Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


Η έλλειψη οράματος και οι εγγενείς αδυναμίες παραγωγής ουσιώδους πολιτικής την οποία έχει ανάγκη ο τόπος, οι αδυναμίες σχεδιασμού, προγραμματισμού και χάραξης στρατηγικής, η πανθολολογούμενη ανεπάρκεια  εκμετάλλευσης των ευκαιριών που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν τα διάφορα Προγράμματα, είναι μερικά απ΄αυτά που χαρακτηρίζουν την θητεία της σημερινής διοίκησης του Δήμου Θέρμου......

Όλα αυτά καταδεικνύονται μέσα απ΄ την ασκούμενη διοικητική πρακτική, αλλά και μέσα από την ακολουθούμενη τακτική στα Δημοτικά Συμβούλια. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά χτυπητά παραδείγματα, από τις συνεδριάσεις του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου που παράγει πολιτική στον τόπο μας, που πρέπει όλοι να παρακολουθούν, γιατί εκεί ακούγονται αλήθειες για τις οποίες παλέψαμε να ακούγονται και για να μπορεί να τις δεί όποιος θέλει μέσω  του Youtube. Μόνο εκεί βλέπει ο δημότης ποιός έχει λόγο και φωνή, εκεί βλέπει ποιοί είναι οι άφωνοι, εκεί διαπιστώνει ο δημότης ποιοί θέλουν, ξέρουν και μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά.

Πρόσφατα παραδείγματα κατάδειξης όλων αυτών των αδυναμιών:

·          Κατά την πολιτιστική εκδήλωση που έγινε στην Ανάληψη την δευτέρα του Πάσχα, στο Γαϊτανάκι, που λόγω των καιρικών συνθηκών έγινε σε αίθουσα του εμβληματικού κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου της Ανάληψης, φάνηκαν έκδηλα οι διοικητικές ανεπάρκειες.

Οι πρασινισμένοι τοίχοι του οικοδομήματος και οι σανίδες που κρέμονταν απ΄ το ταβάνι, είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της εγκατάληψης, της παραμέλησης, της έλλειψης ευαισθησίας για ένα εμβληματικό κτήριο, το καμάρι της Ανάληψης, στο οποίο μορφώθηκαν πολλές γενιές Αναληψιωτών.

Υπενθυμίζουμε πως υπήρξε χρηματοδοτικό εργαλείο, υπήρξε δηλαδή Πρόγραμμα χρηματοδότησης των προσπαθειών συντήρησης και αποκατάστσης των Δημοσίων και εμβληματικών κτηρίων, αλλά............. καμία πρόταση δεν υπέβαλε ο Δήμος Θέρμου.

Το θέμα του κτηρίου αυτού, έθεσε  η αξιωματική αντιπολίτευση  στο τελευταίο Δ.Σ.  γιατί  επικεντρώνεται στην ουσία.

·         Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε με πρόταση και εισήγηση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, για την κατασκευή οδικού κόμβου στην είσοδο της πόλης, μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα, με κύρια στόχευση την προστασία και ασφάλεια των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου δυστυχώς, με αστήρικτες αιτιάσεις, με αοριστίες και ασάφειες, κατέφευγε σε τακτικές υπεκφυγής λύσης κι αρνούνταν πεισματικά την χρηματοδότηση της αναγκαίας μελέτης, προτάσσοντας μάλιστα θέσεις που παρηγκώνιζαν τους ειδήμονες.

Η διοίκηση του Δήμου - που πυκνά-συχνά κι αυτάρεσκα επαίρεται για τον πακτωλό των χρηματοδοτήσεων - οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο ευθαρσώς, τους λόγους για τους οποίους αρνούνταν πεισματικά την ολοκλήρωση ενός τόσο αναγκαίου έργου, που επί πλέον σχετίζεται και με την ασφάλεια των δημοτών μας.

·         Για το ίδιο θέμα - τον κόμβο δηλαδή στην είσοδο της πόλης - είχε γίνει αλληλογραφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Αστυνομικό Τμήμα, την απάντηση του οποίου ενώ παρέλαβε προ μηνών η Διοίκηση του Δήμου, ουδέποτε διεβίβασε στην αντιπολίτευση. Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σε ανώτερα κλιμάκια, για να πάρουμε εκείνο που δικαιούμασταν. Στοιχειώδης και καθώς πρέπει δημοκρατική συμπεριφορά, στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός, καθιστά επιβεβλημένη την πλήρη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας.

Οι αιτιάσεις του τύπου «εγώ δεν γίνομαι κλητήρας» χαρακτηρίζουν πλήρως τον εκφέροντα τέτοιο λόγο.

Τελικά η σημερινή  διοίκηση  σύρθηκε  στο να δεχθεί να γίνει η μελέτη του οδικού κόμβου.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να παραμείνει  ζωντανός ο Δήμος μας, αντιμετωπίζοντας την πληθώρα των αναθέσεων και των ρουσφετιών  σε υπάκοους. Πρέπει δε να γίνει αντιληπτό, πως δεν αντέχει άλλο αυτός ο τόπος τις ξεπερασμένες παλιομοδίτικες τακτικές εγκλωβισμού των δημοτών μας.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο