Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Η ζωή και η τέχνη του παππού Γιώργου | Η ιστορία ενός χτίστη με πέτρες (Βιντεο)


πηγη  :Greek Village Life

Στην Ηπειρωτική Ελλάδα & τη Ρούμελη, συναντάμε εκπληκτικά έργα τέχνης που αντέχουν στο χρόνο, από επιδέξιους μαστόρους της πέτρας, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά το περιβάλλον με την πολιτιστική μας κληρονομιά. .....

Στο οδοιπορικό μας στην ορεινή πατρίδα και το χωριό Βαλαώρα Αγράφων, συναντάμε τον παππού Γιώργο.


Η ιστορία του παππού Γιώργου ξεκινά στα παιδικά του χρόνια, όπου ανακάλυψε το μεγάλο του ταλέντο στο χτίσιμο με πέτρες. Στην αρχή άρχισε να χτίζει απλούς τοίχους και μικρές κατασκευές, αλλά με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και πιο επιδέξιος στην τέχνη του.


Ο παππούς Γιώργος παρέμεινε πιστός στην παραδοσιακή τεχνική της ξερολιθιάς και σε όλη του τη ζωή, δημιούργησε εκατοντάδες έργα τέχνης στην περιοχή όπου έζησε. Τα έργα του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους οικοδόμους και καλλιτέχνες και η τέχνη του παραμένει ζωντανή στην περιοχή του μέχρι σήμερα.


Η ζωή και η τέχνη του παππού Γιώργου είναι μια ιστορία σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και πάθους για την τέχνη του. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να βλέπει την ομορφιά στις πέτρες και πώς να τις μετατρέπει σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Πάντα εξερευνά νέες τεχνικές και μεθόδους για να βελτιώσει τις δεξιότητές του και τα έργα του αποτελούν απόδειξη του δημιουργικού του πνεύματος.


Η ζωή και η τέχνη του παππού Γιώργου μας θυμίζουν ότι η ομορφιά βρίσκεται ακόμα και στα πιο απλά πράγματα και ότι με αφοσίωση και πάθος, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικά έργα τέχνης που θα αντέξουν στο χρόνο.


Κλαρίνο: Δημήτρης Κουτής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο