Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Κωνσταντία Αγγελική (Τζίνα) Τραμπάζαλη: Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

Το ανοικτό θέατρο και οι εθελοντές που το καθαρίζουν.

   Απάντηση στο σχετικό άρθρο του κ. Πιστίλα με τίτλο: «Πως θα μετατραπεί το Αγρίνιο από «καμίνι» (Δείτε εδώ) σε όαση δροσιάς και πολιτισμού».
 
Ο κ. Πιστιόλας αγνοεί ότι η πρότασή του  έχει ήδη υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Θεστιέων  η οποία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας – Τουριστικές Υποδομές”, είχε δημιουργήσει μεταξύ άλλων έργων που υλοποίησε  από το εν λόγω Πρόγραμμα και ανοιχτό θέατρο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου,  πρώτη και σημαντικότερη κάθετη πρόσβαση προς τη λίμνη και έμπροσθεν του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.. ).
Στο μικρό αυτό θέατρο πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χρόνο στα οποία όμως ο κ. Πιστιόλας ουδέποτε παρευρέθηκε και γι’ αυτό προφανώς αγνοεί την ύπαρξή του.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο χώρος αυτός έχει εγκαταλειφθεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου (σημερινή και προηγούμενη Δημοτική Αρχή διευρυμένου Δήμου Αγρινίου) και κάθε χρόνο, όταν πρόκειται να διεξαχθεί κάποιο πολιτιστικό δρώμενο ή θεατρική παράσταση, ο εν λόγω χώρος τακτοποιείται και ευπρεπίζεται με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.
Αντί λοιπόν ο κ. Πιστιόλας να ενημερωθεί για τις υπάρχουσες υποδομές στο Δήμο Αγρινίου και να απαιτήσει ως Αντιπολίτευση τη συντήρησή και αναβάθμισή τους, προτείνει με προχειρότητα, γενικά και αόριστα επαναλαμβάνοντας ιδέες που έχουν ήδη υλοποιηθεί.
Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πιστιόλα ότι η πρότασή του πέρα από το γεγονός ότι είναι πρόχειρη είναι και ανεδαφική διότι για την περιοχή της Τριχωνίδας – Λυσιμαχίας εκκρεμεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) που έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (2019) καθώς και η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίσει τις χρήσεις γης, τις δράσεις και τα έργα που μπορεί να γίνουν στην περιοχή. Η πρότασή του δηλώνει μια ακόμα φορά άγνοια και γίνεται προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο.

Κωνσταντία Αγγελική (Τζίνα) Τραμπάζαλη, μέλος της Παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο -Υπερκομματική Συνεργασία» 

Στη φωτογραφία το ανοικτό θέατρο και οι εθελοντές που το καθαρίζουν…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο