει η φορολογική διοίκηση.

 


     Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30  το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν επί θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Τάσος Προβίδας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Ρηγογιάννης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Τάσος Προβίδας αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές που εφαρμόζονται φέτος, κυρίως στο φορολογικό πεδίο για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, για τους μισθωτούς συνταξιούχους και για τις επιχειρήσεις. Τέλος τόνισε το ανθρωπίνως ανέφικτο της τήρησης του χρονοδιαγράμματος που έχει ορίσει η φορολογική διοίκηση για την υποβολή των φετινών δηλώσεων και σε αυτό το πλαίσιο έγινε ειδική αναφορά για το πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών – Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ) για την νομοθέτηση 5μηνής περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όπως αρχικά όριζε και ο Ν. 4172/2013.

Ο κ. Θανάσης Ρηγογιάννης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η υποχρεωτική έναρξη εφαρμογής  ξεκινά από 1η Ιουλίου και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου  και των βιομηχανιών – βιοτεχνιών της χώρας. Ειδική αναφορά έγινε στην υποχρέωση των συνταξιούχων που συνεχίζουν να εργάζονται, να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τέλος Ιουνίου την απασχόληση του μετά την συνταξιοδότηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό: ο αντιδήμαρχος Αγρινίου και αναπληρωτής δημάρχου  κ. Βασίλης Φωτάκης,  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και  Αντιπεριφερειάρχης κ. Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Νικολέτας, ο Πρόεδρος της  ΣΕΕΔΑ κ. Σωκράτης Κωστίκογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ναστούλης, ο Προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Τσάρκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Κρέτσης και ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Επίσης επιστολές χαιρετισμών έστειλαν: ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μίλτος Ζαμπάρας, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Χριστίνα Σταρακά και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης.  

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Α. κ. Φρένια Καμμένου.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν δημοσιογράφοι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο