Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τα οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα για την «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021» που δείχνουν μείωση του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας ,......
Διαβάστε περισσότερα »
πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την Πολιτεία . Το γεγονός όμως ότι ο δήμος Θέρμου είχε την μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 30,3% καθιστά άμεσο και επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα ανάταξης της δραματικής αυτής μείωσης του πληθυσμού του πιο ορεινού δήμου του Νομού μας .

Τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να προβληματίσουν τον Πρωθυπουργό τη χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται στην Αιτωλοακαρνανία αυτές τις ημέρες , τους Βουλευτές , τον Περιφερειάρχη και όλους εμάς, ώστε να δοθούν οι μεγάλες μάχες για την δημιουργία υποδομών. Είναι εύλογη η ερήμωση όταν εν έτει 2022 υπάρχουν 70 χιλιόμετρα χωματόδρομων επαρχιακής οδοποιίας στο Δήμο Θέρμου , όταν οι συνδετήριοι άξονες από Ναύπακτο προς Θέρμο, από Θέρμο προς Αγρίνιο και από Θέρμο προς Ευρυτανία βρίσκονται στην εποχή του Τρικούπη , οι νέοι να εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και οι μεγαλύτεροι να αναζητούν την ασφάλεια των μεγάλων πόλεων για να βρίσκονται κοντά σε δομές υγείας , σε τραπεζικά ιδρύματα και υπηρεσίες , τις οποίες δυστυχώς στον Δήμο Θέρμου και σε όμοιους ορεινούς δήμους η ίδια πολιτεία τις κατήργησε .

Θέλω να πιστεύω ως Δήμαρχος που παλεύει καθημερινά με τις μικρές του δυνάμεις για τα αυτονόητα , ότι μετά την αναγγελία των πληθυσμιακών στοιχείων το Θέρμο θα έχει περισσότερους συμμάχους στο κεντρικό κράτος , που θα κάνουν αποφασιστικά βήματα γενναίας χρηματοδότησης για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών .



Εκ του Δήμου Θέρμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο