Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ»


Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας , 
Ξηρομέρου και στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση......
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε διατυπώσει στην συνεδρίαση της Ο.Ε. πριν δυο μήνες για την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα,
του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ». Στη συνεδρίαση της Ο.Ε. στις 11/04/2023 με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στην Ο.Ε. εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκριναν το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης και δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ» σε ιδιωτική εταιρεία.

Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας ευθυγραμμισμένη πλήρως με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της κοινής αλιευτικής, παραδίδει τη παραπάνω λαϊκή περιουσία στις ορέξεις των επιχειρηματιών εκτοπίζοντας τους βιοπαλαιστές ψαράδες από την περιοχή.

Τονίσαμε ότι οι θαλάσσιες καλλιέργειες ως βιομηχανικές ουσιαστικά επιχειρήσεις στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση υποτάσσονται αντικειμενικά στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών ομίλων.

Όλα όσα ισχυρίζονται οι θιασώτες αυτής της πολιτικής , περί ανάπτυξης, περί δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα μεγάλο ψέμα, το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή.

Η προστασία του θαλάσσιου πλούτου, του περιβάλλοντος μπαίνουν στην ζυγαριά του κόστους οφέλους των επιχειρήσεων, όσο για τις θέσεις εργασίας έχουμε πείρα στον νομό μας, καθώς

λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις στο κλάδο και επικρατεί εργασιακή ζούγκλα, κακοπληρωμένη εργασία, εντατικοποίηση, έλλειψη μέτρων υγιεινής, ασφαλούς εργασίας και προστασίας για τους εργαζόμενους.

Απευθυνόμαστε στους βιοπαλαιστές αγρότες ψαράδες, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην έχουν αυταπάτες, οι λαϊκές ανάγκες δεν χωράνε μέσα σε αυτή την ανάπτυξη, θα θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους για τους καπιταλιστές.
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να τους ματαιώσουν τα σχέδια, να προστατεύσουν την λίμνη, το περιβάλλον την ζωή την δική του και των παιδιών τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας , Ξηρομέρου και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αιτωλοακαρνανία:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο