Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Lepanto TV.


Συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στην τηλεόραση του Lepanto TV παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.......

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

· Το διακύβευμα των εκλογών στις 21 Μαΐου, είναι ένα. Προχωράμε μπροστά, ή γυρίζουμε πίσω;
Τρεισήμισι χρόνια περιοδεύω σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Η αγωνία των πολιτών είναι να μην έχουμε οπισθογύρισμα. Αυτό εισπράττω από την καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο. Η κοινωνία είναι πολύ ώριμη και εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αξιοπιστία του. Ο κόσμος θέλει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις.

· Την τετραετία αυτή, παρόλη την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η ΝΔ πέτυχε αύξηση μισθών 20%, μείωση ΕΝΦΙΑ 35%, μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φορολογικών συντελεστών για αγροτικά σχήματα και νέες επιχειρήσεις , αύξηση συντάξεων 8%, αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, αποκαταστάθηκαν πάρα πολλές αδικίες.
Έγινε ένα τεράστιο έργο από την κυβέρνηση, αλλά η κρίση που προέκυψε από τον πόλεμο, είναι εξωγενής.
Η σύγκριση είναι ορατή. Επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν όλοι οι φόροι, είχαμε ανοιχτά σύνορα, κλειστές τράπεζες, μετανάστες στις πλατείες, θέματα ασφαλείας. Για να έχουμε σταθερότητα και ασφάλεια, η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος.

· Η πολιτική πρέπει να έχει απτό αποτέλεσμα. Οι πολίτες ζητούν από αυτόν που θα τους εκπροσωπήσει να δουν έργα, όχι λόγια.
Είναι σημαντικό οι εκπρόσωποί μας να είναι άτομα εμπιστοσύνης και να είναι δίπλα μας αν και όταν τους χρειαστούμε.

· Έχει γίνει μια ψηφιακή επανάσταση στη χώρα μας. Πάνω από 1.370 ψηφιακές υπηρεσίες πραγματοποιούνται από τον υπολογιστή μας. Όσο προχωράει η ψηφιοποίηση, τόσο αυξάνεται η διαφάνεια. Και αυτό θέλουν οι πολίτες.

· Οι κυριότερες προτεραιότητες της Αιτωλοακαρνανίας.

-Υποδομές. Ένας τόπος δε μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχουν υποδομές. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα βέβαια, έχει για παράδειγμα ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός, αλλά παραμένουν πολλά έργα ακόμη, όπως η Αμβρακία οδός που είναι να παραδοθεί άμεσα, η δρομολόγηση της Παραϊονίας οδού που πρέπει να προχωρήσει, η ολοκλήρωση της διαγωνίου Αντιρρίου-Λαμίας. Υπάρχουν, όμως, και έργα κεντρικής σημασίας, όπως είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, ο άξονας Θέρμου-Ναυπάκτου, ο άξονας Αμφιλοχίας-Ορεινού Βάλτου που μπορεί να μας συνδέσει με τη Θεσσαλία και την Ευρυτανία, και βεβαίως ο κεντρικός Άξονας Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία. Οι δρόμοι είναι ανάπτυξη.

-Πρωτογενής τομέας. Έχουμε έναν πλουτοπαραγωγικό νομό συγκλονιστικής αξίας. Πρέπει αρχικά να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα σε αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ, και από την άλλη να ενισχύσουμε τους νέους να μπορέσουν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα. Πρέπει ο πλούτος να παραμείνει στον τόπο μας κι όχι απλά να είμαστε οι παραγωγοί. Πρέπει η μεταποίηση και η εμπορία να μη χάνονται σε άλλες κατευθύνσεις. Όπως είπαμε, είμαστε ο πιο πλούσιος νομός, αλλά δυστυχώς έχουμε από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα.
-Υγεία. Είμαι άνθρωπος της υγείας. Έχουμε σημαντικά προβλήματα και σε αυτά θα μπω μπροστά.

Οι παθογένειες που υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να ανατραπούν. Και θα το κάνω πράξη από την πρώτη μέρα που θα αναλάβω αν με τιμήσουν οι συμπολίτες μου. Τα δύο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με μέσα και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Όπως και τα κέντρα υγείας μας, που έδωσαν μάχη με την πανδημία και τα κατάφεραν, πρέπει να τα δυναμώσουμε.

-Τουρισμός. Έχουμε 6 αρχαία θέατρα, μοναστήρια, έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού είτε στα ορεινά, είτε στο θαλάσσιο μέτωπο, με ορειβατικές διαδρομές, με αναρριχητικά κέντρα, με αλεξίπτωτα πλαγιάς, wind surf/kite surf, ορεινή ποδηλασία, moto cross κλπ.

· Στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Πρέπει να κάνουμε φιλικό και ελκυστικό το περιβάλλον στον τόπο μας για να γίνονται επενδύσεις με ευκολότερο τρόπο. Να βάλουμε στόχο το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της χώρας να αναπτυχθεί τουριστικά, όπως και οι απαράμιλλης ομορφιάς ορεινές μας περιοχές. Να φτιαχθεί ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια.

Να γίνει η Αιτωλοακαρνανία brand. Όλοι μαζί πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματα και με συνεργασία να πετύχουμε τον στόχο.

· Σε αυτές τις εκλογές, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας, αυτούς που θα πάνε τον τόπο μπροστά. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, είμαι νέος με όρεξη και πάθος .Θέλω μαζί να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία. Γνωρίζουν πολύ καλά οι συμπολίτες μου ότι μπορούν να με εμπιστευθούν και τους ζητώ με τη στήριξή τους να μου δώσουν την δύναμη, να βρίσκομαι στην επόμενη Βουλή για να προσφέρω και να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο:


Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

2 σχόλια:

  1. Ο καλύτερος και ο πιο έντιμος εισαι ευχομε να βγεις πρώτος βουλευτής και με μεγάλη διαφορά από τους άλλους γιατί τους βαρέθηκε με τα τερτίπια τους τόσα χρόνια . Όλοι μαζί στήριξη στον παπαθαναση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο