Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Με Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο.

 


Στις  22 Αυγούστου το Θέρμο θα τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομή......

Το γεγονός αυτό είναι γνωστό από καιρό αλλά η νεότερη εξέλιξη αφορά στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε την φιλοτέχνηση προτομής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και ανατέθηκε στον γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα με δωρεά του ομογενή Πέτρου Κ. Γρομητσάρη, την τοποθέτησή της στον χώρο του Γυμνασίου Θέρμου, τη διεξαγωγή εκδήλωσης αποκαλυπτηρίων της προτομής και επίδοση αναμνηστικών μεταλλίων στην οικογένεια του εκλιπόντος όπως και έκφραση ευχαριστιών στον δωρητή.

Οι δεσμοί του Παύλου Μπακογιάννη με το Θέρμο ήταν στενοί καθώς ο εμβληματικός Eυρυτάνας πολιτικός-που δολοφονήθηκε από τους ανάνδρους εκτελεστές της 17Ν- πέρασε εκεί τα γυμνασιακά του χρόνια.

Για το λόγο αυτό στις 22 Αυγούστου στο Θέρμο θα βρεθούν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τα παιδιά του αείμνηστου Παύλου, ο Κώστας και η Αλεξία Μπακογιάννη. Ανοιχτή πρόσκληση εξάλλου απηύθυνε ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας και στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σκέφτεται, προφανώς και το επιθυμεί αλλά άγνωστο είναι αν θα καταφέρει να παραστεί.

1 σχόλιο:

  1. Οι προτομές δεν τοποθετούνται σε προαύλια σχολείων εκτός και αν το σχολείο είναι δωρεά του τιμημένου προσώπου. Δωρεά δεν προκύπτει από πουθενά.

    Η ενέργεια αυτή είναι ανεπίτρεπτη. Μιλάμε για επηρεασμό αθώων παιδικών ψυχών.

    Τοποθετήστε τη προτομή σε μία πλατεία. ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

    Αυτό είναι ατόπημα πολιτικά ολκής και βεβαίως πρέπει να αναβληθούν τα αποκαλυπτήρια και να βρεθεί άλλο σημείο για τη τοποθέτηση της προτομής.

    Επειδή πολλοί θα μιλήσουν για Εθνική Συμφιλίωση τους θυμίζω τα εξής.
    1)Η Δεξιά, όταν ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς έφερε στη Βουλή το νόμο για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης της περιόδου 1940-44, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    2) Εθνική Συμφιλίωση δεν είναι να στέλνεις στο Ειδικό Δικαστήριο τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος βέβαια αθωώθηκε. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης; Εμπνευστής αυτής της παραπομπής ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

    Βεβαίως καταδικάζω απερίφραστα τη δολοφονία του τιμωμένου προσώπου.

    Η ενέργεια αυτή έχει ολοφάνερη πολιτική σκόπευση. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτίζεται πλήρως με τη Δεξιά και βεβαίως επιζητά την στήριξη της.

    Για τη μείωση του πληθυσμού στο Δήμο Θέρμου κατά 30 τοις εκατό τι έχει να πει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή;

    Οκτώ χρόνια διοικεί το Δήμο. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο