Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Συνέντευξη Τύπου για την τεράστια τουριστική επένδυση στο Βαρκό του Δήμου Ακτίου Βονιτσας


Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου στο ξενοδοχείο Athens Capital στο κέντρο της Αθήνας και που αφορούσε την τεράστια τουριστική επένδυση που θα γίνει στο Βαρκό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκης Γεώργιος......

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης οι Leon Van Der Heiden και Marie-José Van Der Steen, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας RND Investments και η Ρία Βογιατζή, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Elastic Architects.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, το πέντε αστέρων θέρετρο επιδιώκεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του γκρουπ, Leon Van Der Heiden, «εμείς δεν είμαστε ξενοδόχοι, είναι η πρώτη επένδυση σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη το έργο, θα πρέπει να πρώτα να έχουμε κάνει κάποια βήματα και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Όπως σημείωσε, είναι προς πώληση οι κατοικίες, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμισθώνουν τις κατοικίες τους (θα περνάει μέσω μοντέλου της Accor).

Σύμφωνα με την κα. Ρία Βογιατζή, της Elastic Architects, η αρχιτεκτονική προσέγγιση είχε να κάνει με μία γλυπτική διάθεση, χρησιμοποιούμε την πέτρα του τοπίου, υπάρχουν φυτεμένα δώματα, υπόσκαφα κτίρια και παράλληλα ο σχεδιασμός στην αρχιτεκτονική είναι βασισμένος στην απλότητα, τη δωρικότητα και τη συμμετρία. Αυτό το έργο είναι το πρώτο Gold Leed Campus Resort στην Ευρώπη.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Βόνιτσας, Γ. Αποστολάκης, ανέφερε ότι «το τουριστικό θέρετρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Βαρκό Πογωνιας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας υπηρετεί και το δικό μας στόχο, ως δημοτική αρχή, για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής. Κι αυτό επειδή όχι μόνο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της, αλλά κι επειδή, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι επενδυτές δίνουν μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της τουριστικής ανάπτυξης», για να ολοκληρώσει τονίζοντας:

«Το έργο αυτό όμως, υπηρετεί και έναν εθνικό στόχο. Το στόχο για τον μετασχηματισμό του μοντέλου του τουρισμού ώστε η χώρα μας να προσελκύει ολοένα και περισσότερους τουρίστες υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επενδυτές και από το φιλόξενο αυτό βήμα ότι εμείς, ως δημοτική αρχή θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας και θα παράσχουμε από την πλευρά μας κάθε δυνατή συνδρομή για την υλοποίηση της μεγάλη αυτής επένδυσης».

Οι επενδυτές μεταξύ άλλων τόνισαν ότι επέλεξαν το Βαρκό για την επένδυση καθώς η περιοχή έχει σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, με την επένδυση να έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί με θέα στον κόλπο του Βαρκού, με ένα μοναδικό προνομιακό παραλιακό μέτωπο 1,9 χιλιομέτρων και αμμώδεις παραλίες. Την ίδια ώρα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ακτίου (με απευθείας πτήσεις από και προς τις βασικές τουριστικές αγορές) απέχει μόλις 25 λεπτά με το αυτοκίνητο και εγγυάται εύκολη πρόσβαση.

Το κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά τη λειτουργία του θέρετρου.

Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών όφελος για το ελληνικό Δημόσιο που αποτιμάται σε παρούσα αξία σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως έχουν υπογραφεί ολοκληρωμένες συμφωνίες διαχείρισης με το υπερπολυτελές brand της Accor Banyan Tree.

To θέρετρο θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου. Το θέρετρο θα διαθέτει και χώρους υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος.













28 σχόλια:

  1. Ο αποχαρακτηρισμός της δασικής έκτασης με ποιο τρόπο έγινε;
    Βοά η κοινωνία όλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ο λόγος που δεν προχωράνε οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο είναι αυτός. Αν υπήρχαν αυτά ο επενδυτής θα πλήρωνε τους ιδιοκτήτες. Με το τωρινό σύστημα, πληρώνει παρατρεχαμενους για την αλλαγή χρήσης. Οι παρατρεχαμενοι, κομματικοί, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να βγει ο τόπος από τον βάλτο.

      Διαγραφή
  2. Οι επενδυτές τι ύψος ιδίων χρημάτων ως ποσοστό θα βάλουνε στο έργο;
    Είναι αλήθεια ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο από κρατικούς πόρους ή πόρους ΕΣΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνέντευξη έγινε από την εταιρεία λέτε,
    Δήμαρχε είστε και εσείς εκπρόσωπος της εταιρείας;
    Αν ναι σε τι ποσοστό συμμετέχετε;
    Αν όχι γιατί είστε στο τραπέζι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσα ρουσφέτια και να τάξεις τις εκλογές θα τις χάσεις.
    Αυτό δεν φτάνει. Θα απολογηθείς και θα τιμωρηθείς για αυτά που έχεις κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επένδυση αυτή θα χρειαστεί μεγάλες ποσότητες νερού. Ο Δήμος Βόνιτσας παρουσίασε έργο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής με έναρξη από την Πογωνιά πρός τον Βαρκό. Το έργο αυτό δεν φτάνει για τις ανάγκες της νέας μεγάλης μονάδας αλλά και είναι έργο που δήθεν θα απευθύνεται πρός την ευρύτερη περιοχή αλλά στοχεύει μόνο την νέα μονάδα χωρίς όμως να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντού το σέβονται Γιωργοθόδωρε το περιβάλλον. Ρώτησε τους Ζαβερδιανούς που έκαναν μπάνιο παλιά; Τώρα εκεί κάνει κανείς εκεί μπάνιο; Τη παραλία εκεί για καρνάγιο τη παραχώρησε ο Δήμος;
    Παρακάτω στο ποταμάκι η κατάληψη μέσα και έξω από τη θάλασσα γίνεται ναι ή όχι με την ανοχή του Δήμου; Μετέτρεψε ο Δήμος τη περιοχή πίσω από το ξενοδοχείο στο ποταμάκι σε χωματερή; Ναι η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι διαβάσαμε για το νερό; Ο Δήμος πηγαίνει νερό στη νέα μονάδα; Μήπως η μονάδα πρέπει να αναζητήσει με γεώτρηση δικό της νερό; Μήπως πρέπει να συμμετέχει στο κόστος του νέου έργου και να μην το επιβαρυνθεί μόνο ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Δήμαρχε έτσι σε θέλουμε ,δυνατό, να έρχονται τα εκατομμύρια σε επενδύσεις 💪💪💪💪💪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρωτήστε τον προϊν ιδιοκτήτη τού χώρου αυτού που χάρη στον αγώνα του... δικαστικό δασαρχεία κλπ.. Με δικές του ενέργειες πωλήθηκε στους Ολλανδούς.κ ρωτήστε τή αγνοήσει είχε από τό συγκεκριμένο δήμαρχο όταν πήγαινε εκεί για νά τού ζητήσει νά φτιάξει λίγο τό δρόμο νά γίνει μία παρέμβαση στην περιοχή.
    Τώρα τάζει θέσεις εργασίας Με μισθούς πείνας ο μεγάλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνέντευξη τύπου,🤣😂 δύο γλάστρες κ ο μαϊντανός
    Προεκλογικές φιέστες Αποστολάκη.
    Φαίνονται οι Ολλανδοί πόσο στα σοβαρά παίρνουν τής συνεντεύξεις από το ντύσιμο τούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η περιοχή Παλαίρου , το παραλιακό μέτωπο Παλαίρου- Πογωνιάς , η Πογωνιά , το Στενό, το Βαρκό, η περιοχή Αη Γιάννη, η περιοχή Βαθυαβάλι δεν έχουνε κατάλληλο νερό προς πόση. Με έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος αυτό ομολογείται. Οι πάντες γνωρίζομε ότι κάθε Πέμπτη αγοράζουμε νερό από το βυτιοφόρο που έρχεται από τη Κορπή.
    Είναι δυνατό Δήμαρχος οκτώ χρόνων να μην έχει λύσει αυτό το βασικό θέμα;

    Ο δρόμος από Πογωνιά προς Βαρκό και Βαθυαβάλι έχει την όψη οργανωμένου χωραφιού. Τι έκανε ο Δήμαρχος για αυτό; Προεκλογικά το 2019 έριξε εδώ και εκεί άσφαλτο κατασπαταλώντας; ένα τεράστιό ποσό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα προεκλογικά.

    Χωρίς νερό και δρόμο στη περιοχή καλύτερα η Δημοτική Αρχή να μην ομιλεί.

    Ούτως εχόντων των πραγμάτων έχουν το πολιτικό θράσος και μιλάνε για ανάπτυξη του Δήμου.

    Βαφτίζουνε την ιδιωτική πρωτοβουλία σε έργο της Δημοτικής Αρχής.
    Σε ότι αφορά το περιβάλλον και τη Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΎΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ .
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Οι Αντιδήμαρχοι κ Βίτσας, ο κ Τσακάλης, ο κ Καούρας το γνωρίζουνε το έγγραφο αυτό;
    Γιατί ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ κ Καλαντζής δεν μου έδωσε το λόγο στη συνεδρίαση του που συζητήθηκε το θέμα;
    Μπορεί ο κ Τσακάλης να ενημερώσει τους Δημότες τι είπε για το νερό από τη γεώτρηση στο Στενό; Είπε ότι το νερό είναι κατάλληλο. Ζητείται επίσημη επώνυμη διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκρεμα την κουζίνα που έχτισες πάνω στο δρόμο κ μετά μίλα!!!

      Διαγραφή
  12. Δήμαρχε θα αφανιστείς από προσώπου γης μέχρι τις εκλογές τάζεις θέσεις εργασίας για να ψιφηστεις το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω να το ξέρεις. Σου το είπα πολλές φορές όλους αυτους που σε έκαναν μάγκα δήμαρχο τους έγραψες ξέρεις που τώρα όλοι εμείς σου το χρωστάμε να ξεχρεώσουμε το τίμημα και να γνωρίζεις ότι δεν είμαστε και λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μαζί δώστε του γιατί εσείς του δώσατε τα φώτα να κάνει τον Γκιουλέκα τώρα αφανιστε τον δεν ξανά είπε ότι θα πάρει το 43 και θα γίνει πάλι δήμαρχος μουγκαμάρα

      Διαγραφή
  13. Τώρα κατάλαβα γιατί το ελικόπτερο μετέφερε στη Πογωνιά , ΠΟΛΥ υψηλά ιστάμενο για 23 ημέρες ακόμη. Τώρα κατάλαβα γιατί στη Πογωνιά την ίδια ημέρα εθεάθη ανώτατη Δημόσιος Υπάλληλος ΠΡΟΙΣΤΑΜΈΝΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και προσεχώς τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ , ΠΟΣΟ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΠΙΑ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί δεν ανεβάζετε όλα τα σχόλια τα περισσότερα είναι ανεύθυνα έτσι δεν πάει μπροστά ο τόπος ο καθένας γράφει ότι του κατέβει και η αλήθεια θαβεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξεχάσατε το νερό από την κορπή
    Αρκετά έκαναν κουμάντο στα νερά μας οι Βόνιτσανοι. Κλείσανε δώδεκα βρύσες στη μόνοβάλτα και το διποταμο στο Μοναστηράκι και διψάει ο κάμπος. Το Μοναστηράκι το ίδιο δεν πίνει νερό κόρπης.
    Θα πάρουμε τα νερά μας πίσω και ότι περισσέψει θα πάει σε άλλους

    Μοναστηριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι λέτε ρε κακομηριδες.
    Παντού ψάχνουν για επενδυτές κ εσύ λέτε κουραφεξαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ο Δημακας πρόεδρος στη Βόνιτσα τι έχεις να πεις τώρα Καρρυ αρχίσανε τα όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν κάποιος θνητός κόψει ακόμη και μέσα πουρνάρι στο χωράφι του μπορεί να βρει το μπελά του από το δασαρχείο ή από αλλού. Εδώ πρόκειται για περιβαλλοντική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιος είναι ο πρώην ιδιοκτήτης ο τόσο ικανός να τον μάθουμε κι εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλήθεια πόσους ειδήμονες έχει η περιοχή χωρίς γνώσεις οί πιο πολλοί τι γνώμη να εκφερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι επενδυτές και τα εξαπτέρυγα τους
    ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν εχουν ιδεα, δεν εχουν ξεκινησει το εργο κ περιμενουν να πουλησουν πρωτα στα χαρτια.
    αυτα γραφοει το ρεπορταζ ,ουτε σε 10 χρονιαααα.

    Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του γκρουπ, Leon Van Der Heiden, «εμείς δεν είμαστε ξενοδόχοι, είναι η πρώτη επένδυση σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη το έργο, θα πρέπει να πρώτα να έχουμε κάνει κάποια βήματα και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

    Όπως σημείωσε, είναι προς πώληση οι κατοικίες, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμισθώνουν τις κατοικίες τους (θα περνάει μέσω μοντέλου της Accor).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έρχεται ο Σοζως τα εξαπτέρυγα θα πάνε για υπνο αυριο το μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο